Řepík Vloženo 8. Červen 2008 Sdílet Vloženo 8. Červen 2008 Ahoj všem, jak to prosím vidíte - stačí na O I 1,6 75kW pneu s rychlostním indexem H (210 km/hod.), nebo je lepší vzít s vyšším indexem a to V (240 km/hod.). Budu kupovat nové pneu, tak mě to jen tak zajímá... Díky za názory. Řepík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 8. Červen 2008 Sdílet Vloženo 8. Červen 2008 Podle max. rychlosti z TP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řepík Vloženo 8. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. Červen 2008 Podle max. rychlosti z TP v TP je max. 190 km/hod., takže dle toho by stačili pneu s indexem H, ale... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dastax Vloženo 9. Červen 2008 Sdílet Vloženo 9. Červen 2008 v TP je max. 190 km/hod., takže dle toho by stačili pneu s indexem H, ale... 210 ti bude stačit. Kolikrát poletíš na maximum? Já jednou chvíli jel 220 na gumách pro 210km/h a v pohodě, ale je fakt, že jsem se bál. Tuším, že by se to nemělo překračovat dýl jak na 5 minut, zahřeje se víc ta směs a mohlo by to bouchnout... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davon Vloženo 10. Červen 2008 Sdílet Vloženo 10. Červen 2008 Tento motor ma minimalni index H... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peteres Vloženo 15. Červen 2008 Sdílet Vloženo 15. Červen 2008 Víc než H s 1.6tkou nepotřebuješ ... mimochodem zbytečně si za vyšší připlatíš a nic nezískáš ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadaoct Vloženo 16. Červen 2008 Sdílet Vloženo 16. Červen 2008 Víc než H s 1.6tkou nepotřebuješ ... mimochodem zbytečně si za vyšší připlatíš a nic nezískáš ... nevím jak na autě,ale na motorce se mi sjela o jeden index nižší přední pneu snad i půlku dřív než ta co tam byla předtim. A to sem jel jen dovolenou a ne palici. Ještě že mi jí dal kámoš zadarmo. Po návratu z dovči sem po 4000tis. km čučel jak puk že je po ní. A s takovou radostí jsme všichni vyráželi na nových pneu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peteres Vloženo 17. Červen 2008 Sdílet Vloženo 17. Červen 2008 Index zajišťuje jízdní vlastnosti pneu do takové nebo makové rychlosti, index se Ti projeví na konstrukci pneu a ne na materiálu běhounu ... Tudíž opotřebení do toho nepleť ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řepík Vloženo 17. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Červen 2008 fajn, díky všem za názory, jsem rozhodnutý pro index H. teď už jen pořešit, jaký vzít... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadaoct Vloženo 18. Červen 2008 Sdílet Vloženo 18. Červen 2008 Index zajišťuje jízdní vlastnosti pneu do takové nebo makové rychlosti, index se Ti projeví na konstrukci pneu a ne na materiálu běhounu ... Tudíž opotřebení do toho nepleť ... ale jak je možný že pneu vydržela půlku,co ta samá v indexu vyšším,při lepším zacházení. Teď sem tam dal zpět index co má být a najeto asi 1500 km a optřebení tak jeden milimetr. To tamta už byla optřebená víc. A stejný výrobce Dunlop. Buď výroba z polska nebo nevim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarlosTDi Vloženo 20. Červen 2008 Sdílet Vloženo 20. Červen 2008 Na 100% to nevím, ale někdo jsem četl že právě čím větší index rychlosti tím tvrdší směs pneu. Aby nedocházelo k odtrhávání gumy od kordu. Tzn. že "rychlejší" pneu vydrží dýl ... zkusím někde pohledat a dát sem odkaz. Navíc rozdíl v ceně je většinou minimální. Já jsem teď kupoval Pirelli P6 91V na www.pneumatiky.cz a měli je tam v akci ještě levněji než 91H. Nebylo co řešit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarlosTDi Vloženo 20. Červen 2008 Sdílet Vloženo 20. Červen 2008 kuwaaa tak sem si to zapamatoval přesně obráceně .... sor za mystifikaci. Toto je přesná citace z www.epneu.cz: "index rychlosti (kód abecedy "V"=240km/h) dle tabulky (viz.níže), používané pneumatiky by měly mít vždy stejný nebo vyšší rychlostní index, než je nejvyšší povolená konstrukční rychlost automobilu (dle TP), čím vyšší index rychlosti, tím je směs pneumatiky měkčí (aby pneu měla lepší přilnavost při vyšších rychlostech) a je většinou použito tužší kostry bočnice pro lepší vedení" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
technikus Vloženo 31. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2008 Když mám pro Fabii 2001 v TP rychlostní H, tak musím i zimní kupovat s rychlostním H (do 210 km/h) ? Nebo mi postačí T (do 190 km/h) a je to povolené použít nižší? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 31. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2008 Můžeš dát klidně ty T do 190, stejně v zimě asi rychleji nepojedeš, já to mám na oktě taky tak. A dle předpisů by jsi měl mít v zorném poli řidiče nálepku, kde je tento údaj uveden, toď vše. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
technikus Vloženo 31. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2008 (editace) Nálepku kde ? Na skle, na plastu? Nebo kde ? Mám akorát na skle před spolujezdcem povídání na airbag. Editováno: 31. Červenec 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 31. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2008 Pokud si ti podaří jí sehnat, tak si jí nalep kam chceš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
technikus Vloženo 31. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2008 (editace) A můžeš poslat foto své, nebo té co myslíš, abych věděl, co hledat? Já našel pouze v techničáku, velikost gum a kol, schválených pro můj vůz. edit: citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Editováno: 31. Červenec 2008, autor: olisoft Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 1. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2008 jestli myslíš foto té samolepky, tak to teda nemám a myslím, že jí nemá nikdo kdo má pneu s nižším rychostním indexem, psal jsem jak je to upravené v legislativě. Jinak měla by to být klasická samolepka o velikosti jako je třeba ta s přeškrtlou dětskou sedačkou, když má auto bagy a je to klasická zákazová značka s vyzančenou max. rychlostí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 3. Září 2008 Sdílet Vloženo 3. Září 2008 Ještě pro info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.