Červenec 6, 201114 r Kdyz uz jsem tu, na konci cervence jedeme do Chorvatska, vybral jsem cestu pres Madarsko a jelikoz nemam klimatizaci, chtel bych jet pres noc, pocitam, ze tak mezi pulnoci a druhou hodinou ranni budu v Bratislave, poradte mi prosim, kde presne je nejaka LPG cerpacka nonstop. Cetl jsem ze OMV, ale kdyby mi tu nekdo hodil mapku s presnou polohou, byl bych vdecny ;-) Diky. pokud budeš přijíždět po dálnici od Brna, tak to nemůžeš minout. Přijíždíš do Blavy do mírného stoupání, jak ten brdek přejedeš a budeš sjíždět z kopce, tak po pravé straně budeš mít tu OMV na Lamači. Naproti přes tu čtyřproudovku je Slovnaft (taky s LPG). GPS 48°10'50.376"N, 17°3'16.005"E
Červenec 7, 201114 r Jenže mě vloni na Lamači nedali, že prej LPG není a já byl pak namydlenej a v Maďarsku bez LPG... Tak jsem na Maltovu radu při další cestě tankoval už v Malackách, hned po sjezdu z dálnice je kruháč a za ním dvě benzinky naproti sobě a každá s LPG a tam to byla jistota Sice je to o nějakých 30 km dřív než Lamač, ale zase víš, že natankuješ...
Červenec 7, 201114 r Diky, jen jsem asi zapomel napsat, ze na Madarske hranice nejspis po nasich a slovenskych "dalnicich" nepojedu. U nas nejde o cenu, ale o to, ze silnice prvni tridy jsou jednoznacne kvalitnejsi a mene mrvi podvozek nez ta pseudodalnice zejmena kolem Brna a na Slovensku to tech necelych 80 km pojedu taky po neplacenych, sice nevim, jaky je povrch, ale za ten kousek to asi nestoji, navic i kdybych koupil treba mesicni a chtel si zajet na Slovensko na hory, tak tam mi prijde ty dalnice vedou odnikud nikam. Wassermann: Kdyby jsi mi prosim jeste hodil odkaz na mapku nebo primo mapu kde presne je ta cerpacka v Malackách, nemelo by to chybu ;-) DIKY! Upraveno Červenec 7, 201114 r od Manek88
Červenec 8, 201114 r jednu máš tady a druhou tady a také mapky v příloze apropo což mi při pohledu na ceny tak nějak říká, že bych měl letos OMV na Lamači háknout páč Lamač 0,720 Euro a Jurki 0,657 Euro a těch 80 km navíc mě na dojezdu k srbské Subotici nikterak neohrozí
Červenec 8, 201114 r Malta: dík Informace jako vždy rychlá a vyčerpávající Jen dodám, že v Malackách mne překvapilo, že čerpačky, přesto že stojí naproti sobě, měly rozdílné ceny LPG o cca 0,12E / litr. Takže samozřejmě jsem si vybral a tankoval u té levnější A myslím, že to bylo Jurki Jinak k těm cestám v Maďarsku: no úvaha je to správná a varianta, aspoň co se týká poplatků za průjezd, nejefektivnější a nejlevnější... Jenž má svoje ALE Pokud pohrneš HU po starých cestách dolů na Szombathely a Lenti, tak na fajn cesty, co nekurví nápravu, předem zapomeň Je to celou cestu sice docela široká silnice a vysloveně díry jako u nás tam nejsou, ale povrch nikterak úchvytný většinou není, ale hlavně všude má tahle cesta vyjeté koleje jako prase, že by se v nich udržela lokomotiva, hezkých pár dědin taky projedeš a pokud nepojedeš v noci, ale přes den, tak se opupínkuješ z kamionů a zemědělské techniky a zažiješ horké chvíle při vyčkávání na vhodnou příležitost k předjetí.... A vzhledem k tomu, že okolo této silnice je kromě polí i hodně všelijakých křovisek, stromů a náletových dřevin, tak když jedeš v noci, je tam zase zvěře jak dobré a párkrát už jsem měl v noci hlavu oslněné srnky hezky blízko blatníku a to není příjemný pocit K tomu zpřísněné pokuty za rychlost a riziko, že někde