Rada81 Vloženo 17. Duben 2009 Sdílet Vloženo 17. Duben 2009 Tak jsem najel prvních 100km na barum bravuris 2 a jsem velmi překvapen ty gumy jsou fakt tichý doufám že dlouho vydrží muj dojem dobrý gumy za super cenu 1100 kus No držím palce, taky jsem si dřív říkal něco podobného. Teď vím, že Micheliny a Pirelli jsou v porovnání s Barumem levné. Nechával jsem několikrát zbytečně kontrolovat geometrii, protože sjíždění bylo brutálně nerovnoměrné a za 30tis. pomalu na plátno. Kontrola ložisek, protože takový hukot při sjetí na půlku se mi zdál na gumy fakt moc. Bylo to slyšet 100m daleko. Raději 1600Kč za energy saver a je klid, výdrž a super spotřeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rada81 Vloženo 17. Duben 2009 Sdílet Vloženo 17. Duben 2009 Ty moje jsou Bravurisy (starsi), a w77 si mi do hlavy dal brouka jestli nezkusit novejsi verzi Barumek. Kazdopadne si clovek zvykne na spoustu veci, takze to asi vydrzim a pristi sezonu se koupi nove gumy. Jinak diky za tipy. Já to zkusil dvakrát a nezvykl jsem si. Ten hukot mi pil krev každý den. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenal C. Vloženo 17. Duben 2009 Sdílet Vloženo 17. Duben 2009 No ja si chlape do pristi sezony zvyknout budu muset (finance), ale koupim urcite neco z tech premiovek, protoze to huceni je sila, souhlasim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CIJOML Vloženo 19. Duben 2009 Sdílet Vloženo 19. Duben 2009 No ja si chlape do pristi sezony zvyknout budu muset (finance), ale koupim urcite neco z tech premiovek, protoze to huceni je sila, souhlasim Kup ty Eagle F1 fakt to je pozitek na tom jezdit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
w77 Vloženo 19. Duben 2009 Sdílet Vloženo 19. Duben 2009 Já to zkusil dvakrát a nezvykl jsem si. Ten hukot mi pil krev každý den. A měl jsi ty první bravuris nebo 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
witt Vloženo 24. Duben 2009 Sdílet Vloženo 24. Duben 2009 (editace) Myslím, že se tady bavíte zbytečně složitě...stačí se podívat na stránky německého automotoklubu www.adac.de (je tam už i letošní test), kde dělají každý rok testy pneu a myslím, že sou natolik náročné a dlouhé, že je to asi nejspolehlivější zdroj informací o pneu. Jinak nějaké další neduhy s chováním se auta, bych až tak moc jen na pneošky nesváděl....kolik z Vás ví v jakým stavu má podvozek? a to nemyslím jen tlumiče....těch gumovejch elementů je tam požehnaně (vzadu 2xguma, předek spodní čep, čep řízení, uložení tlumiče, rameno (2xguma), nápravnice 2xguma, stabik(2xguma), kosti (další 4 gumy)) a to sem ještě určitě neco zapoměl.....takže, zrovna třeba tady se někomu nelíbyli Bridgestone Turanza ER300 (195/65/15) a naopak já sem s nimi byl naprosto spokojený(vydržely 3 roky cca 60000km a to se rád svezu rychle).....pravda, že mám na podvozku všechno (fakt všechno :-)) nový..... Editováno: 24. Duben 2009, autor: witt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Turista Vloženo 6. Květen 2009 Sdílet Vloženo 6. Květen 2009 (editace) Protože se tu hovoří o pneumatikách a dosti zasvěceně chtěl bych se optat na Váš názor: Zjistil jsem náhodou na pneumatice takovou "kýlu" a chtěl bych se dozvědět zda to je výrobní vada nebo zda jsem zřejmě tu gumu porušil nějakým chybným manévrem, případně co s tím. Omluvte menší kvalitu fotek. Děkuji Editováno: 6. Květen 2009, autor: Turista Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 6. Květen 2009 Sdílet Vloženo 6. Květen 2009 Ak zvonku na gume v tom mieste nie je oder (ako ked s nou niekde suchnes, alebo narazis), tak to reklamuj, je to podla vsetkeho prasknuta vystuha (kord) a ta bublina Ti moze prasknut v najhorsom moznom okamihu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Turista Vloženo 8. Květen 2009 Sdílet Vloženo 8. Květen 2009 (editace) Tak mi to v servisu zuli a přesto že to bylo z venku bez průrazu tak vevnitř byla menší trhlina, krom toho servisák říkal že kola na pravé straně mají dosti často ten problém od chodníku. Jinak v servisu naprostá ochota a bez problému. Tak jsem za tisícovku obul - ještě že tak. Editováno: 8. Květen 2009, autor: Turista Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
