mifii Vloženo 7. leden 2008 Sdílet Vloženo 7. leden 2008 (editace) koukali jste v sobotu na autosalon?Predstavovali tam novy Ford Focus(ne ze bych byl na fordy)zaujala mi u nej nova funkce brzdoveho osvetleni:Pri normalni pomalem brzdeni sviti klasicky brzdova svetla jako u kazdeho normalniho auta ale pri prudkem rychlem brzdeni navic k tomu zablikaji jeste zadni varovna svetla-pro upozorneni za vami jedouciho auta. ¨Myslim ze ze tato funkce je moc dobra a bezpecna vecicka. A ted dotaz mozna stupidni ale prece:Lze tato funkce nejak dodelat to superba?Dokaze to tady nekdo vymyslet?Predstavuji si nejaky modul apod.Tezko to pujde jen pres nejaky softik do komfortu.Diky za jakekoliv pripominky Editováno: 7. leden 2008, autor: mifii Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xenon Vloženo 7. leden 2008 Sdílet Vloženo 7. leden 2008 Nevím jak starého máš Suberba ale například OCTAVIA II má tuto funkci už od počátku výroby. Pokusí se zjistit jak je to na modelových řadách SUPERBU. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.pecoun Vloženo 8. leden 2008 Sdílet Vloženo 8. leden 2008 Nevím jak starého máš Suberba ale například OCTAVIA II má tuto funkci už od počátku výroby. Pokusí se zjistit jak je to na modelových řadách SUPERBU. myslim ze toto nema, ostavia ma to ze kdyz dyz se stane nehoda(nastane naraz)pustej blinkry. ale tohle je takzvany panicky brzdeni, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mifii Vloženo 8. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. leden 2008 myslim ze toto nema, ostavia ma to ze kdyz dyz se stane nehoda(nastane naraz)pustej blinkry. ale tohle je takzvany panicky brzdeni, a je tu takovy borec ktery by to dokazal vymyslet aby se to nechalo dodelat?mam Superb elegance 2003 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Merk Vloženo 8. leden 2008 Sdílet Vloženo 8. leden 2008 Já si u téhle funkce vždycky vzpomenu na nějakou recenzi tuším Peugeotu 206 v jakési "RS" verzi. A tam měli problém s tím, že se jim blinkry kvůli panickému brždění spouštěly pomalu před každou zatáčkou.... Přijde mi to jako další automatická fičurka, která nadělá víc škody než užitku resp. je reálně k ničemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 8. leden 2008 Sdílet Vloženo 8. leden 2008 pod to bych se podepsal... taky je třeba jezdit tak, aby ses do takových situací nedostal... (vím, že to vždy nezáleží na tobě)... ale když pojede někdo za tebou tak blízko, tak ti ani blikající blinkry nepomůžou... a stejně to do tebe napálí! já dodržuju bezpečnou vzdálenost za auty... minimalizuji tím možnost, že budu muset natvrdo brzdit, kdyby se autu předmnou něco stalo... a tímpádem nebezpeční nárazu do mého auta, autem jedoucím za mnou... nehledě na to, že za deště nemám tak zasraný sklo ... kolikrát nechápu, jak se některý auta cpou třeba za návěsy, autobusy apod. montstra! tam jakej kolik náraz zezadu znamená veklé nebezpěčí umrtí! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xenon Vloženo 8. leden 2008 Sdílet Vloženo 8. leden 2008 myslim ze toto nema, ostavia ma to ze kdyz dyz se stane nehoda(nastane naraz)pustej blinkry. ale tohle je takzvany panicky brzdeni, To je ale jiná funkce. To o čem mluvíš signalizace je spouštěná aktivací čelního airbagu a je doplněná ještě odjištěním zámků dveří a odpojení čerpadla paliva. Signalizace varovných světel při intenzivním brzdění je vyhodnocení doby a intenzity brzdění pomocí ABS a centrální jednotky. Osobně jsem to testoval na OCTAVI II Scout a je to funkční. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakun Vloženo 12. Únor 2008 Sdílet Vloženo 12. Únor 2008 Čau, já něco podobného mám u svého supa. Myslím, že se to tu již psalo (možná já). Jedná se o to, že jak sešlápnu brzdu tak se mě na 1s rozsvítí světla a pak na 0,5s pohasnou na 25%. Toto se opakuje 4x (dané programem v PIC). Po té normálně svítí. Tato funkce se mě opět zapne za 7s (při dalším brždění již nebliká-vypadalo by to jak vánoční stromek). To znamená jedu brzdím 4x blik a pak 7 až 15s obvod ignoruje brždění (samo, že svítí). Jinak, když dojde k poruše tak funguje stáv. instalace v autě. U Superba se musí vlastně přerušit drát k levé a pravé žárovce. Jinak mám odzkoušeno, že kontrola žárovek toto akceptuje-nic nehlásí! Myslím, že je to lepší než blikání při pískání gum. Mám i pocit, že se držej auta dál. Vše jsem dělal sám, na netu je konstukce (já to nevymyslel) i zdroják do picky (dá se opravdu čarovat). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vasekk Vloženo 16. Únor 2008 Sdílet Vloženo 16. Únor 2008 vaše starosti bych chtěl mít Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petřík junior Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Zajimave.....blikat pri brzdeni : Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dms Vloženo 21. Únor 2008 Sdílet Vloženo 21. Únor 2008 nový Passat B6 tohle má, při extra prudkým brždění se zapnou sami varovný, zkuste tam popátrat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jadlo Vloženo 26. Únor 2008 Sdílet Vloženo 26. Únor 2008 Zdravím. Chtěl bych vyměnit zadní lampy na mojeho Supa r.v.2003 na facelift zadní lampy. Stačí je jen přehodit nebo se musí ještě měnit něco jiného?Jako například držák žárovek atd...Jestli jsou stejně uchycené atd... Díky za odpověď.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petřík junior Vloženo 27. Únor 2008 Sdílet Vloženo 27. Únor 2008 Zdravím. Chtěl bych vyměnit zadní lampy na mojeho Supa r.v.2003 na facelift zadní lampy. Stačí je jen přehodit nebo se musí ještě měnit něco jiného?Jako například držák žárovek atd...Jestli jsou stejně uchycené atd... Díky za odpověď.... Tys to napsal uplne vsude... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jadlo Vloženo 27. Únor 2008 Sdílet Vloženo 27. Únor 2008 Tys to napsal uplne vsude... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oco1 Vloženo 27. Únor 2008 Sdílet Vloženo 27. Únor 2008 (editace) ohledně těch zadních světel - stačí jen přehodit, je to tak na 30min práce... Editováno: 27. Únor 2008, autor: oco1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jadlo Vloženo 27. Únor 2008 Sdílet Vloženo 27. Únor 2008 ohledně těch zadních světel - stačí jen přehodit, je to tak na 30min práce... A není tam třeba jiný držák žárovek než u starého modelu?... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.