Přejít na obsah

na kolik vyjde nový zadní nárazník


l79

Doporučené příspěvky

Dobrý den,včera jsem měl menší nehodu,řidič za mnou nedobrzdil a poškodil mi zadní nárazník.Chci se zeptat jestli nevíte náhodou kolik tak může stát nový originální díl i s nalakováním.Auto je rok a půl staré tak doufám,že pojišťovna zaplatí plnou cenu nového dílu.Ještě taková perlička,řidič byl podle mého odhadu pod vlivem alkoholu a po domluvě s ním jsem zajel na stranu silnice,načež on ujel.Naštěstí číslo jsem si zapamatoval a nahlásil vše policii.By mě zajímalo jak vlastně policie v takových případech postupuje.Auto si zjistili odkud je a dal jsem jim popis řidiče.Stalo se to ve městě a měl jsem i svědka z domu v té ulici,který vše slyšel a potvrdil policii.Takže by mě zajímalo jestli z toho vlastně tím,že odjel nedopadne líp než kdyby zůstal...Ještě stále platí osoba blízká... :unsure

Editováno: , autor: l79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli ho policie najde tak to půjde z jeho povinného ručení a ty s tím nebudeš mít prakticky žádné starosti.

Měl jsem také bouchnutý zadní nárazní, ale nemusel se měnit za nový.

Za lakování v servisu chtějí 3700Kč + demontáž a montáž. To ještě nevím kolik to bude, ale na zakázku napsali předběžnou cenu 5000Kč.

Podle ETKY stojí zadní nárazník cca 5200Kč.

Editováno: , autor: j0ska
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Počítal jsem s cenou do 10 tis.kč.On ten nárazník není zas tak špatný,borec naštěstí trefil to místo,kam se dává oko pro tažení vozidla,akorát tam kousek pod tím nárazník prasknul a je nahoře podřený,odhadem to tak může být cca 1/4 nárazníku,doufám,že ho vymění celý za nový a nebudou se ošívat.Kdo vlastně rozhodne o tom do jaké výše se bude cena hradit?Někde jsem kdysi slyšel,nevím jestli je to pravda,že do stáří vozu do 3 let se hradí plná cena a potom samozřejmě se snižuje o určitou amortizaci.Nejradši bych to dal do servisu hned,ale je tam problém s tím,že nemají vlastně pachatele,jen majitele vozidla ze kterého půjde pojistka.Co mi sdělil příslušník,je na řešení lhůta 30 dní...Samozřejmě si myslím,že tím že borec odjel z toho vyvázne líp než kdyby zůstal,podle mě měl upito a došlo mu to.Měl štěstí nikomu se nic nestalo,ale říkal jsem si,že kdybych se mu chtěl pomstít za to,že se takto hnusně zachoval a postěžoval si třeba na bolesti zad a šel marodit tak by se mu to mohlo vymstít.Ale nejsem ten tip co se mstí,jen chci dát auti co nejrychleji a nejlépe pořádku a zapomenout na to

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Měl jsem podobný případ minulé léto, akorát řidič nebyl pod vlivem a vše jsme vpohodě s PČR sepsali. Náírazník měl zvenku jen prasklinu, lehce promáčký a nebyl výrazně poškozen. Ale v servisu mi řekl chlápek, že poškození se uvidí až po sundání a že doporučuje výměnu celého (na základě zkušeností) neboť energiií, kt. vznikal při nárazu může být nárzaník zevnitř poškozen výrazně.

Našel jsem fakturu na komplení výměnu zadního nárazníku s lakováním: 10 566,-

Pojišťovák akorát řešil to, že nárazník nebyl zničen zcela a stále by zachovával funkci nárzaníku. Tak jsem z toho byl trochu v rozpacích, zda jeho pojišťovna zaplatí částku celou. Nakonec ano. Auto bylo něco přes rok staré:). Oprava normálně v autorizovaném servisu, fakturace byla na pojišťovnu viníka. Takže nakonec vše vpohodě.

Byla to jen drobnost, ale v té chvíli to bylo nepříjemné.

Tak ať ti to vše dobře dopadne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já volal na pojišťovnu, abych jim nahlásil pojistnou událost a ženská mi řekla, že pokud to bude jen nárazník tak chtějí jenom fakturu ze servisu.

Když by v servisu našli další poškození, tak mám zavolat a pošlou likvidátora, který to nafotí.

Auto bylo 2 roky staré.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak po cca 3 týdnech je vše dořešené.Viník byl zjištěn,měl dokonce větší škodu na autě než já.Ani nevím jaký mu hrozí postih,to prý už policie neřeší,je to ve věci úřadů.Celkem by mě zajímalo jaký trest dostane.Auto je opravené,ale mě se moc nelíbí provedená práce.Auto byl v týdnu vyzvednout otec a neměl čas něco zkoumat.Včera jsem zjistil pár nedostaků.Jak končí na boku černá lišta v nárazníku tak je tam mezera cca 0,5 cm což mě dost překvapilo,na strém to bylo skoro neznatelné a i na jiných O2,které jsem schválně po tomto zjištění pozoroval to není tak viditelné.Přitom to jinde lícuje jak má.Dále odstín se mi také moc nezdál,mám šedou antracit a nárazník má nádech do modra,hlavně u blatníků je to vidět a našel jsem tam i "krupičku" na laku.Ještě jsem byl včera v servisu a nedostaky konzultoval.S tou lištou se prý nedá nic dělat,nárazník je celý nový a prý je to normální,mě se to teda moc nezdá,říkám jiné O to nemají tak hrozné,bude se tam držet špína.Odstín je prý jiný,protože se jedná o plast a prý se může odstín změnit,ale starý nárazník byl v pohodě...Krupičku opraví.Tak nevím.

Chtěl bych se zeptat majitelů O2 kombi jakou mají oni mezeru mezi koncem černé lišty v nárazníku a nárazníkem,mě se ta moje zdá až moc veliká... :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...