Leden 17, 201510 r no je to možné že ano, pretože rv.mám 03/2008 a začne sa to prejavovať až pri veľa km.
Leden 17, 201510 r no neviem to nájsť , bola tam tuším poškodená klzná vrstva - grafitová na piestoch , podobne ako to mali AUB kedysi
Leden 17, 201510 r Koukám, že se pánové z VW nepoučili z předchozích chyb. Mně to svého času taky podezřele klepalo u BBZ...
Leden 17, 201510 r Pawouk - kedysi na VW Clube bol GOLF CGGA 59kw , s 38 000km a vydreté steny valca asi aj piesty , viac info tam nebolo len že to chodilo LL oleje ...
Leden 17, 201510 r Inak teda poznám jednu Fabiu ktorá má cez 350 000km a s motorom nič nebolo robené , 74kw AUB , jedna s prvých na ktorých odchádzali piesty a mali veľkú spotrebu oleja , akurát je to jazdené dlhé trasy , olej je tam od začiatku 5W40 MOBIL a mení sa do 15 000km , a vymenený bol aj pri 2500km po zábehu ... Vždy originál filtre , aj sviečky , po 30 000km ...
Leden 17, 201510 r ja poznám zasa jeden roomster ktorý už ťaha na 400tkm a tiež bez problémov, je to asi ozaj o tom aký kus chytím, šak do 190tkm som nemal problémy.
Leden 17, 201510 r to nemáš ešta ani "poriadne" zabehnuté Sestra má vo fabii rovnaký motor ako ja a má tam teraz 171tkm a zatiaľ bez problémov.
Leden 17, 201510 r bola tam tuším poškodená klzná vrstva - grafitová na piestoch , podobne ako to mali AUB kedysi presne tak,toto je ten problém klepania ...
Leden 17, 201510 r Milan - máš tam 3-4 valec vybehaný Ja som sa dopátral k jednej veci , VW má k motoru CGGA v golfe na výber dvoje sviečky - jedny NGK 101905617C a druhé klasické lacnejšie BOSCHKY 101905601F osobne nemám s bochkami dobré skúsenosti a niekedy to po štarte tak nepekne trhne motorom tak mám nachystané tie NGK , už od pohľadu to vyzerá byť poriadna sviečka tiež sa mi nepáči že tie 601F idú v škodovke do všetkého , do 1,2 silnej aj slabej HTP , do 1,6 16V , do 1,4 16V , pritom NGK tam ma iný typ sviečok , takže neverím že nejaký univerzál je to najlepšie čo môže byť
Leden 17, 201510 r Milan - máš tam 3-4 valec vybehaný to bol dôsledok špatného vstrekovača ...diagnostika 0 závad,vynechávanie zapalovania 0
Leden 18, 201510 r Neverím tomu ale som rád za to že som našiel adekvátne originálne NGKčky ktoré tam dám , len sa mi proste nepáči ako môže byť jedna sviečka "vhodná" k toľkým motorom ... Sranda je že VW to stále rozdeľuje ale škodovka sa spokojí s lacnejšou variantou ...
Leden 18, 201510 r Co když je to tak, že VW MŮŽE, ale Škodovka MUSÍ?????? Uvažuj, nebyl by to první takovej případ...
Leden 18, 201510 r no taketo sviecky som este nemal, a mal som rozne od origo cez bosch nkg teraz pouzivam brisky silver a vzdy boli vsetky krasne vypalene do biela(na oboch autach), aj ked mi to chodilo na dualnu zmes bohatu jak svina(rozumej vstrekovalo benzin aj plyn sucasne chybou montaznika lpg) a skakalo to ako kamzik. Na ten vstrekovac by som to moc nepovedal, nezere ti olej? nepresakuje tam nejako cez.. no vrchom alebo spodom?
Leden 18, 201510 r Nejak to bude , preto som len rád že tu tá možnosť v originále je a chystám sa ju využiť :-) ono mňa netreba brať vždy vážne , moc špekulujem nad vecami , a hlavne pri svojom aute som puntičkár , ono kto vyťahuje cievky originál prípravkom a nepáči skrutkovačmi , kto každú cievku 20x v ruke otočí , očistí , skontroluje , namaže gumičku vnútri pastou podľa dielenskej príručky ktorá má pár gramov a stojí majlant ... ja som rád keď sa s niečím môžem pozabávať tak tú šancu využívam naplno ... potom z bežnej prehliadky je sobota preč. ...
Leden 18, 201510 r Na ten vstrekovac by som to moc nepovedal, nezere ti olej? nepresakuje tam nejako cez.. no vrchom alebo spodom? ak sa pýtaš mňa,tak to bolo vstrekovačom
Leden 18, 201510 r nie suriho, ale tebe odisli dva vstreky naraz? ze si to mal tiez pol na pol? Svagor ma tiez zacernenu sviecku na prvom valci, skusil som vstreky poprehadzovat, sviecky, cievky a furt to iste, asi ventil? musime tlaky este okostovat
Leden 18, 201510 r mne to olej nežere , tie sviečky boli bez oleja , akurát boli vybraté po krátkom štarte takže za to sú možno také špinavšie , odfotím ti teraz po roku a 13tkm ako vyzerajú tie Boschky keď budem dávať NGK
Leden 18, 201510 r to nie je moje auto - to len pre úplnosť ... ...tiež som skúsil najprv prehodiť cievky (nič),potom merané tlaky (OK),na 2.válci čierna sviečka ...následovalo prehodenie vstrekovača medzi 1. a 2. válcom a ejhle..zahádzalo to sviečku na 1.válci ...takže nový vstrekovač a auto si len tak vyspevuje
Leden 25, 201510 r Je normalni, ze v tomto pocasi po tydnu odstaveni, se pri nastartovani ozyva tak 15 vterin takovy klapavy zvuk?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.