Přejít na obsah

Výměna stabilizátoru 16 mm za 19 mm


Tomas_ek

Doporučené příspěvky

není nic jednoduššího

1) sundat kolo

2) přizvednout nejlépe celý čumák auta at se stailizátor nešponuje

3) pomocí imbusu a prstýnkovýho klíče (klíč tuším velikost 16) uvolnit matky na "kosti" (každá na opačném konci kosti)

4) vyjmout kost

- zpětná montáž je v chronlogickém pořadí .....práce na cca 30 min ;)

post-25532-081813300 1285801531_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 roky později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

no už mi vepředu stále více něco klepe, taky aby ne po 255 000km :kol-28: , tak jsem si říkal, že ty kosti konečně vyměním ... no a včera jsem byl na STKáčku a tam mi technik řekl ať si vyměním i ty gumové silentbloky na tyčce. Tak jsem to teď dopoledne studoval a vidím že na tom zas nic není, tak že bych vyměnil i je. Tak se tak spíše ptám, jestli měníte jen kosti nebo i ty silentbloky. Akorát se musím podívat, sundat podběh a zjistit jaký průměr stabíku mám, abych věděl co objednat a v jakém stavu jsou ty objímky. Nebo dá se ten průměr změřit i jinde, třeba z motoru, je tam přístup? Ještě jsem se nedíval, zatím jen teorie z DP a tady z příspěvků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podbeh dávať dolu,načo???..veď ho zmeraj pri tyčke stabilizátora,hrúbku má jednakú po celej dĺžke...

objímkam nič nebude...

a či sú tie silenbloky už vybité zistíš ľahko...ak budeš mať odpojené tie tyčky,tak chyť ten stabilizátor a skús s ním pokývať hore-dolu,či nemá v tom uložení vôlu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tyčky ještě nikdo dolů nedával, tak bůhví jak to půjde, takže asi objednám tyčky a i ty silenbloky, abych to nedělal na dvakrát. OK, změřím si to jak se dostanu k autu, aspoň že nemusím sundávat ten podběh jen na to změření, na výměnu pak určitě ano, že?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli se můžu přidat, tak jsem objednával silentbloky stabíku podle průměru stabíku, který jsem změřil šuplerou a koupil jsem stejně špatný a nakonec jsem je objednal podle vin v skoda servisu, ale pasovaly uplně přesně, ta objímky jsou robustní, nemusí se měnit, jsou na dva šrouby , horší je dopasovat objímku na nový nevymlácený silentblok, protože má logicky víc hmoty, ale jde to taky, já to dělal , že jsem měl trojnožku pod konzolí ramene a talže jsem hevírkem přizvedával  nebo naopak snižoval výšku kola spolu s poloosou, abych se dostal s golou na spodní a pak na vrchní šroub objímky. A čepy stabilizačních tyček se ti samozřejmě budou protáčet, ale maj jako čepy řízení vnitřní torx, číslo nevím, ale na jedny fabce jsem je odřezával flexou, protože matice byla zažraná a torx jsem strhnul. :kol-27:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...