Přejít na obsah

Vyměna chladiče-Vyskytl se problem


Břeťa

Doporučené příspěvky

čau hoši mam takova menší problem měnil jsem chladič z duvodu tečení. Všechno v pohodě jen mi teče kapalina přes ty hrdla chladiče jelikoš jsou o 1mm menší než ta puvodní. Tak jsem se chtěl zeptat jestli existují pruměrově menší hrdla na hadicích díky za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

a já se zde taky připojím, také chci vyměnit chladič na mé octavii (teče), ale nejdou mi odpojit hadice z chladiče, stáhnu ty svorky hadice hned u chladiče, ale nejde mi to odpojit. Chci se zeptat, jestli mám s tím nějak kroutit nebo jen tahem táhnout, ani se to nehne. Na fotce je šipka u spodní hadice, kterou svorku oddělám a nejde to vytáhnout.

Ještě mě napadlo, že bych vůbec nemusel demontoval levé světlo, chladič je krátký a šlo by povolit jen jednu stranu chladiče a tu druhou stranu pod levým světlem bych nepovoloval a jen bych chladič vysunul z těch silentbloků?

post-30270-1238004921_thumb.jpg

Editováno: , autor: Iguka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta hadice bude už jen přilepená fridexem, takže se neboj a pořádně zaber. Mě se to podařilo sundat až když jsem měl chladič venku a stál jsem na něm a rval to koleno fakt velkou silou. S tím světlem nevím, už si moc nepamatuju jak jsem to dělal, ale myslím si, že jsem na svém autě nesundaval ani jedno světlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem ráno měnil chladič za deště, takže paráda, lepší počasí jsem si nemohl vybrat. Vše šlo jako po másle, ani jsem nemusel vydělávát světlo, mám tam krátky chladič, takže stačilo povolit jen jednu stranu chladiče a na druhé straně ho vysunout ze silentbloků. Dal jsem nové O kroužky plastového kolínka a taky jsem musel dát pod termočidlo vrtule těsnění, pač to kolem teklo, i když na původním origo chladiči žádné těsnění nebylo a neteklo to. Snad to nebude nikde prolínat.

Editováno: , autor: Iguka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, dneska jsem zjistil, že pod spodním plastovým kolínkem z chladiče mi tam voda prolíná, když to přejedu prstem, tak mám na něm mokrou šmouhu , vyloženě to jako nekape. Horní příchozí kolínko z chladiče je v pořádku. Tak z toho radost nemám, dával jsem do kolínek origoš O kroužky, tak problém bude asi v neorigo chladiči z autokelly. Nevím, jestli půjde sehnat silnější O kroužek a jestli by tam vůbec pasoval. Tak su zvědavej, co s tím budu dělat :angry:

Editováno: , autor: Iguka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jsme na tom naprosto stejně. Taky jsem dal nový chladič neorigo z ACI a spodní trochu teče, tedy jak píšeš prolíná. Mám to již od doby kdy jsem to měnil, což bylo v létě 2007 a od té doby jsem nedolil vůbec žádnou vodu do chladiče, takže to bude fakt asi téct zanedbatelně a když se to zahřeje, tak se to možná vždy zatáhne. Já to tedy zatím vůbec neřeším. Ale pokud seženeš silnější O-kroužek, tak dej vědět jakej to je a jestli to pomohlo. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
Ten origo je tenhle, že jo. - http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n907...ia-octavia.html

To 32x4 znamené průměr 32 mm a tloušťka kroužku 4 mm? To by znamenalo, že by jsme potřebovali asi tak 5 mm.

zdar mám jeden dodatek těch 32mm průměr je vnitřní ;) já dnes sháněl jak o život a nebyl jsem jsi jistý jestli 32mm venkem nebo vnitřkem,tak jsem koupil oboje :palec2: jinak přetěsněno a snad dobré :prc:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...