budou měřit.... Vím, že tahle cesta je čechy cestujícími do HR přes HU hojně využívána, ale já po zkušenostech z loňska jednoznačně volím dálnici V HU má super povrch, 130-tkou prohrčíš celé HU ani nevíš jak, absolutně žádné krizové místo na kolony, prostě paráda. Sice najedeš víc km, ale časově a komfortem jízdy je to někde jinde Jedinou slabinou je snad jen blbě značené odbočení v Budapešti, ale to už jsem tu rozebíral..... Když tak aspoň pak písni svoje zkušenosti a postřehy z cest a měj pevné nervy i ruky na volantu
Červenec 9, 201114 r Ahoj vespolek, tak jsem se včera vrátil z výletu Brno-Balaton-Velký Meder-Brno. Rád bych se podělil o několik informací, které se Vám třeba budou hodit: a) jel jsem cestu tam CZ, SK i HU mimo dálnice a naprosto v pohodě. Celou cestu takřka žádný provoz, silnice dobrá a i kamiony jeli 90-100km (dle mého tacho), takže ani ty neznamenaly žádné velké zdržování. Bratislavu jsem projel po neplaceném obchvatu D2 - bez komplikací c) tankování - tankoval jsem celkem 2x v SLO a pokaždé kvalitní plyn (podle ceny určitě) za 0,720 a 0,710 Euro/litr. - cestou tam OMW Lamač, kde mi jeden člověk tvrdil, že LPG nejde. Než jsem se rozjel od stojanu, přišel druhý a zkusil natankovat. Nacpal tam jen pár litrů, pak to jelo pomalu, tak jsme to zastavili. Asi tam opravdu měli nějakou závadu. Vzpomněl jsem si na jedno takový přísloví - "nikdy neřikej, že něco nejde, protože se vždycky najde někdo, kdo neví že to nejde a udělá to...". Osobně bych doporučoval pro čerpání spíš ČS, které tu navrhoval Malta (Jurki...), je to lepší a levnější. - druhé tankování na cestě Gyor-Velký meder hned za hranicema do SK. d) V HU cena LPG cca 210-225 HUF, po cestě jsem pár čerpaček objevil, ale nepotřeboval použít :-) Jinak po staré cestě z BA na Gyor jsem žádnou další čerpačku LPG na slovenském území nenašel. A z Velkého Mederu do Bratislavy je po cestě velice dost čerpaček LPG, řekl bych v průměru tak na každém 15km s cenu 0,67-0,71 Euro/litr. e) zjistil jsem, že navigace Nokia Ovi je výborná jen pokud máte dopředu pečlivě nastavenou cestu a držíte se jí. Pokud z ní ale sjedete a navigace začne "přepočítávat", tak je to jeden velkej průser
Červenec 9, 201114 r tak děkujeme za podrobné info z cest Rosťo , ještě napiš něco do Lampárny, jak bylo, jaké počasí, kde jsi byl u Balatonu (já to znám jen v okolí Fonyódu), jak to vypadalo s návštěvností, ubytování ceny a tak
Červenec 11, 201114 r Dekuju za ty cerpacky na Slovensku!!! Myslel jsem to, ze k slovensko - madarskym hranicim pojedu po neplacenych, Madarsko a Chorvatsko samozrejme po dalnici, vsichni je tu chvalite, tak se na ne tesim
Červenec 13, 201114 r Mirošovice hned po sjezdu z D1 zlevnili lpg na 14.99Kč.Jinak perfektní a milá obsluha po celých 24hod.Navíc kvalitní plyn.Tankuji tam prakticky každé dva dny a filtry lpg po roce a 60tis.km naprosto čisté.Tak ještě alespoň 2Kč dolů a bude naprostá spokojenost.
Červenec 13, 201114 r Dekuju za ty cerpacky na Slovensku!!! Myslel jsem to, ze k slovensko - madarskym hranicim pojedu po neplacenych, Madarsko a Chorvatsko samozrejme po dalnici, vsichni je tu chvalite, tak se na ne tesim Až uvidíš ten rozdíl mezi českou popř.rakouskou dálnicí a dálnicí v Chorvatsku tak tě nebude ani mrzet těch ,,pár´´euro který zaplatíš na mýtu.Fakt perfektní.Tempomat na 150 a za chvíli jsi na jihu u moře.
