Publikováno Leden 22, 200817 r Čaute prosím o radu , dnes jsem zjistil, že mi nesvítí v přístrojovce kontrolka ele. motoru ( kontrolka emisi ). Vůbec si nejsem vědom jestli při koupi svítila ( koupen ojetý vůz ) a jestli vůbec má svítit ( podle toho co jsem si přečetl tak ano ). Jinak včechny ostatní kontrolky svítí jak mají, ukazatele taktéž. Diagnostika ukazuje závadu - 00778 - Snimac uhlu rizeni (G85), 49-00 - bez komunikace. Tohle na to nebude mít asi vliv. Auto Fabia 1.9 TDi ( 2001 ). předem diky za rady
Leden 22, 200817 r ta kontrolka by mala svieti pri zapnuti zapalovania ale potom zhasnut, snimac uhlu natocenia to by mala svietit kontrolka servoriadenia. p.s.: oni asi vedeli preco tu kontrolku odpojili na pristrojovke treba pozret kabelaz, ci je vsade spojene a tak.
Leden 22, 200817 r Autor ta kontrolka by mala svieti pri zapnuti zapalovania ale potom zhasnut, snimac uhlu natocenia to by mala svietit kontrolka servoriadenia.p.s.: oni asi vedeli preco tu kontrolku odpojili na pristrojovke treba pozret kabelaz, ci je vsade spojene a tak. kontrolka servorizeni pri otoceni klickem sviti a po nastartovani zhasne ale kontrolka el.motora ani po otocenim klickem.
Leden 22, 200817 r kontrolka servorizeni pri otoceni klickem sviti a po nastartovani zhasne ale kontrolka el.motora ani po otocenim klickem. ved prave treba skontrolovat pripojenie tej kontrolky preco nesvieti, moze byt zly kabel, svorkovnica alebo nieco treba pozret.
Leden 22, 200817 r Info o rozsvietení kontrolky ide po CANe, takže kabeláž asi tažko skontroluješ. Čo môžeš skontrolovať je kontrola akčných členov prístrojovky VAGom - mala by sa rozsvietiť. Keď sa nerozsvieti, potom treba hladať chybu v prístrojovke.
Leden 22, 200817 r Autor Info o rozsvietení kontrolky ide po CANe, takže kabeláž asi tažko skontroluješ. Čo môžeš skontrolovať je kontrola akčných členov prístrojovky VAGom - mala by sa rozsvietiť. Keď sa nerozsvieti, potom treba hladať chybu v prístrojovke. zkousel jsem akcni cleny jak pristrojovky - nebyl tam test kontrolky emisi ( neni uveden ani v dilenske prirucce ) tak ridici jednotky motoru - tam nebyla kontrolka taky testovana ale nekde v dil. prirucce jsem cetl ze by se mela ale nevim to jiste. Pokud jsem to pochopil spravne a nekdo chtel at kontrolky nesviti nebo sviti jinak tak by si musel hrat s panelem pristroju ?
Leden 23, 200817 r Autor Viděl bych to na to,že se někdo hrabal v ř.j. motoru. a co by to pro me znamenalo ? Doufam ze ne dalsi nemile prekvapeni...
Leden 23, 200817 r Pokud ti to jede a není problém,tak zatím nic....Potom asi velký....Kdyby tomu tak bylo,tak výměna řídící jednotky...
Leden 23, 200817 r Autor Pokud ti to jede a není problém,tak zatím nic....Potom asi velký....Kdyby tomu tak bylo,tak výměna řídící jednotky... zatim jede v poho alespon podle meho dojmu, ale takova vec mi neda spat ..... a da se to nejakym zpusobem (popr. svepomoci) zjistit jestli je neco spatne s RJ ?
Leden 28, 200817 r Autor ta kontrolka by mala svieti pri zapnuti zapalovania ale potom zhasnut, snimac uhlu natocenia to by mala svietit kontrolka servoriadenia.p.s.: oni asi vedeli preco tu kontrolku odpojili na pristrojovke treba pozret kabelaz, ci je vsade spojene a tak. Kontrolka servorizeni vyreseno : kontrolka se po nastartovani nerozsvitila, protoze zadna zavada neexistovala ikdyz diagnostika ukazovala jinak.Po rade cloveka z dieselpoweru, stacilo prekodovat 19 - gateway na stejnou hodnotu a chyba zmizela .... divne. Upraveno Leden 28, 200817 r od Daworis
Leden 29, 200817 r Autor to diagnostik: to teda jsou, nekdy ziram co vsechno je mozne Kontrolka elektroniky take vyresena :-) : do urciteho modeloveho roku RJ motoru ( myslim ze je to tato RJ ) nepodporuje rozsvecovani teto kontrolky a asi od roku 2003 by to melo fungovat. jinak diky vsem :-) Upraveno Leden 29, 200817 r od Daworis
Prosinec 8, 200816 r Caute, kontrolka elektroniky, myslis tim takovy ten ventil, ci jak nazvat ten obrazek? Je zluta, po zapnuti zapalovani by mela svitit a pak sama zhasnout? V manualu je tusim nazvana kontrolka vyfukovych plynu... Mam Fabii 1,4 44kW r.v. 2000 a nesviti mi.. mam s tim anjeto 15 000 km.. a porad jede.. jen jsem se v knizce docetl ze by mela svitit a sem tam z toho mam spatne sny... Pokud to nepodporuje Rj motoru, jak pises, tak by mohlo byt vse ok
Prosinec 9, 200816 r Caute,kontrolka elektroniky, myslis tim takovy ten ventil, ci jak nazvat ten obrazek? Je zluta, po zapnuti zapalovani by mela svitit a pak sama zhasnout? V manualu je tusim nazvana kontrolka vyfukovych plynu... Mam Fabii 1,4 44kW r.v. 2000 a nesviti mi.. mam s tim anjeto 15 000 km.. a porad jede.. jen jsem se v knizce docetl ze by mela svitit a sem tam z toho mam spatne sny... Pokud to nepodporuje Rj motoru, jak pises, tak by mohlo byt vse ok Mám dojem, že u benzinových fóbiích by měla kontrolka po zap. klíčku svítit bez výjimky. Po nastartování zhasne,. je-li nějaká chyba, svítí dál. Zajímalo by mě, zdali se ti rozsvítí, když se nasimuluje chyba (např. na chvíli odpojit teplotní čidlo nebo lambdu...) Upraveno Prosinec 10, 200816 r od petrucio
Leden 1, 200916 r zdar mám fábii 1,4 mpi rv 2000 a kontrolka emisí mi nesvítí taky a ani svítit prý nemusí je to podle roku výroby,měl jsem to v servise a ptal se na to ,ze začátku každý tvrdil že u benz.motoru to prostě svítit musí a jestli jsem první majitel a podobné bláboly ,nakonec jsem zjistil že fábie u kterých kontrolka nesvítí při zapnutém zapalování, jsou s jednou lambda sondou tudíž to má návaznost na kontrolku emisí která u těchto modelů nesvítí při zapnutém zapalování ani nikdy jindy jen při závažné poruše motoru ,u modelů s kontrolkou emisí jsou lambdy dvě jedna před a druhá za katem. ta druhá za katalyzátorem právě hlídá tu první a při špatném spalování právě rozsvěcuje kontrolku emisí Upraveno Leden 1, 200916 r od Standis je zakázáno citovat předešlý příspěvky
Únor 12, 201510 r Jak je to s tou kontrolkou emisí u Fabie 1,9 TDI 74 kW? Proč u některých ta kontrolka skutečně svítí a u jiných vůbec není? Bylo to podle roku výroby nebo podle kódu motoru (ATD, AXR)? Mají motory 1,9 TDI 74 kW u Fabie už lambda sondu? Někdo říká, že ji ještě nemají a někdo zase říká, že mají dokonce 2 lambda sondy, tak nevím. Děkuji za radu
Únor 12, 201510 r Ehm, omyl, lambda sondu mají v současnosti motory TDI CR a mají ji i některé 2.0 TDI PD. Výše zmíněné 1.9 TDI PD podle učební pomůcky lambdu nemá.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.