Jump to content

Porucha dobíjení

jirkasimi

Recommended Posts

Prosím účastníky diskusního fóra o radu.

Mám Š Felicii a v loňském létě začalo zlobit dobíjení. Když se motor ohřál, nebo několikrát sepnul ventilátor chladiče, přestalo fungovat dobíjení. Byl jsem v značkovém servisu, tam na mě nevěřcně koukali. Proměřili elektriku, očistili kontakty s tím, že by se již závada neměla vyskytovat. Přes zimu dobíjení vůbec nezlobilo. Při současném počasí, jak se oteplilo, tak dobíjení začalo opět při ohřátí motorou zlobit. Motor se dostane na provozní teplotu, nebo jedete v koloně vozů a motor se začne zahřívat a opět nejde dobíjení, kontrolky na palubní desce začnou tmavnout a když včas neodstavíte auto, zůstanete někde stát s vybitou baterií.

Děkuji za vaši radu nebo názory.

pri vypnuti ani nemusi svitit,ale hlavne musi pri zapnuti zapalovani bez chodu motoru !

pokud nesviti vlivem toho ze je preruseny drat k alternatoru,tak se altik spatne budi a jeste hur dobiji..

jinak je lepsi elektricky zmerit celou soustavu,vetsinou se da lehce dohledat vadna soucast.muze to byt spousta levnych dilu (spoje,uhliky...)