Červen 15, 201213 r první číslo je na zimu- udává jak bude motor mazat v zimním období.Čím menší číslo,tím je olej řidší a rychleji maže. Druhé číslo je na léto- udává kdy olej neztrácí ještě potřebné mazací schopnosti.Zase čím větší je číslo,tím větší teplotu olej zvládne a není snížena jeho mazivost. Já používám 5W-40 proto,že můj motor už je postarší pán a tudíž kdybych dal třeba 0W-30(tzv.longlife) tak by mi to více teklo jelikož už těsnost motoru není tak dobrá. To chápu. Ale víš o co jde? Že když se motor zahřeje, tak má olej stejně kolem 90stupňů nebo třeba i 100stupňů.. tak nerozumím těm letním teplotám.. to mi fakt neleze do hlavy... ted přes víkend mám čas tak k tomu pořádně sednu a počtu..
Červen 15, 201213 r no tam spíš nejde o to co udělá olej až se zahřeje ale než se zahřeje víš.On má nějaký ochranný film a v závislosti na teplotě ten film buď drží a nebo ne
Červen 15, 201213 r Včera třeba dávali pěkný film v televizi. Koukali jste se? A já byl zahřátej až až.
Červenec 30, 201213 r Kluci, dnes jsem měnil olej v mým 1,4tdi,PD Castrol 5w40 . Měním po 11 000km(proč v těchto km? protože má Fábie přeměřuje o 10%) takže teoreticky měním po 10 000km skutečně najetých. Toto mám zjištěno při srovnání s GPS a nebo chytněte se na dálnici kamionu a vesměs jezdí 86km/hoda mě to ukazuje o 10%víc. Upraveno Červenec 30, 201213 r od stoupa1980
Únor 28, 201312 r Tak jsem upravil Olejový dokument - Žraloku prosím kontrolu toho co je PD a co má DPF - ty nafty nejsou můj koníček :-D čekám jakékoliv příspěvky, oprava není problém. Možná jsem tam mohl hodit specifikace olejů, ale už je pozdě, jindy. Oleje Superb 3UI.doc
Březen 9, 201312 r MŮJ PŘÍSPĚVEK: Naprosto nesmyslná tabulka, která běžnému člověku vůbec nic neřekne, nebo řekne-kupuj zbytečně drahý oleje Shell a Castrol. Spíš bych řekl reklama na dvě drahý značky olejů. Navíc ten název - aneb jednoduše na olej - nazval bych to jinak aneb jak složitě na olej Prostě řekl bych hodně zbytečná práce. Tady je můj JEDNODUCHÝ olejový dokument: Oleje Superb 3UI– aneb jednoduše na olej NALEJ TAM, CO TAM PATŘÍ DLE SPECIFIKACE MANULÁLU (5W30, 5W40, ATD) !!!A hlavně – měň to max po 15tis!!! Upraveno Březen 9, 201312 r od SUP1
Březen 9, 201312 r Šlo mi o to, aby si každý na své auto našel specifikace pro QG1 a QG2. Když se tu pořád někdo ptá. A pro příklad jsem uvedl 3 kvalitní výrobce oleje.
Prosinec 9, 201311 r Zdravim, chci se zeptat za nedlouho budu měnit olej na Supu 1.9 96kw. Na štítku mám olej 5w-30 VA, Co znamená to VA doporučíte mi nějaky olej? VA sem žádný lej nenašel, Jinak mám naprogramováno QG2. Díky
Prosinec 12, 201311 r Ahoj, chystám se na výměnu omotorového a převodového oleje. V převodovce nic neřeším a liju originál na 500km (průplach) a poté zase 2.5L origoše. Ale co do motoru ? U minulích aut jsem lil mogul (ten ale šíleně podražel) tak jsem přešel na castrol. Teďka mi ale padnul do oka MOBIL SUPER 3000 X1 5W-40 . Máte někdo s tímto olejem zkušenosti ? Mě to příjde že je to vesměs to stejný, ale motor to asi chápe jinak :-) Díky
Prosinec 12, 201311 r Tuším, že Víťa (Vick) dává tento olej do své káry už hodně tisic km tak myslim, že nebude problém kdyžtak počkej on ti tu napíše.
Prosinec 12, 201311 r Motor nic nijak nechápe, motoru je to jedno, pokud je dodržená specifikace a hlavně interval výměny Mě se líbí ty typy olejů: ULTRA, POWER, SUPER, GOLD, PREMIUM atd. Všechno je to na jedno brďo. Možná naopak, čím delší název, tím větší mrdka. Ale u výrobku, jehož dodavatel má ISO (certifikaci) a splňují specifikaci, se nemusíme bát, ať je to olej jakýkoli, tedy LEVNÝ nebo DRAHÝ... Znáte film "Zítra to roztočíme drahoušku"? Jak tam pan Novák leští starou Oktávku a na okně má samolepku: CASTROL - FOLLOW ME . To mě vždycky pobaví Upraveno Prosinec 12, 201311 r od SUP1
Prosinec 12, 201311 r Ahoj, chystám se na výměnu omotorového a převodového oleje. V převodovce nic neřeším a liju originál na 500km (průplach) a poté zase 2.5L origoše. Ale co do motoru ? U minulích aut jsem lil mogul (ten ale šíleně podražel) tak jsem přešel na castrol. Teďka mi ale padnul do oka MOBIL SUPER 3000 X1 5W-40 . Máte někdo s tímto olejem zkušenosti ? Mě to příjde že je to vesměs to stejný, ale motor to asi chápe jinak :-) Díky Zdar taky pouzivam tento olej a je ok. Na zimu jsem ted dal ale 0w40, at to rychleji promaze motor. Jinak 5w40 davam na jare a uplne v pohode. Motor nic nijak nechápe, motoru je to jedno, pokud je dodržená specifikace a hlavně interval výměny Mě se líbí ty typy olejů: ULTRA, POWER, SUPER, GOLD, PREMIUM atd. Všechno je to na jedno brďo. Možná naopak, čím delší název, tím větší mrdka. Ale u výrobku, jehož dodavatel má ISO (certifikaci) a splňují specifikaci, se nemusíme bát, ať je to olej jakýkoli, tedy LEVNÝ nebo DRAHÝ... Znáte film "Zítra to roztočíme drahoušku"? Jak tam pan Novák leští starou Oktávku a na okně má samolepku: CASTROL - FOLLOW ME . To mě vždycky pobaví To me rozsekalo. CASTROL - FOLLOW ME
Prosinec 13, 201311 r no ta 0W40 je docela dražší, já měním co cca 8-10 000km (mám LPG a tam je to i lepší) Takže i 4x ročně.... což už udělá své :-) Vemu ten 5W40, můžu ho mít za pěknou cenu. Díky tedy a kdo maže ten jede ;-)
Duben 6, 201510 r Tak to je hodně hustý. My to bereme po sudech, ale od renomovaného dovozce, zkontroluju etikety aspoň Upraveno Duben 6, 201510 r od SUP1
Duben 7, 201510 r taky na to kouknu, a odkud je to čerpáno ten materiál, jen aby to pak nebylo třeba obráceně, či to není jen nějaký konkurenční boj
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.