Laci Vloženo 6. Červen 2008 Sdílet Vloženo 6. Červen 2008 Kluci prosím vás, kamarád si koupil do auta (Fiat Bravo) zesilovač, subvoofer a dva reproduktory a chce to zapojit. Jenže on chce ty dva nové repráky dát do dveří místo těch původních a přes zesilovač hnát ostatní origo repra. Já si ale myslím, že by měl nechat původní zapojení rádia a plus k tomu připojit přes zesilovač subvoofer a ty dva repráky do plata. Jak to máte zapojený vy? Ženete všechno přes zesík nebo máte původní vedení plus nové k tomu ostatnímu. Nikdy jsem se o toto nezajímal, tak mě nekamenujte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laci Vloženo 6. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 6. Červen 2008 A kdybych chtěl dát přední repro přes zesík, tak musím natáhnout nové dráty nebo můžu použít stávající vedení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radas1 Vloženo 6. Červen 2008 Sdílet Vloženo 6. Červen 2008 A kdybych chtěl dát přední repro přes zesík, tak musím natáhnout nové dráty nebo můžu použít stávající vedení. lze použít původní kabeláž.přes zesík bych hnal jen subáč ostatní repro utáhne radio vpoho samozřejmě záleží jaké použije že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 6. Červen 2008 Sdílet Vloženo 6. Červen 2008 ...každopádně zapojit jen SW + přední repro...vycházím ale z toho, že se pravděpodobně jedná o 4ch zesilovač.Tady je nutné použít dobré napájecí kabely a pro napojení předních reproduktorů natáhnout nové kabely o průřezu 2-2,5qmm. Přední orig. repro je nutné samozřejmě nahradit za jiné v ideálním případě komponentní.U tohoto vozu je ale nutné vyrobit z MDF podložku protože Fiat má ve předu malé oválné reproduktory. Na zesilovač by se daly použít např. tyto reproduktory... http://fancarhifi.cz/index.php?option=com_...6&Itemid=90 http://fancarhifi.cz/index.php?option=com_...9&Itemid=40 http://fancarhifi.cz/index.php?option=com_...2&Itemid=61 ...kabelový set pro zesilovač... http://fancarhifi.cz/index.php?option=com_...6&Itemid=71 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laci Vloženo 7. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 7. Červen 2008 Ten kabelový set k tomu má. Už jsem mu to natáhl od baterky k zesilovači (ten červený kabel).Ten modrý s cinchema je předpokládám propojení výstupu z rádia kzesilovači. To mu protáhnu dneska. Zesilovač je čtyřvýstupovej Ground zero GZRA 4100XII. Mám ten SW zapojit normálně na jeden z výstupů jako normální reprák nebo se zapojuje jinak? V manuálu je vždycky v zapojení SW nějaká indukce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laci Vloženo 7. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 7. Červen 2008 Ještě jedna otázka. Musím zapojit SW na +12V ikdyž je to připojený přes zesilovač? už jsem to zapojil a hraje to, ale Sw jsem na napětí zatím nepřipojil. Jen abych něco neodpálil. A nejsem si taky jistej se zapojením Sw na výstupu zesilovače. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 7. Červen 2008 Sdílet Vloženo 7. Červen 2008 ...SW zapoj na kanály třeba 1-2 které se zmůstkují...tj. že připojíš jeden kabel na minus jednoho kanálu a druhý kabel na plus druhého kabelu.Pod svorkovnicí by měl být označené zapojení jako "bridged" Kabel od baterie se připojí na vedlejší terminály kde jsou označené jako BAT nebo +12V...dále Ground a REMOTE (tam bude spínané napětí z rádia) U kanálů kde je napojený SW přepní pásmovou propust (X-over) na pozici LPF a vstupní citlivost tak na 1/2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laci Vloženo 8. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. Červen 2008 Tak jsem to tak všechno zapojil, hraje to perfektně. Jen tam neni te přepímač jak píšeš. Je tam akorát přepínač LOW-FULL-HIGH. Ten SW má taky svorky na připojení napětí. Prej by měl svítit modře. Musím to ještě vyzkoušet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 8. Červen 2008 Sdílet Vloženo 8. Červen 2008 Tak jsem to tak všechno zapojil, hraje to perfektně. Jen tam neni te přepímač jak píšeš. Je tam akorát přepínač LOW-FULL-HIGH. Ten SW má taky svorky na připojení napětí. Prej by měl svítit modře. Musím to ještě vyzkoušet. ...tak potom na přepínači nastav LOW a když zapojíš ty svorky na SW +12V tak bude podsvětlený... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laci Vloženo 8. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. Červen 2008 ...tak potom na přepínači nastav LOW a když zapojíš ty svorky na SW +12V tak bude podsvětlený... Moc ti děkuju za pomoc. Všechno jsem zapojil a nastavil a kamarád si už lebedí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.