Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak jsem taky přešel na vervu, těd jedu druhou nádrž...zatím jsem vysledoval jednu věc, na volnoběch když auto stojí mi začal PP ukazovat 0,5l/h (to před tím nikdy) předtím to bylo 0,6l/h vím že to nic neušetří. Jsem zvědav jak to pujde dál, se spotřebou a tichostí...popř. výkonem. Co myslíte...dávat VIF i s vervou????

Vloženo

VIF by už ve vervě měl byt dáván od povýrobní aditivace, ale i tak ho tam přidávám, zas o tolik dráž to nevýjde, když už nic jiného, alespoň placebo efekt pro mě. Ale v testech dopadl bezkonkurenčně nejlépe.

Vloženo

Já jsem asi dva roky tankoval naftu u Shell, občas jsem natankoval V power, potom jsem náhodou zkusil Vervu Benzina a byl jsem překvapenej tou změnou, tišší chod motoru, lepší akcelerace, auto jde lépe za plynem a není to jen pocit a o něco menší spotřeba, do nafty od Shell jsem přidával VIF pravidelně při každém tankování ať letní nebo zimní, ale do Vervy je to myslím zbytečné, je tím již ošetřena a i v největších letošních mrazech start bez problémů, tak nevím, něco na té Vervě asi bude :)

• o 2 měsíce později...
Vloženo (editace)

Já, jak jsem se již zmínil výše, dávám Vervu + VIF (letní/zimní) a vosička jede jako pilka.

Všem mohu jen doporučit :palec:

P.S. nejsem dealer ani Benziny ani VIFu :D

Editováno: , autor: pentadius
Vloženo

Sem měl přes víkend auto v servisu kvůli DPFku a jen tak mezi řečí majitel pronesl, že z toho co škodovka řeši v souvislosti se špatnýma palivama se nejvíc problémů dlouhodobě objevuje právě tadyk u nás v JMK. Těžko říct, co je na tom pravdy, ale člověk nikdy neví, žejo :feve:

Vloženo

Já beru teď taky prakticky jen Vervu. Akorát když není, tak vezmu něco na Shellce, většinou ten obyč. A co ten VIF, fakt je to tak poznat?? ...jako zkusit bych to někdy mohl, byť jsem tomu nikdy moc nevěřil...ale dokud člověk nezkusí, tak neví, žejo ;)

Vloženo

dávám VIF a dávat budu...není to "šílenej" rozdíl, ale lehce to znát je - motor je kultivovanější (hlavně studený starty jsou o poznání tižší :palec2: ) PS: určit to autu neškodí, dle mne rozhodně naopak a investice cca 500,-Kč / rok mne vážně nezabije :p

Vloženo

Já žiju v domění, že ten VIF je defakto "stejný" aditivum, jako tam lije třeba Benzina do Vervy nebo Shell do V-Poweru, akorát, že si tam toho dám trošku víc. DPFku by to mohlo ublížit, kdyby to snížilo teplotu spalovacího procesu nebo to vytvářelo víc sazí, což snad nebude. Testnu a dám vědět ;)

• o 4 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravím a už asi není co dodávat k tomuhle tématu, Shell už nechci ani vidět.. :D Diesel Verva naprostá spokojenost, snad ani na zimu nebudu přidávat aditiva... škoda že u nás už není Aral, ten s tím jeho nejlepším dieslem za hranicema exceluje.. kol119 Jinak pro rejpaly, dřív jsem měl Fábču v benzinu, začátkem roku jsem ji vyměnil za traktůrek a musím jen pochválit, zatím se na benzín rozhodně vracet nemíním.. :D

Vloženo

tak nove poznatky o Verva diesel: nevim jestli nekdo kupuje pravidelne Svet Motoru,ale predchadzejici tri cisla v nem probihala soutez s Benzinou byla to taky PR akce na palivo Verva diesel, v textu co byl prilozenej k soutezi se pise, ze prej palivo Verva diesel dosahuje cetanove cislo 60, tak asi zacali davat vice aditiv, kdyz dotedka to melo 55-56, jinak nase norma predepisuje tusim minimum 49 takze i ten standard co je na pumpach (52-53) plne vyhovuje...

jinak dotedka jsem tankoval jen na pumpach kde jsem nasel Pecet kvality (at uz Globus nebo jine pumpy, pokud je tam pecet kvality a neni starsi jak pul roku tak mi to staci :) ) a pridaval aditiva VIF letni, dnes jsem se rozhodl ze vyskousim Verva diesel a tak jsem natankoval plnou a dolil taky VIF tak jsem zvedav jak se to casem projevi (ale to bude asi znat az po vyjeti tak dvou-trech plnejch nadrzi....)

Jinak uz cekam az zacnou distribuovat zimni VIF, jsem zvedav ci to bude znat, prej jsou v nem specielni aditiva ktera zarucuji lepsi mrazuvzdornost

Vloženo

paldous: zimní VIF se prodává celoročně ;) např. v Autoštangl za cca 180,-Kč ...sám používám a lehce lepší zvuk motoru za studena - celkově klidnější :palec2:

• o 1 měsíc později...
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

Ahojte. Na POI.CZ je možné stáhnout bod zájmu čerpacích stanic Benzina. Pokud ale tankujete POUZE Vervu Diesel, mám pro vás něco. Použil jsem body zájmu Benzina a vyndal z nich všechny čerpací stanice, kde není Verva diesel Jsou tam tedy POUZE stanice kde prodávají Vervu diesel, pro nás zarputilé "Verváře".

Zde je .kml soubor použitelný v Google Earth nebo v navigacích s iGO8 (v iGO8 je potřeba dát ten soubor do složky "content/userdata/poi"):

http://rapidshare.com/files/356119075/Verva_Diesel.kml.html

... a zde je ten samý soubor, ale pro Tomtoma včetně ikony Verva: Oba soubory nakopírovat v Tomtomu přímo do složky mapy.

Soubor POI Verva pro Tomtom:

http://rapidshare.com/files/356119078/Verva_Diesel.ov2.html

ikona Verva pro tomtom:

http://rapidshare.com/files/356121257/Verva_Diesel.bmp.html

Tak doufám, že vám to k něčemu bude, pokud tankujete pouze a pouze Vervu, máte teď lepší přehled. Ať slouží!

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Tak jsem to ještě zkontroloval a dávám sem to samé, tedy body zájmu Verva_diesel, ale s opravenými pozicemi stanic v Českých Budějovicích, Ústí nad Orlicí a Brně-Slatině.

.kml soubor použitelný v Google Earth nebo v navigacích s iGO8 (v iGO8 je potřeba dát ten soubor do složky "content/userdata/poi"):

ODKAZ

ten samý soubor, ale pro Tomtoma včetně ikony Verva: Oba soubory nakopírovat v Tomtomu přímo do složky mapy.

Soubor POI Verva pro Tomtom:

ODKAZ

ikona Verva pro tomtom je stejná jako v předchozím příspěvku, takže nemá cenu ji uploadovat znovu.

Naftě zdar.

Editováno: , autor: mickielli15

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...