Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Pánové, kde se dá koupit kroucený kabel?

musis si ho namotat.... asi neprodava

Zdeny.46 : musis si ho objednat jako nahradni dil,nejlepe ve skoda servisu.

Byly na to dva dotazy, ale odpověď zatím ne. Myslíte, že by mohl jít ovladač do FI? Ještě tak trošku podrobněji: šel by podvolantový ovladač rádia z FII připojit do FI, ale na symfonii s MP3 z OI? :)

Ciryl obávam sa, že toto nepôjde... Samozrejme, trebalo by to v praxi aj odskúšať a potvrdiť, že naozaj to nejde. Ak dobre viem, MF volant v OI vedel ovládať aj Symphony MP3, no tento mal svoju vlastnú RJ. V FII je ovládanie vyriešené cez samostatný ovládač, ktorý má v sebe tiež kvázi RJ, táto je napojená na CAN komfortu, odtiaľ berie rádio aj informácie. Netuším ale, ako to bolo v OI.

Sice jsem nepatrim, ale rad si tu ctu. Jeden dotaz.... Slo by ovladani radia do O II s STREAMEM MR 08??? DIk za odpoved a doufam ze mne neukamenujete... :):p :p

• 3 měsíce později...

je někdo schopen namontovat tento podvolantový modul aby spolupracoval s rádiem Dance a Maxidotem? a nejlépe i s funkcí bluetooth k telefonu? a za kolik

Ak máš v aute prípravu na telefón s bluetooth, tak žiaden problém - nič kódovať netreba, stačí to len namontovať a správne zapojiť. Horšie to ale bude, ak nemáš prípravu s BT...

Oficiálne ceny sú dosť vysoké, ale dajú za zohnať tu na fóre okolo 3tisíc Kč (plusmínus). Ešte treba zarátať aj rôzne konektory a piny atď.

a právě zde sháním někoho, kdo je schopen to udělat komplet. najde se někdo za rozumný peníz?

• 11 měsíců později...

Co vsetko potrebujem pre povolantovy ovladac s bluetooth ak nemam pripravu GSM.

Rasku: Ak chceš podvolantový ovládač s ovládaním telefónu, musíš dorobiť aj BT handsfree! Pretože ovládač je čisto len na ovládanie handsfree, bluetooth nie je súčasťou ovládača, ale handsfree jednotky.

Kde zozeniem BT jednotku. Da sa kupit v salone? Nevete ake je cislo dielu pre BT jednotku a podvolantovy ovldac.Dik

• 4 týdny později...

Uz to mam nahodene a vse funguje super :rolleyes:

• 3 roky později...

Napadlo někoho předodit z podvolantovyho ovládání za volant z ovládáním na volantu

• 4 měsíce později...

Mám otázku na někoho se schématem zapojení tohoto ovladače. Jaké jsou origo průřezy vodičů, ať to udělám pořádně?

CAN bude asi 0,35, ale napájení a kostra? Barva kostry asi hnědá, napájení bych typoval na zelenou.

Mělo by to být ono, před FL

post-64141-0-76916800-1393444031_thumb.j

Ahoj, díky moc za schéma!!!

• 1 rok později...

Mohu mit dotaz sehnal jsem si podvolantove ovladani a nevim od jake strany je pin cislo 1 nemam totiz konektor poradi mi nekdo diky

post-96755-0-46014500-1452800885_thumb.j

Pin číslo 1 je ve dolní ve vašem obrázku.

Dekuji moc ,cislovani je postupne 4 hornim rohu je to tak .Jeste jednou dekuji

• 7 let později...

Ahoj,

Měl bych pár dotazů k dříve zmíněné instalaci tohoto ovladače:

• Proč je třeba vyrábět vlastní kabeláž? Originální svazek k tomuto ovladači neexistuje?
  • Zapojení do FAKRA na CAN - nebude nějak rušit původní CAN komunikaci, když už tam kabely vedou? 
  • Proč musí být kabely k CANu kroucené? Není to těm datům, která po sběrnici chodí docela jedno? :D 

Trochu mne tedy děsí ta nutnost demontáže volantu... To je něco, na co jsem si doposud kvůli bezpečnosti netroufl.

Díky 🙂

Originální svazek existuje jedině, když si ho vypleteš z jiného auta, proto je jednodušší si to vyrobit. U rádia se can napojí na stávající kabely, takže není důvod proč by se měly nějak rušit- jen, předpokládám, bude potřeba kódovat, nečetl jsem celé téma. A can kabely bývají kroucené protože se navzájem stíní, takže je lepší dávat kroucené. Nejdou sice koupit na každém rohu, ale nesehnatelné taky nejsou :)

https://www.autokabel.cz/autovodice-fly-a-flry/can-bus-kroucene-vodice-/krouceny-autovodic-flry-b-2x035-mm

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.