Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

zdravim pánové, poradíte mi jak se sundavá volant? jestli se jen odtrhne ten kryt s tim znáčkem, nebo nějak jinak...? nechtěl bych ho hned zničit :), a když už sem u toho volantu, nemáte někdo nábu ke sport volantu? nebo kde se dají sehnat?

Ahoj, ....nejdřív odpoj baterku a párkrát šlápni na brzdu........ze zadu volatu jsou dvě dirky , tam strčíš šroubovák a musíš odjistit takovou drátovou pojistku....... nevím ted JESTLI SMĚREM VEN z auta NEBO DOVNITŘ (k volantovce) .Celkem mi to dělalo problém , než jsem přišel na to jak to vyháknout. a sundáš střed s airbacem.....Tak si asi budeš muset koupit 12ti hran ořech na golu(10nebo 12)......a to je celé......... ;)

Čus

Upraveno od olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE

• Autor

diky za radu. zitra to hned zkusim.

Ten kluc je ale nie 12 hran ale "tisic hran"

Upraveno od olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku

Tedy přesně je to ten 12 hran přesněji mám tento ořech TONA Cr-v M12, takže žádný "tisíci hran". :w00t1:

Upraveno od olisoft

Jo jo "tisíc hran" to je bolševik slang. V té době tu byl znám jen jeden.....dnes mají různou velikost a také jiný počet výstupků........, ale původně jsem to chtěl taky tak definovat..

Dík čus ;)

Upraveno od olisoft

Zdar,

prikladam fotky ako to vyzera pod airbagom volantu (aby ste vedeli ktorym smerom tlacit srobovakom cez spodne dve dierky vo volante) + aky "tisichran je potrebny.. ..myslim ze tieto fotky hovoria za vsetko.. :-P

post-10391-1220795248_thumb.jpg

post-10391-1220795271_thumb.jpg

post-10391-1220795297_thumb.jpg

post-10391-1220795311_thumb.jpg

post-10391-1220795326_thumb.jpg

• 6 měsíců později...

To není torx. Máš to popsané správným názvem nahoře . Jinak se tomu říká hvězdička M12

Dám to sem, aby to bylo i tady pohromadě.

Není to můj návod - pouze cituji: Vezmes si plochej sroubovak, natocis volant o 90 stupnu doprava, zazadu mas ted nad krytem volantu ve volantu diru - das do ni sroubovak a pacis - je tam takova ocelova pruzina a kdyz za ni spravne vezmes, odskoci ti kousek bag ven (neda se to popsat, proste poprve nad tim stravis vic casu, az to pak uvidis rozebrany, budes hned vedet a priste to pujde samo. Pak otocis volant do rovne polohy a zase o 90 stupnu na drhou stranu a to samy - bag odkoci a pak uz ho rukou normalne sundas. Rozpojis konektor bagu (idealne predtim odpojit baterku, ale staci i jen nezapinat klicek) a jsi ve volantu - ten ma jeden velkej stredovej sroub (dvanactihran, musis mit orech, jinak to nepovolis) - ten kdyz povolis, tak pak sundas v pohode volant.

Já bych jenom upřesnil, že kdo to bude dělat poprvé ať neztrácí u těch zadních páčicích dírek hlavu, jde to šíleně, než se na to přijde, ale ve výsledku jde pružinka lehounce odepnout, takže nikam nic nervat a nebejčit, prostě jde jenom o úhel natočení šroubováku. Já bag odpojoval i s připojenou baterkou a v poho.

Upraveno od tommys

Tady z DP

post-1028-1236712076_thumb.png

Tady je přesný název dvanáctihranné hlavice : katalogové číslo TONA - 1395, M12 1/2" Zástrčná hlavice XZN M 12 prodloužená

• 1 rok později...

Ahoj,

chtěl bych zeptat, kde se dá sehnat pojistný šroub volantu? Je totiž omezený počtem použití (5x).

Ještě mě napadla jedna věc: kdyby byl na šroub znovu nanesen zajišťující tmel, mohl by se používat vícekrát?

Díky za odpověď.

Octavia 1.9 tdi r.v. 2002, ALH.

Pojistný šroub volantu koupíš u dealera Škodovky cca za 90Kč a číslo dílu je N 90799101.Ono spíš jde o to,že po 5. demontáži a montáži se může závit šroubu trošku natáhnout,tak proto asi ta výměna ze strany Škodovky.I když dle dílenských postupů by jsi musel měnit 90% šroubů po prvni demontáži a kolik lidí to asi dělá?? :)

Upraveno od Wojnar
Necituj poslední příspěvek.

Díky moc za to číslo. :palec2:

• 3 týdny později...

Pokud doma nemáte 12-ti hranou hlavici tak se dá použít torx T-55...sedí tam přesně.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.