Leden 1, 200817 r Mám taky dotaz k termostatu. Motor se zahřeje normálně, perfektně topí, ale ručička se dostane asi 1mm pod tlustou prostřední čáru a tam se drží. ALe nastává problém, jakmile jedu třeba konstatntní 90 km/h, tak ručka postupně klesá a zastaví se před 70C. Poté za chvíli opět vystoupí 1 mm pod 90C. Takže by se dalo říci, že se stoupající rychlostí klesá teplota (je to pouze chvilková záležitost). Díky Tak to bych taky viděl na špatnej termostat, prostě nezavírá. A přečti si tohle téma pořádně, pochopíš, že prostřední čárka, jak píše 90°C, je rozmezí teplot asi 75°C - 100°C, a to jak píšeš 70°C, bude tak asi 50°C.
Květen 12, 200817 r Tak to bych taky viděl na špatnej termostat, prostě nezavírá. A přečti si tohle téma pořádně, pochopíš, že prostřední čárka, jak píše 90°C, je rozmezí teplot asi 75°C - 100°C, a to jak píšeš 70°C, bude tak asi 50°C. To rozpatie je vacsie, ked si na Climatroniku v servisnom menu navolim teplotu motora, tak pri beznom jazdeni mam 105°C, v kolonach aj 108°C - to uz si motor dviha otacky a zapina ventilatory a rucicka ostava stale v strede.
Květen 13, 200817 r Je to možné, že je to rozpětí ještě větší. Já jsem hlavně chtěl napsat to, že ta čárka uprostřed znamená velký rozsah teploty a né to jak si lidi myslí, že je to stálých 90°C.
Květen 13, 200817 r Termostat pracuje neustale. Teplota na pristrojovke je informativna a drzi pevne na orientacnej hodnote 90stupnov. Kazdopadne nesmie kolisat teplota ani hore ani dole. Musi drzat ci je teplo ci je mraz. ak nedrzi teplotu a kolise na ukazateli teploty tak je problem v termostate. Riesil som to hadam na 4-5 autach co som mal, boli rozneho vyrobcu tie auta a vzdy bol problem v termostate. Dokonca aj na mojej octe som to riesil, ked som stal na mieste teploat bola ako ma byt, akonahle som sa pohol, po dlhsej jazde zacvala klesat. Vymenil som termostat a problemy ustali. Termostat je dolezity pre spravnu teplotu motora. Ak ho podchladis, trpi motor.
Květen 13, 200817 r Tu teplotu měříš vagem? Nebo to bereš podle budíku, pokuď podle buďíku, zajímalo by mě kde tu rafiku máš, po tom 4 km kopci?! Teplota klesne zhruba na 70-80 °C někdy i více, to záleží na kopci a počasí. Jinak to beru podle budíku na přístrojovce. Auto jsem nezavařil a nepřehřívá se.
Květen 13, 200817 r Dlouho si tady nebyl. Podle budíku poznáš skoro kulový, před asi 14 dny jsem měnil termostat kámošovi na 1.6 74 kw. Prostě jsem to jeho auto projel a při jízdě z ostrého kopce cca 3 km držím motor na 3 rychlosti a otáčky tak cca 2500 - 3500, aby to prostě pořádně prohánělo vodu v chalzení. Nahože dle vagu 83°C, což to už je málo, jelikož má mít okolo 87°C, což v této teplotě otevírá termostat, ale na víc jsem to nedokázal zahřát, jen když to stálo na místě a běžel motor, ale jak se auto pohlo, šla teplota dolů. Pod kopcem na vagu 65°C a rafička asi tak 2 mm pod prostřední čárkou. Vyměnil jsem termostat a jel jsem znovu. Na kopec jsem vylít a teplota 92°C a pak zase stejně jako předtím dolů a dole jsem měl přesně 87°C, takže problém vyřešen. Prostě ta teplota můsí držet, vždyť ten motor jinak jezdí pořád na studenej motor, chudáček.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.