vick Vloženo 29. Květen 2008 Sdílet Vloženo 29. Květen 2008 Zdar chlapi.Čekám na Váš názor.Jak je to se solárním panelem ve střešním okně?Dá se to dokoupit nebo dodělat?Asi to bude drahé co?Slyšel jsem že to jde napojit na klimatronic a díky tomu dodržovat v autě chlad když stojí.Že by to prostě mělo nahradit webasto.Co vy na to?Znáte někdo podrobnosti?Složitost montáže,cena atd? Díky za tipy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seler Vloženo 30. Květen 2008 Sdílet Vloženo 30. Květen 2008 Zdar chlapi.Čekám na Váš názor.Jak je to se solárním panelem ve střešním okně?Dá se to dokoupit nebo dodělat?Asi to bude drahé co?Slyšel jsem že to jde napojit na klimatronic a díky tomu dodržovat v autě chlad když stojí.Že by to prostě mělo nahradit webasto.Co vy na to?Znáte někdo podrobnosti?Složitost montáže,cena atd?Díky za tipy http://www.aukro.cz/item373229798_superb_e...larni_sibr.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 31. Květen 2008 Autor Sdílet Vloženo 31. Květen 2008 http://www.aukro.cz/item373229798_superb_e...larni_sibr.html Díky kámo.Zajímavé.Už nad tím špekuluju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laras Vloženo 31. Květen 2008 Sdílet Vloženo 31. Květen 2008 climatronik urcite s timto nema nic spolecného. jelikoz pro topení se bere teplo od motoru a na chlazení tam je kompresor a ten bez motoru nejede. musela by tam byt asi velka uprava. Vidim spise vyuziti na nezavisle topeni ci nejakou chladnicku ci tak podobne. Leda ze by jsi chtel pouzit peltierovy jev a vyuzit neco podobného Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 31. Květen 2008 Sdílet Vloženo 31. Květen 2008 auto se může samo ventilovat přes ventilátor climatroniku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laras Vloženo 31. Květen 2008 Sdílet Vloženo 31. Květen 2008 j to jo ale pri vetsich teplotach to moc nepomuze.... kor kdyz je tmave auto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 31. Květen 2008 Sdílet Vloženo 31. Květen 2008 párkrát jsem to užíval v passatu a věř tomu že ten rozdíl teplot oproti jiným autům byl. přirovnal bych to k pootevřeným okýnkám na cca 10cm. ve městě je to super. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 1. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 1. Červen 2008 climatronik urcite s timto nema nic spolecného. jelikoz pro topení se bere teplo od motoru a na chlazení tam je kompresor a ten bez motoru nejede. musela by tam byt asi velka uprava. Vidim spise vyuziti na nezavisle topeni ci nejakou chladnicku ci tak podobne. Leda ze by jsi chtel pouzit peltierovy jev a vyuzit neco podobného a tam není jedna vrtule elektrická?Je jasné že nemůžu v autě mít teplotu jakou si zamanu ale psalo se někde že díky tomu může být teplota v autě až o 20 stupňů nižší což se v letních měsících hodí.A jednalo se o solární panel a jednalo se o superba. Pokud bych to tam měl mít jen skrz ledničky tak to samozřejmě kašlu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vytlacil Vloženo 13. Červen 2008 Sdílet Vloženo 13. Červen 2008 mam ho a pouzivam ho, jestli dokaze byt teplota nizsi o 20 stupnu nevim, v kazdem pripade je to velmi prijemne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 13. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 13. Červen 2008 mam ho a pouzivam ho, jestli dokaze byt teplota nizsi o 20 stupnu nevim, v kazdem pripade je to velmi prijemne ok kuknu na srazu jestli můžu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendaRS Vloženo 16. Červen 2008 Sdílet Vloženo 16. Červen 2008 Čistě teoreticky: Ten panel dodává energii do ventilátorů nepřetržitě pokud je venku světlo určité intezity, tzn. že teoreticky ložiska ventilátoru jsou namáhana cca 12- 14 hodin denně při venkovním stání plus případné hodiny provozu auta ve tmě(jízda).Takže jsem opravdu zvědav,kdy mi začne ventilator popískávat a dělat brikule dík opotřebeným ložiskům....vypnout to na 99% nejde, to už bych na to přišel....takže to berte jako návrh k debatě.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 16. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 16. Červen 2008 Čistě teoreticky: Ten panel dodává energii do ventilátorů nepřetržitě pokud je venku světlo určité intezity, tzn. že teoreticky ložiska ventilátoru jsou namáhana cca 12- 14 hodin denně při venkovním stání plus případné hodiny provozu auta ve tmě(jízda).Takže jsem opravdu zvědav,kdy mi začne ventilator popískávat a dělat brikule dík opotřebeným ložiskům....vypnout to na 99% nejde, to už bych na to přišel....takže to berte jako návrh k debatě.... ty nejedeš na sraz? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 16. Červen 2008 Sdílet Vloženo 16. Červen 2008 u audi je volba nastavení v maxidotu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 16. Červen 2008 Sdílet Vloženo 16. Červen 2008 No jak pozerám na schému tak solárna strecha je priamo cez relé napojená na motor až za deliacim odporom takže mylsím že ten ventilátor nepôjde na plno, hm zaujímavé. Myslel som že bude nabíjať aj baterku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 17. Červen 2008 Sdílet Vloženo 17. Červen 2008 na přímo to jde jen u A/C u klimatroniku to jde přes jednotku ventilátoru čersvého vzduchu tak snad to trošku spolupracuje a nejede to furt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendaRS Vloženo 17. Červen 2008 Sdílet Vloženo 17. Červen 2008 Naplno určitě nepojede, ale i tak pokazdy když přijdu do auta, tak se trochu točí skoro vždy.....no jen jsem to nadhodil k debatě, protože to je k zamyšlení, já osobně myslím, že to je pěkná věc ale nedoladěná, vypnout by to mělo jít-třeba v zimě je někdy pěkně ostré světlo pro solár akorát, ale aby to vevnotř honilo mráz asi potřeba není:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendaRS Vloženo 17. Červen 2008 Sdílet Vloženo 17. Červen 2008 ty nejedeš na sraz? Bohužel tento termín není pro mne schůdný , ale určitě se nebudu schovávat při nějaké další akci, nebo dokonce zrodu klubu Supů:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vytlacil Vloženo 17. Červen 2008 Sdílet Vloženo 17. Červen 2008 je pravda, ze venku se to toci skoro porad, mozna by to chtelo nejaky vypinac, ale co vim, tak na to nebyla jedina reklamace, coz taky o necem svedci... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendaRS Vloženo 17. Červen 2008 Sdílet Vloženo 17. Červen 2008 Čas ukáže, zatím mu není ani rok, takže nemá šanci na zlobení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrKV Vloženo 6. Květen 2009 Sdílet Vloženo 6. Květen 2009 Mam to v superbu 1,9tdi elegance 96KW r04.Barvu mam tmave cervenou.Ve slunecnych dnech od jara do podzimu to pomaha na snizeni teploty opravdu vyrazne. Tmave auto bych uz bez toho nechtel. Nevyhoda je v zime,vyhrate auto se po vypnuti motoru vyvetra za chvili,kdyz jen trochu prosvita slunce.(Ten panel je citlivy,staci mu opravdu malo) Vyresilo by to nejake vypinani teto funkce. Jako dalsi mozna nevyhoda je prave proto opotrebeni ventilatoru(nad kaslikem spolujezdce),kdyz to porad bezi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.