Červenec 17, 201114 r tak tak, včera jsem bral plnou u V.Mýta, když jsme jeli pro růmíka ke Kladnu a nazpátky znovu plnou, ať už mám na dovču
Červenec 21, 201114 r Ahoj vespolek, už se to tu víceméně rozebíralo, ale potřeboval bych poradit s čerpáním LPG. Začátkem srpna jedu na dovolenou - Chorvatsko, Pelješac. Pojedu přes Rakousko (Wien, Graz...), Slovinsko (mimo dálnice) a pak po Chorvatských dálnicích až dolů. Chci se zeptat na tankování v Rakousku - má to smysl? Nebo raději dojet až do Chorvatska (na benzín) Našel jsem na netu tuto čerpačku LPG: A2 – ILZ 8262 Ilz Steiermark je zhruba v těchto místech: http://maps.google.com/?ll=47.081345,15.967941&spn=0.118765,0.308647&z=12 Nevíte o ní někdo něco? Čerpačky v Chorvatsku mám nastudované (http://www.proplin.hr/Engleski/punionice.html), ale chci se zeptat, jestli existují i nějaké další, které nejsou v této mapě zaznamenány - hlavně dole kolem Pelješacu? Mapa stanic v Chorvatsku: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=cs&rurl=translate.google.cz&sl=hr&tl=cs&u=http://maps.google.com/maps%3Fq%3Dhttp://bbs.keyhole.com/ubb/download.php%3FNumber%3D936150%26t%3Dk%26om%3D1&usg=ALkJrhhnzJnFg-3Oskhm-eE7xvELJSe7ag Plánuji zhruba takovéto tankování: 1) Lipůvka 2) Rakousko (viz odkaz výše) 3) Karlovac (nebo jen Zagreb) 4) Baško Polje nazpět podobně. 1) Baško Polje 2) Karlovac, nebo Zagreb 3) Rakousko, nebo až ČR Pokud někdo tuto trasu jezdíte, napište mi prosím, kde tankujete. (vím, že Wasserman tu popisoval cestu přes H) Díky Upraveno Červenec 21, 201114 r od Rozsta
Červenec 21, 201114 r v Záhřebu jsem nikdy nebral, bral jsem vždy v Karlovacu, takže v Lipůvce, pak ještě dotlačení po hrdlo v Mikulově a pak až v Karlovaci. Pak už jen někde v okolí Zadaru, pokud jsme byli na Pagu nebo okolí. Ale už je to 6 let co jsem tam jel naposled, takže rozhodně nemám relevantní a aktuální info
Červenec 23, 201114 r Rozsta: cestou, co popisuješ, jsem jezdíval do doby, než zavedli slovinci známky. Pak už se mi nechtělo platit ani známku, ani dobrodružně kličkovat po vedlejších, tak jsem přešel na HU..... V Chorvatsku je čerpaček na plyn už hafo, určitě najdeš i čerpačky mimo ty, co jsou vyznačené. Problémem někdy může být, že jsou třeba schované v městečkách poblíž hlavní silnice, po které jedeš a tak když chceš natankovat, musíš se držet směrovek a decentně třeba sjet z hlavní cesty a pak se zase vrátit... Jinak i já bych volil varinatu doplnit to do plné v Mikulově a už bych neřešil Rakousko ani Slovinsko, ale natankoval bych pak při první příležitosti v Chorvatsku, kde bude plyn jistě levnější než v Rakousku Co se týká Rakouska, tak s lpg osobní zkušenost nemám... Plynu zdar a hezkou dovču Upraveno Červenec 23, 201114 r od Wassermann
Červenec 24, 201114 r Ahoj vespolek, tak jsem to celé přehodnotil a Rakousko přejedu bez tankování (holt si vezmu trochu benzínu navíc) Takže tankování bude (třeba bude někomu inspirací): 1. Mikulov 2. asi Tofir Švajlkovec (ještě před Zagrebem) nebo Petrol mezi Zagrebem/Karlovacem a nebo Tofir (sjezd Jastrebarsko) 3. INA na A1 u Splitu 4. Možná ještě někde před přejezdem do BiH 5. Dubrovník (plánujem výlet :-)) nazpátek podobně: 1. První čerpačka na dálnici 2. u Karlovace 3. poslední čerpačku na HR na A2 4. v ČR Kdo jste byl letos v Chorvstku, jaká je aktuální cena LPG? Je tato cena stejná u všech čerpaček?
