jirkasimi Posted April 14, 2008 Share Posted April 14, 2008 Prosím účastníky diskusního fóra o radu. Mám Š Felicii a v loňském létě začalo zlobit dobíjení. Když se motor ohřál, nebo několikrát sepnul ventilátor chladiče, přestalo fungovat dobíjení. Byl jsem v značkovém servisu, tam na mě nevěřcně koukali. Proměřili elektriku, očistili kontakty s tím, že by se již závada neměla vyskytovat. Přes zimu dobíjení vůbec nezlobilo. Při současném počasí, jak se oteplilo, tak dobíjení začalo opět při ohřátí motorou zlobit. Motor se dostane na provozní teplotu, nebo jedete v koloně vozů a motor se začne zahřívat a opět nejde dobíjení, kontrolky na palubní desce začnou tmavnout a když včas neodstavíte auto, zůstanete někde stát s vybitou baterií. Děkuji za vaši radu nebo názory. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzik Posted April 14, 2008 Share Posted April 14, 2008 kontrolka to indikuje ? slabe sviti ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jirkasimi Posted April 14, 2008 Author Share Posted April 14, 2008 kontrolka to indikuje ? slabe sviti ? právě že nesvítí a když se vypne motor, tak při jeho dobíhání opět kontrolka dobíjení nesvítí, což by asi měla ??!, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzik Posted April 14, 2008 Share Posted April 14, 2008 pri vypnuti ani nemusi svitit,ale hlavne musi pri zapnuti zapalovani bez chodu motoru ! pokud nesviti vlivem toho ze je preruseny drat k alternatoru,tak se altik spatne budi a jeste hur dobiji.. jinak je lepsi elektricky zmerit celou soustavu,vetsinou se da lehce dohledat vadna soucast.muze to byt spousta levnych dilu (spoje,uhliky...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts