vrahun Vloženo 2. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2006 Mam problem so spojkou,zacalo mi po vyšlapnuti spojkoveho pedalu vrzgat lanko taky praskavy zvuk namazali sme ho den to vydržalo,tak som sa rozhodol ho vymenit dva tyždne v pohode,potom znova tak som skusil kupit lanko na inom mieste a za viac penazi opakovalo sa to znova po dvoch tyždnoch spojka už bola menena mechanici mi radia puštat si silnejšie radio HA HA ale ono citit v nohe odpor a praskanie je to na nervy čo teraz? každy vravy že to praskanie ide z lanka ,skusit ešte v Skodovke original diel objednat či tieto akože nahrady su tak nekvalitne a nestoja za nič ale cena je ako z originalu PORAD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 2. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2006 (editace) Mam problem so spojkou,zacalo mi po vyšlapnuti spojkoveho pedalu vrzgat lanko taky praskavy zvuk namazali sme ho den to vydržalo,tak som sa rozhodol ho vymenit dva tyždne v pohode,potom znova tak som skusil kupit lanko na inom mieste a za viac penazi opakovalo sa to znova po dvoch tyždnoch spojka už bola menena mechanici mi radia puštat si silnejšie radio HA HA ale ono citit v nohe odpor a praskanie je to na nervy čo teraz? každy vravy že to praskanie ide z lanka ,skusit ešte v Skodovke original diel objednat či tieto akože nahrady su tak nekvalitne a nestoja za nič ale cena je ako z originalu PORAD To není lanko, ale to ti vrzá nahoře na spojkovém pedálu uložení lanka na čepu. Postříkej to nějakým maziven a bude klid. WD nebo konkor. Editováno: 2. Prosinec 2006, autor: Pepa007 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rodier Vloženo 21. Duben 2008 Sdílet Vloženo 21. Duben 2008 Zdar vsem Mame Felicii Combi, zakladni motor se vstrikovanim, je to ta pozdejsi verze s jinou maskou, ale jinak uplne obyc a ted o co jde.. dneska znicehoznic "zvadla" spojka. Pedal je proste sotva v 1/3 sve normalni cesty, a nejde za behu motoru radit vejs nez 2. stupen. S vypnutym motorem jde na 3+ ale to je hruuza za behu skripe ozubeni..proste to nejde. Tata to ma v garazi rozebrany ale neni rozenej mechanik (leccos uz opravoval to jo..) takze rady kde hledat a na co se zamerit jsou vitane.. moc dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthes Vloženo 21. Duben 2008 Sdílet Vloženo 21. Duben 2008 (editace) Mozna se urvala jedna z pacek pera pritlacaku, pokud je pedal OK a spojkovy lanko neni poruseny tak proste rozebrat a kouknout Jinak teda "zakladni motor se vstrikovanim" ma byt co Vstrikovani maj vsechny feldy krom specialnich verzi pro rusko a spol. kde je jeste karbec 1,9D je taky strikacka svym zpusobem. Editováno: 21. Duben 2008, autor: Matthes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimi99 Vloženo 11. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2009 Kolik km.zvládla vaše spojka,než ji bylo nutné vyměnit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotas Vloženo 13. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2009 Kolik km.zvládla vaše spojka,než ji bylo nutné vyměnit? Mám 98 000 km a jako nová ale kolik opravdu vydrží to nevím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joppien Vloženo 13. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2009 (editace) To taky hodně záleží, jak s tím člověk jezdí a jak zachází se spojkou a autem, je věčně naložený nebo není apod. Moje Felda combi (r.v.1999, 1.3 MPi) má už skoro 166 000 km a furt má původní spojku, zlatý auto Takže může vydržet i 200 000 km, záleží však vše na řidiči, jak se spojkou a autem zachází, zda-li dostává pravidelný pořádný servis apod. Editováno: 13. Srpen 2009, autor: Joppien Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaRvN Vloženo 19. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2011 Zdarte, měl bych na vás dotaz. Když stojím z kopečka a mám zařazenou jedničku, auto začne popojíždět (cukaně), ale když jedu i do prudkého kopce, tak se mi zdá že spojka neprokluzuje, myslíte si že by to mohlo být i něčím jiným než právě spojkou ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 20. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2011 řekl bych že už není taková komprese ve válcích aby váhu auta udržela Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaRvN Vloženo 21. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2011 Takže přetěsnit motor ? nebo ještě něco ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 21. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2011 Malta ti tu písal o kompresii vo válcoch....takže ešte nerozmýšlaj o pretesnení,ale daj zmerať tlaky vo válcoch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 29. Únor 2012 Sdílet Vloženo 29. Únor 2012 Čau, mám dotaz, když auto stojí, zařadím jedničku a při pouštění spojky, to divně (jak bych to nazval) ,,zachrochtne" to samé když zařadím zpátečku a couvu, při vymáčknutí - zmáčknutí spojky to většinou tak ,,zachrochtne" možná to je i moment jak přidávám a začne to zabírat, součastně s pouštěním spojky, snad nějáká vůle?? Felicia 1.6 Mpi r.v. 97. (nalítano přes 150K nemám ji dlouho) Jinak při jízně vůbec nic,řazení-spojka vše o.k. Díky za rady nebo návrhy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
