Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

• 3 měsíce později...

Ještě se mi líbí tyhle Metany ze Supa1. Nebude s jejich provozováním na O2 nějaký probém, třeba legislativní?

CCR500001.jpg

tohle by me taky zajimalo ale odpoved tu neni snad ani .

• 10 měsíců později...

Skoda, ze nemas foto pred a po...

Zda sa ti to pruznejsie preto, lebo koleso ma mensi obvod - a teda sa zmenil aj prevodovy pomer.

Zdravicko.

Uz jsem to tu videl vickrat, mohl by mi nekdo objasnit, proc sirka ma vliv na prumer kola?

V tydnu jsem prezul zimni 195/65R15 na letni 205/55R16 a podle porovnani rychlosti na informativnich radarech to pri stejnych otackach ma v ramci rozlisovacich schopnosti i stejnou rychlost. Chapu ze zvetseni disku kompenzuje snizeni profilu. Ale proc by 225/55R16 mela mit vetsi obvod (pri spravne nafoukane pneumatice)?

BTW, nikde jsem na aute Draconisy nevidel, jak na svinu 2 dny nez jsem prezul (kola jsem kupoval v lednu) se na parkovisti objevila jina O2 taky na Draconisech :lol::'>

Tak zrovna tato kombinace a stejně tak všechny jiné, které bys mohl mít zapsané v TP, nemá na výslednou rychlost vozidla žádný vliv.

Zrovna u tebou zmíňované kombinace má 16"-ka o 8 mm menší obvod (0 %) a o 1 mm menší poloměr oproti 15"-ce

Zde si to můžeš porovnat http://www.vltava2009.cz/shops/7022/html/flash/simulator.html

Jiná věc je už u 225/55/16.

Výška profilu je vztažená k šířce pneu. 55 je 55 % z šířky, logicky tedy je profil této gumy větší než 205-ky

A zde už je to 16 mm (3 %) na obvodu a 10 mm na poloměru do plusu ve prospěch 225-ky.

Takže zde vše souvisí se vším a u gumy široké 225 mm bys měl použít profil 50.

• 1 měsíc později...

ahojte... nepodarilo sa mi najst detaily k diskom novej octavie (III)... su rozmerovo identicke alebo aspon pouzitelne na Octavia II (2008 prefacelift)? Konkretne Velorum 6.5J R16 (su 5x112, len neviem sa dopatrat k ET). Zapisane v TP mam 6.5J R16 ET50 (napr. Lyra). dik

edit: aha, tak ET46, dik... to je skoda, nasiel som za dobru cenu (400e) komplet nove aj s pneu z OIII, zrejme preto su stale v ponuke

Upraveno od mirko66

Velorum (a ostatne 6,5x16") maju ET 46 mm.

Upraveno od Cjoctavian

• 1 měsíc později...
  • 1 měsíc později...

Zdravim rozmyslam nad 16 palcovimi diskami na octaviu II combi 1.9tdi len neviem ake ET diskov mam vybrat?? V TP nemam zapisane 16 palcove disky chcem si ich dat zapisat. Čo hovorite na tieto:

http://www.centrumkolies.sk/product/borbet-xb-hlinikove-disky-65x16-5x112-et50-cierny-lesteny-125702/

http://www.centrumkolies.sk/product/mak-nitro-5-hlinikove-disky-7x16-5x112-et35-antracit-lesteny-124290/

http://www.centrumkolies.sk/product/ronal-r54-mcr-hlinikove-disky-7x16-5x112-et35-cerveny-128634/

Dakujem za info a nazory

Upraveno od kermo20

Co sa tyka originalneho Skoda rozmeru pre O2, tak ten je 16"x6,5" ET50 - comu vyhovuje ten 1. Borbet :)

když ti dají tipový list jako že musí,tak za 50kč ti to napíše uřad ;)

• 3 měsíce později...

Zdravím. chci se zeptat jak velký je problém dát na octavii II kola s ET 35? ve velkym TP mám na 16" psané ET50. Myslíte že to tam pujde?

• 7 měsíců později...

Čaute nemate někdo na prodej 16" original kola je mi docela jedno asi jaky vzhled hlavně aby byly rovný. Idealně i s pneu na tohle leto.Prodal jsem z auta 17" a teď jsem na plecháčích a to fakt nedá.

• 7 měsíců později...

Nemá někdo na autě tyhle kola?Rád by jsem viděl jak to vypadá.09062014582_1.jpg?ver=0

• 3 roky později...
  • 2 týdny později...

Su to imitacie 18" diskov z Passata. Radsej by som bral orginal ako tieto cinske repliky... A navyse tieto ani nemas zapisane v TP.

• 2 roky později...

dobrý den, mám octavii 2 faselift a chci se zeptat jestli můžu dát alu disky 7j*16 et 45 a jaké letní pneu rozměr, děkuji

Pokud nechceš mít problémy, smíš tam dát jen takový rozměr disku, který je uveden ve velkém techničáku. To stejné platí pro rozměry pneu. 

• 3 měsíce později...

Zdravím, mám škoda octavia 2, combi, 1.9 tdi 4x4 r.v. 2006 a chcem sa opýtať, či budú pasovať na túto octaviu alu disky star 16" zo škoda octavia 3, nakoľko ET-čko na týchto diskoch, nie je uvedené v osvedčení o evidencii mojej octavie? Označenie diskov je 6Jx16H2ET48. Za odpovede ďakujem.

Áno budú, len to nebudeš mať oficiálne, ale ET nikto nekontroluje už bežných diskov. 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.