Přejít na obsah

Rychloměr


Feri.

Doporučené příspěvky

Pánové na mojí felicii mi kecá rychloměr, v celém spektru rychlosti ukazuje o 10 km víc, porovnáváno i s jiným autem, dle radarů ve městech a teď i s GPS. Reál rychlost 47, na tacho 60. Poradí někdo kde je chyba? Je to možno nastavit přes VAG? felicia 1,3 40 kw, r.v. 95

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vzhledem k tomu ze rychlomer je ciste mechanicky tak asi Vagem nepujde :-)

je to dano jen prevodovym pomerem vsech kolecek,felicie ma prevod 1000:980 ,tj uz z principu to nebude absolutne presne

ps. to ze keca o 10 je v poho ,jeste jsem nevidel tacho co by kecalo min (teda ve felde)

rozdelej tacho a trosku pootoc rucickou......

Editováno: , autor: honzik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem ji koupil tak to bylo OK, pak asi po týdnu prostě najednou začal ukazovat o těch 10 víc, v reálu při 50 asi 13 km/h. Při 90 ukazuje asi 105. Půjde to nastavit jenom nějak pootočením ručičky? Mechanik říkal že je tam špatná magnetka nebo něco...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

mě u Feldy 1,6 rychloměr přeměřuje jen asi o 5 km/h, zkoušel jsem to u radaru ve městě, ale jen do 60 km/h, jaká odchylka by byla při vyšší rychlosti nemám odzkoušeno. Mám ale problém, že při nižších rychlostech se mi klepe rafička rychloměru, asi do 50 km/h, zkoušel jsem promazat náhon, ale to nepomohlo. Rychloměr se také často seká, takže když se rozjedu, musím většinou klepnout na panel přístrojů, aby se rozběhl, může to s tím souviset? Tipoval bych, že už začíná odcházet samotný rychloměr, ale nejsem si jist. Ještě bych se chtěl zeptat, proč rychloměry u Felicií nezačínají na 0, jak je běžné, ale až na 20? Jak to potom může ukazovat přibližnou rychlost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

..... Ještě bych se chtěl zeptat, proč rychloměry u Felicií nezačínají na 0, jak je běžné, ale až na 20? Jak to potom může ukazovat přibližnou rychlost?

Protože celý přenos z převodovky na ručku se děje mechanicky a ta magnetická spojka v rychloměru nedokáže v malých rychlostech ručku plynule vychýlovat.

Něco jiného, když je rychloměr elektronický.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím k čemu potřebuješ indikovat rychlost menší než 20 km/h.

Prostě z principu fce takového rychloměru je dáno, že nízké rychlosti, řekněme do 20 km/h, stejně nezobrazuje přesně (nepočítám záměrnou chybu, kterou vykazují všechny rychloměry), tak rychlost od které se ručka "odlepí" od rohu a začne spolehlivě ukazovat rychlost posunuli na 20 km/h.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja taky resil podobnej problem, po vymene rychlomeru me ukazoval o dvace vic. Pokud mas navigaci, ktera ukazuje rychlost, nebo chytry telefon, tak neni nic jednodusiho nez pri rozjeti na danou rychlost podle gps nasadit rucicku. Musis ale opatrne, protoze je tam takovy perko, ale s citem to zvladne kazdy. Poprve ti rucicka pujde spatne dolu, jelikoz je uppne dotlacena(pouzij dva sroubovaky). Az rucicku nasadis, nervi ju tam tak jak byla, kdyby jsi to chtel jestenejak doladovat. Delal jsme to takhle na dvou felckach a odchylka kolem 5 km

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...