phexsys Vloženo 22. Květen 2009 Sdílet Vloženo 22. Květen 2009 (editace) CIJOML: Mám na teba jednu zákernú otázku. Písal si že jazdiš GY F1 v rozmere 225/55 R16. Máš originál škoda disky so šírkou 6,5J alebo používaš širšie disky (7-7,5)? Vizul som totiž opotrebovane Michelin Pilot MXM 205/55 R16 a rozmyšlam či sa dajú obuť aj širšie pneu ako napr 215/55, pripadne 225/50 R16. O zachovanie vonkajsieho priemeru mi ani tak nejde, ako skor o vizaz. Mimochodom Micheliny nemali Rim protection, F1 v tvojom rozmere maju? Editováno: 22. Květen 2009, autor: phexsys Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koldas Vloženo 2. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2009 Zdravím, doufám že s tím nikoho neobtěžuju, ale chci si koupit nové letní gumy a vyhráli to u mě Pirelli P6. Ale jak sem dál hledal na netu, tak na mě vyskočili Pirelli P6 Cinturato a P6000 powergy. Tuší někdo jaký je v nich rozdíl? Kromě ceny. Ať vím, které koupit. Dík Kolda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
edas Vloženo 3. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2009 Po zkušenostech nedoporučuji P6 Cinturato. Mám je na služební O II a bohužel i na své O I, kde jsem je koupil po příliš krátké době po koupi na služební ( . Naopak doporučuji P7. Ta má v rozměru 195/65 R15 sice měkké boky, ale dá se na to zvyknout. Vydrží poměrně dlouho (na rozdíl od Bridgestone ER 300), je tichá a na mokru velmi dobrá. P6 klouže na mokru v zatáčkách a při brzdění zbytečně brzo spíná ABS. Holt, mělo mě varovat označení "EKO". Přírodu mám rád, ale v automobilismu - co je zelené, je špatné... Tož tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
turanec Vloženo 26. Duben 2010 Sdílet Vloženo 26. Duben 2010 mám Bridgestone Turanza. Mně na autě při 90 strašně hučí. Mám dva známý, ktrří mají taky octu a tx si nemůžou vynachválit jak jsou tichý.Čím to může být. dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 26. Duben 2010 Sdílet Vloženo 26. Duben 2010 koukni jestli nemáš kraje vzorku sjetý jako do zubů kotoučový pily to pak hučí kvuli tomu (je to z rychlých průjezdů zatáček) a nebo to dělaji ložiska Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
turanec Vloženo 26. Duben 2010 Sdílet Vloženo 26. Duben 2010 ložiska by hučeli spíš v zatáčkách a přední mají 20tisíc. Pneu se mi zdají opotřebené rovnoměrně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 26. Duben 2010 Sdílet Vloženo 26. Duben 2010 ono je to vidět až když se koukneš tak že máš šířku vzorku v rovině nemusí to být velký skoky když po kraji přejedeš rukou bývá to cítit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olgojchorchoj Vloženo 26. Duben 2010 Sdílet Vloženo 26. Duben 2010 Delam v pneuservisu a po me zkusenosti s nerovnosti pneumatik (takzvane oskakane ze vnitr) je ze pricina je v tlumicich. I kdyz test tlumicu ukaze dobry tak pri jizde nemusi byt dobry hlavne v zatackach. Ted to same sme zjistili na nasi octavii II v predu jsou uplne oskakane gumy a hucelo to dal sem letni a dobry a ted musim vymenit tlumice akorat se k tomu nemam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanVRS Vloženo 1. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2010 Ahojte letní 205/50 R17 nebo 225/45 R17? Které sou vhodnější? Je tam rozdíl ve spotřebě?Hůř to pojede na těch 225?Díky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bimboun Vloženo 9. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2010 Ahoj, vyzkousel jsem a pouzivam 205/55 R16, 205/50 R17 i 225/45 R17. Vsechny tyto rozmery zachovavaji ten spravny obvod kola. Spotreba: jednoznacne nejmensi na R16. Kdyz jsem pak obul 225/45 R17, tak me to auto malem sezralo. Rozdil byl 1l/100km a mohl jsem snazit, jak jsem chtel. Vetsi odpor vzduchu byl temer hmatatelny, z kopce jakoby mi nekdo drzel za zadek. 205/50 je vhodny kompromis, co se tyce spotreby, spise se blizi R16, jen nepatrne vetsi. Vzhled: samozrejme lepe vypadaji R17 a v kombinaci s 225/45 R17 pneu to dela naprosto skvely dojem. Obzvlaste, kdyz je mam na combi Jizdni vlastnosti: sirka pneu: 225/45 opravdu drzi nejlepe, ale ne zas tak o moc. Myslel jsem, ze rozdil bude vetsi. Kor, kdyz je vykoupen zvysenou spotrebou. Prenos vykonu take o neco lepsi. velikost rafku: 17 byvaji tezsi, znovu o to vice ve spojeni s 225/45 pneu a vysokym rychlostnim indexem. Rozpohybovat 205/55 R16 je opravdu jednodussi nez 225/45 R17 a je to znat. Komfort: moc velke rozdily v tom nevidim, i 45 jsou dostatecne vysoke na filtrovani nerovnosti a 55 dostatecne nizke pro sportovnejsi jizdu. Spis to ovlivnuje kvalita pneu, nez profilove cislo. Neni to jak u Fabie/Roomsteru, jejichz nesmyslne profilove cislo 40 napr.u Scout verzi je trotlovina na entou. Rozhodni se podle svych preferenci spotreby/ceny/jizdnich vlastnosti/komfortu/vzhledu atd. Asi nebudes davat 225/45 R17 na 1,6i 55kW nebo naopak 195/65 R15 na snizenou a chipovanou 1,8T. Ja se vratil ke kompromisu a pouzivam letni 205/50 R17 a zimni 205/55 R16 - pro me potreby naprosto vyhovujici. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanVRS Vloženo 16. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2010 Velmi děkuji za vyčerpávajíci info :-) Ja mám právě 1.6 74kw Tak asi zvolím vhodný kompromis a pořídím 215/45 R17.Pravě můj strýc má 225/45 R17 a vypadá to nadherně ale on má silné tdi tak u něho to smysl má.Mockrát děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanVRS Vloženo 16. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2010 A ono aj někdy zaleží na tom jaká má pneumatika valivý odpor.Zas na druhou stranu pneu co ma nizký valivý odpor tak nebude moc držet na vozovce protože je převážně s tvrdší směsi než měkčí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce Vloženo 14. Únor 2011 Sdílet Vloženo 14. Únor 2011 Mám Fabii I a nový 16" kola řešim gumy. Jde mi o zachování nízké spotřeby a cena samozřejmě. Rozhoduji se mezi 195/45, 195/50, 205/45, 205/50. Díky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 15. Únor 2011 Sdílet Vloženo 15. Únor 2011 jsi v sekci Octavia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alsiik Vloženo 19. Únor 2011 Sdílet Vloženo 19. Únor 2011 Tak já jsem včera objednal letní Micheliny Primacy HP 205/55 R16 91V za 1900/kus. Z výroby tam je tenhle rozměr, pač je to OI kombi Ambiente Collection s origo Škoda Knife 16'' alu. Letní Micheliny Primacy na autě byly když jsem ho před rokem kupoval a byly skvělé i když už měly svoje odslouženo. Sjíždějí se mnohem míň než Dunlopy SP které jsem míval na dřívějších autech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stany Vloženo 7. Březen 2011 Sdílet Vloženo 7. Březen 2011 tak dunlopy jsou asi nejhorsi gumy co se tyka vydrze,kamos je mel na golfu po sezone v prdeli,ja si koupil jete michelin enegry cca 5mm a vydrzely 3,5 roku,takze za par kacek vyborny pomer cena vykon...a drzely skvele. Bridgestone naopak 5mm sjete za 1,5 roku na stejnem aute,navic sem z nich nemel tak dobry pocit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.