Červenec 24, 201114 r Ahoj, tak nakonec jsem si vybral cestu z Ostravy do Chorvatskeho Zadaru kolem Ziliny a Balatonu. Mapa trasy Takze mam opet dve otazky: 1) Jaky je stav dalnice ze Ziliny do Bratislavy? 2) Kde na na teto dalnici je LPG cerpacka co mozna nejblize madarskym hranicim? Diiiiiiky Upraveno Červenec 24, 201114 r od Manek88
Červenec 25, 201114 r Ahoj .Ze Žiliny do Bratislavy je perfektni dálnice a v Bratislavě tankuji vždy na Slovnavtě,je to na příjezdu po dálnici ze směru od Žiliny za Zlatyma piskama.Většinou si tam musím ale natankovat sám,protože obsluha je lenivá a cena není uplně nejlevnější ,ale dá se to.Dál už o žádne benzince s LPG na hranici nevim.
Červenec 25, 201114 r druha od vrchu a je otvorena nonstop mas tam aj mapu kde sa nachadza http://natankuj.sme.sk/?go=vyhladavanie&typ=phm&phm=11&sluzba=0&kraj=2&okres=0&znacka=0
Červenec 25, 201114 r takže malé shrnutí cen LPG na cestě do BG: SK: Malacky Slovnaft 0,669 Euro 16,70 Kč Srbsko: ceny od 59,90 - 62,90Dinárů 14,22-14,93 Kč Bulharsko: ceny 1,25-1,27Leva 15,93-16,19 Kč
Červenec 26, 201114 r Díky malto.Takže nakonec je Srbsko levnější než Bulharsko. Upraveno Červenec 26, 201114 r od dusan.k
Červenec 26, 201114 r Ja este pridam pre tych kotri cestuju cez Rumunsko cena LPG je od 2.70 az 3.15 lei co je v eurach 0.67 az 0.78€ a plyn nic moc autu sa moc nechce
Srpen 1, 201114 r Tak já jsem se vrátil z Chorvatska, z Puly. Cena LPG po cestě - Slovinsko 0,717 € u Petrolu, tankoval jsem si sám, mají tam i pěkný návod asi v 10 jazycích. Chorvatsko Rupa OMV 5,12 Kun. Takže ceny celkem fajn. Průměrná spotřeba na obě cesty a nějaké výlety 8,5 l/100 km.
Srpen 5, 201114 r Ja som tiež v sobotu 30.7. vrátil z Chorvátska,bol som v Crikvenici.Väčšina cesty po diaľnici:Šaľa-Komárno/Komárom-Csém-M1-M0-M7-A4-A3-A1-A6-exit Oštrovica-Crikvenica.Tankovanie LPG úplne v pohode.V HU som tankoval na Agip a v chorvátsku na odpočívadlách Donji desinec a Ravna Gora,ale dá sa aj inde.Bez problémov,cena tak jak u nás,v HU trochu drahší.Priemerná spotreba mi vyšla 7,4l/100km a to som po diaľniciach 130-140 tachometrových.Ak je benzinka mimo diaľnice tak stačí do navigácie zadať benzínku a ono to tam priamo dovedia.Používal som mobil C5 a úplne presne fungovala navigácia,aj v Crikvenici v malých uličkách.
Srpen 5, 201114 r OK Laco, ale zkus nahodit rozpětí cen za kolik jsi tankoval ... v hufnáglech, v kunách, ať i druzí, co se třeba jen chystají, měli představu co je čeká já třeba byť jsem v HU netankoval , tuším jsem zahlédl na dálnici cenu okolo 210 HUF, teda pokud mě zrak nešálel a neudělal jsem chybu v desetinné čárce
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.