Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím všechny

chtěl bych se zeptat jak a čím se dají dobře vyčisti alu kola. Mám na nich prach z destiček a jsou úplně černé.

Díky moc za radu.

Zdravím všechny

chtěl bych se zeptat jak a čím se dají dobře vyčisti alu kola. Mám na nich prach z destiček a jsou úplně černé.

Díky moc za radu.

Já používám Silichrom, ale je to dost hrubá pasta . Každopádně za málo peněz vynikající výsledek :palec2:

No viem, ze dobry pomer cena/vykon ma cistic krbov v spreji...

Zdravím všechny

Díky moc za radu.

Já sem koupil v nějakým HYPER... to, co měli na čištění disků a jde to taky bez problémů. Ale chce to průběžně a ne až není disk vůbec vidět !!!

silichrom je zabijárna,je moc hrubý ale záleží na laku kola!

čistič na krby,řekl bych že je to žíravina,přeci jen tobude muset odstranovat dehet!

myslím že běžné čističe co dostaneš v supermarketech nebo mototechnách bohatě postačí,dobré budou od sonaxu,motip,hekra,coyote.

osobně používám milit na disky,dobře čistí odmaštuje,pak je hned voskuji aby to příště šlo zase pěkně dolů!

jinak:

http://www.skodaoctavia.cz/Exteriernavody/cisteniKol.htm

Stačí obyčejný čistič disků a hlavně pravidelná údrža. ;)

• Autor

Čím kola voskuješ?

Já mám teď nové alu - takže je budu čistit pravidelně aby byly pořád hezké.

silichrom je zabijárna,je moc hrubý ale záleží na laku kola!

čistič na krby,řekl bych že je to žíravina,přeci jen tobude muset odstranovat dehet!

myslím že běžné čističe co dostaneš v supermarketech nebo mototechnách bohatě postačí,dobré budou od sonaxu,motip,hekra,coyote.

osobně používám milit na disky,dobře čistí odmaštuje,pak je hned voskuji aby to příště šlo zase pěkně dolů!

jinak:

http://www.skodaoctavia.cz/Exteriernavody/cisteniKol.htm

Čím kola voskuješ?

Tak, tak, pravidelná údržba musí být ! :palec2::palec2::palec2: A u všeho !!! (nejen na autě :prc: )

Skuste si dalsie disky kupit s tzv. nano povrchovou upravou (napr. Dezent A) - iba ich zlahka umyjem vodou aj po polrocnom jazdeni

Čím kola voskuješ?

leštěnky a vosky střídám,naposledy coyote!

na běžnou údržbu od destiček mohu doporučit SHERON 0,5l za cca 90,- jsem s ním spokojen

Sheron jsem použil teď, když jsem sundal zimní kola a ta špína šla dolů nádherně. Pak je nechám pořádně oschnout a naleštit, já tam teď dal Sonax tvrdý vosk. :palec2:

Já mám dobrou zkušenost s čističem disků Turtlewax, bez jakýhokoliv drhnutí to vzalo i vnitřní stranu disků. Stačí jen nastříkat, utřít a opláchnout.

Já mám na disky od CINOLu wheel cleaner za 55 Kč 0.5 l, je to i s rozprašovačem, nastríkáš, necháš 5 minut a opláchneš třeba teplou vodou, výsledek vynikající- jak nové...

• 3 týdny později...
http://coyote.cz/produkty/autokosmetika/#c18

Naprostá spokojenost. Zimní socky jsem umyl poprvé a koukal jsem ja vlastně origo vypadají! ;)

zdravim chtel jsem koupit ten cistic krbu a kamen ale nevim kde?uz jsem zkousel vsechno (hornbach,obi,tesco i spec prodejnu na kamna a krby muzete mi rict primo prodejnu klidne si tam zajedu.dekuji
  • Autor

Tak jsem koupil čistič na kola originál Škoda. Tak uvidím jak to bude čistit.

Upraveno od Milan12

Tak jsem koupil čistič na kola originál Škoda. Tak uvidím jak to bude čistit.

Já to bral před týdnem Cilitem Bang na trouby! :palec2:

• 1 rok později...

Jj, dastax našel to co jsem nemohl najít. Je to zde prověřené! ;)

HCL. 29,- Kč /litr. Stačí mírně naředit a čistí to tak, že z toho jde strach :o))) Naprostá bomba.

Si blazon?

Cistit to mozno cisti ale co ty nevidis je ze ako to narusa strukturu laku. Takze podla nazoru chemika asi nedbas na to ako dlho budu farebne ale Ti skor zalezi na tom ako su ciste...

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.