arieta13 Vloženo 23. Březen 2012 Sdílet Vloženo 23. Březen 2012 ahojte, mam taku otazku - mam feliciu kombi 1,3 MPI combi II, je rozdiel v prevedeni spojky medzi jednotkovou a dvojkovou radou felicie ? chcem menit spojku s repas sadou od LUK a niektore obchody davaju pri 1,3-ke cislo sady LUK 619 2193 00 /jednotkova felda/ a niekde 619 2194 00 /dvojkova felda/ (napr. elit) a niektore obchody uvadzaju len jednu sadu pre obe a to 619 2193 00 (www.lacneautodiely.sk) - doma mam LUK 619 2193 00 - sadne na dvojkovu radu felicie ? predavac mi hovoril, ze hej, ze je tam len ine cislo na skatuli, ale je to rovnake - viete mi poradit ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pato1117 Vloženo 6. leden 2013 Sdílet Vloženo 6. leden 2013 nazdar podľa môjho sedláckeho rozumu sa používajú tie isté motori s prevodovkou od favorita až po fábiu(trošku vylepšená), ja som mal fáčko kúpil som naňho spojkovú sadu LUK, predal som ho a teraz ju idem dať do feldy 97r.v. takže jednotkovú pred faceliftom .....počulsom aj niečo o tom že existuje aj novšia prevodovka tu niekde na fóre ale neviem čo je na tom pravdy ... skús sa spýtať v mototechne autokelly ale ja si myslím že je to určite to isté Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 6. leden 2013 Sdílet Vloženo 6. leden 2013 bude to už pomaly rok,takže to má asi vyriešené Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ypsilonx Vloženo 28. Duben 2013 Sdílet Vloženo 28. Duben 2013 já bych věřil firmě ELIT! mají lepší indexování zboží a vyhledatelnost dílů, i když nenajdete úplně vše jejich záruka je a důvěryhodnost informací je lepší než např APM či autokelly! jinak autokelly má mrtě pičovinek na felcku a za pár šušňů takže oprava za pár korun! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hirsch Vloženo 1. Květen 2013 Sdílet Vloženo 1. Květen 2013 zdravim, koupil jsem felcku 1.6 a majitel předemnou prej kupoval novou spojku, to by jaksi odpovídalo, ale spojka se smeká, a to i když je lanko uplně volný, dá se to nastavit nějak jinak ? nebo jen lankem ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hirsch Vloženo 2. Květen 2013 Sdílet Vloženo 2. Květen 2013 zdravim, koupil jsem felcku 1.6 a majitel předemnou prej kupoval novou spojku, to by jaksi odpovídalo, ale spojka se smeká, a to i když je lanko uplně volný, dá se to nastavit nějak jinak ? nebo jen lankem ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 2. Květen 2013 Sdílet Vloženo 2. Květen 2013 len lankom... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 3. Květen 2013 Sdílet Vloženo 3. Květen 2013 A když to nejde lankem, tak se musí povolit svěrná matka na tisícihranu, co je navrchu na převodovce k ovládání vypínacího excentru, stáhnout tu páku za kterou tahá lano a přesadit ji o pár zubů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hirsch Vloženo 5. Květen 2013 Sdílet Vloženo 5. Květen 2013 (editace) já si spíš, myslim, že majitel předemnou vyměnil jen lamelu a na přítlačák se vykašlal, protože se spojka klouže i když je lanko volný Editováno: 5. Květen 2013, autor: hirsch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
or1vel Vloženo 2. Březen 2015 Sdílet Vloženo 2. Březen 2015 Ahoj škodováci,mám taký dotaz mam feldu 1.6 1996 a prešmykuje mi spojka tak sa chcem opýtať stači keď vymenim spojkovu lamelu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flacek Vloženo 2. Březen 2015 Sdílet Vloženo 2. Březen 2015 Zalezi kolik do toho chces vrazit. Pokud to mas na dojeti nebo na prodej tak je to jedno ale ja bych menil celou sadu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 2. Březen 2015 Sdílet Vloženo 2. Březen 2015 kedže výmena spojky je drahšia ako spojková sada s prítlačákom lamelou a ložiskom /SACHS 50Eur/ tak to akosi nemá význam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 2. Březen 2015 Sdílet Vloženo 2. Březen 2015 Když si to někdo mění sám nebo u meloucháře a platí štylem "já na bráchu, brácha na mě", tak je mu jedno jestli mění jen lamelu, nebo komplet přítlačák, lamelu a ložisko. Vsadil bych se, že předchozí majitel měnil jen lamelu právě z uvedenýho důvodu - vyšlo ho to prostě levnějc. Každopádně, pokud spojka klouže je to na výměnu kompletu, i když by lamela byla (skoro) nová. Je to to samý, jako měnit tlumiče - nikdo normální taky nemění jen jednu stranu, ale vždycky celou nápravu najednou - když už ne celej komplet na všech kolech... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.