Publikováno Únor 2, 200817 r Ahoj, loni se mi občas stávalo, tak asi jednou za čtvrt roku, že mi blbnul startér. Po otočení klíčkem startér motorem jenom tak škubnul a pak už běžel naprázdno. V motoru jen hrklo, ale nenaskočil a startér točil naprázdno. Vždycky jsem nakonec nějak nastartoval a tak jsem opravu odkládal. Tipoval jsem to na závadu pastorku, že prokluzuje ta volnoběžka a tak jsem v lednu pastorek vyměnil a všechno se zdálo být ok. Dnes, po třech týdnech je tady ta závada zase, nachlup stejná, jenom cukne a pak točí naprázdno. Zas jsem vytáhnul startér, vyčistil, dal zpátky, nic. Znovu vytáhnul, dal starý pastorek, beze změny. Připadá mi to, že pastorek normálně do setrváku zajede, má snahu s ním otočit, ale neutáhne a začne prokluzovat. Tak nevím, může to být něčím jiným, nebo je i ten nový pastorek vadný? Cívka při zkoušce na stole pastorek normálně vysune, díky za každou radu. Anebo koupím startér ve slušném stavu, TDI AHF 81 kW.
Únor 9, 200817 r No nevím,nevím.Už tuhle samou závadu řeším pár hodin zákazníkovi na autě a starter to není určitě. Nejdřív jsem šel taky stopro po starteru,ale po vyzkoušení druhýho kousku,jsem zjistil že tudy cesta nevede. Podívej se,když startuješ,jestli ti to otáčí motorem. Když s tím točím,tak to taky jen hrkne a pak jak když to je bez tlaků(potkaný) stejnej zvuk. Bude ale někde nejspíš problem se vstřikováním nafty. Uvidíme až to dám do cajku
Únor 10, 200817 r Tak jsem to rozchodil,jestli ti to ještě nefungulíruje,tak si rozdělej sací hadici od EGR ventilu a podívej se do něj. U mě byl totál zasratej a v krajní poloze se občas zasek a pak to tam nepustilo ani ždabec vzduchu. Nebo rychlejc: když to zrovna nepůjde,tak se mrkni na to podtlakový ovladání,když bude zasunutý,tak je to zaseklý. Teď to letí jak mig
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.