Přejít na obsah

17ti palcová (litá) kola


sathack

Doporučené příspěvky

to:'jozkoasdf'-pokud bys přeci jen šel do 235/45, měj na paměti, že bys měl dávat pozor na brzdění.U nás měl kolega na Okině taky široký gumy, jel rychle - musel intenzívně brzdit a vytrhl si či poškodil závěs zadní nápravy v karosérii a byla to dost náročná oprava.Okina není BMW a na moc široký gumy není stavěná.Taky se tyhle gumy nutně projeví na spotřebě což ale třeba není důležité.Pokud vyznáváš filozofii, že správný auto má žrát aspoń 15l/100km na těchto gumách se ti to bude dařit docela dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vacsia spotreba a veci okolo to to som vedel ja som povodne chcel 225 ako su aj normalne z vyroby davane na OII ja som preto som zacal uvazovat o rozmere 235 lebo som mal ponuku ktora sa neodmieta :) , ale nakoniec som predsa odmietol :p a pojdem predsa len do toho rozmeru 225, pri tomto rozmere o kolko ide hore spotreba ak ma stym niekto skusenosti( nie ako keby mi na tom nejako velmi zalezalo, ale ked to uz prislo do temy)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

počítej cca 0,5l/100 oproti 195/65 při stejném stylu jízdy

alespoň tak jsem to měl já

průměrná spotřeba pod 5l jen ve výjimečných případech.

:) :) :) hh dobreee ze pod 5 len vo vyjmecnych pripadech :) :) :) , to si ma teraz pobavil ja ani teraz z 205/55R16 som nemal spotrebu nikdy pod 5 velku spotrebu mam 6,3

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam 1,9tdi 77kw

Nielen spotreba,ale hlavne sa zhorší pružnosť vozidla,hlučnosť "podvozku",kolá budú ťažšie,väčší valivý odpor a práve preto ja uvažujem opačne a to je 205/50 R17,nechcem z toho urobiť hlučnú "zdechlinu" s vysokou spotrebou.

Editováno: , autor: Nikita1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vy z toho děláte uplnou noční můru. já jezdim na 225 čtyři roky, jak na 17, tak na 18, že by bylo větší hlučnost podvozku mi nějak nepřijde v porovnání se 195kama. spotřeba jde možná nahoru o pár desetinek, nicméně přidaná hodnota jízdních vlastností tohle mnohokrát přebije. když jsem tak rok zpět dostal náhradní OII na 195/65/15 nebo jak to bylo, tak způsob, jakým se to auto chovalo v zatáčkách byl na zvracení, takže ano, pro starší a klidný lidi 225 určitě nebude, pro člověka, co rád jezdí dynamicky je to skvělá volba. že bude mín pružnější? ano, v porovnání s 15kama jistě, nicméně na kolech o velikosti 17 už rozdíl mezi 225 205 nebude moc patrnej

mmch řešit 205 vs 225/45/17 z důvodu obav o spotřebu a "zdechlost" to sis Nikito koupil asi špatnou motorizaci, prtž 77kW 250Nm je zdechlina už sama o sobě

Editováno: , autor: Luke288
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a kdo určí to, kolik je optimální? to je pro každýho jinak. já upřednostnim před pružností (pokud se bavíme o tomhle motoru, jehož dynamika je opravdu špatná, mám s ním najeto 133tis km, takže si nebudu nic nalhávat) vlastnosti v zatáčkách, 195ka na vysokým profilu v zatáčkách drží hodně špatně, pokud jseš zvyklej jezdit trošku dynamicky.

Editováno: , autor: Luke288
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No práve jazdím trochu dynamicky a už pri 16 je cítiť pokles,nie to ešte pri väčších a kedže chcem 17,tak špekulujem aby boli čo najľahšie a s malým valivým odporom.Pri tých 19kg Síriusoch s pneu to ako tak stačí,ale je to na hrane,už pod tú pružnosť by som v žiadnom prípade ísť nechcel a čo sa týka hlučnosti,mám tu ukážku z jedného celkom slušného testu

post-12681-1221830586_thumb.jpg

Editováno: , autor: Nikita1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Myslím, že v hmotnosti zase nebude nejaký obrovský rozdiel, lebo väčší disk bude ťažší, ale zase bude menej gumy. Ale samozrejme širšie kolesá budú ťažšie. Ak niekto zváži 15" alebo 16" kolesá, tak ja zvážim svoje 17" RS.

Tak ja som zvazil svoje 16" LaK z O1 - na stranke Skoda-auto je hmotnost 6,4 kg, ale v skutocnosti je to okolo 8,7 kg. Plechova 15" ma 8,3 - 8,5 kg...

Inac v tvrdosti a komforte nepocitujem absolutne ziadnu zmenu. Mozno sa VELMI NEPATRNE zhorsila dynamika...

Editováno: , autor: Cjoctavian
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
Na 17" Pegasusy som prezul predvcerom z 15" elektronov. Tak pani.. to vam je teda parada. Tak obrovsky rozdiel v jazdnych vlastnostiach som necakal. Uzasne. Auto drzi ako prilepene a vyhovuje mi aj vacsi odpor volantu. Spotreba stupla tak o 0,5 - 0,6 L. Zhorsenie vykonu na 1.9 Tdi 86 kw necitim.. Kupil som ich zanovne aj s pneu za smiesnu cenu. Nastastie su ako nove - pneu aj disky. Takze vrelo odporucam kazdemu.

Ty jízdní vlastnosti se 17" koly jsou fakt super.

Teď se mi po nich hoodně stýská. Zimáky mám 15" plechy a to je o ničem.

Po přezutí jsem byl v šoku jak se to na 15" kolech hnusně chová když jsem chtěl trochu svižněji projet zatáčku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Veď aj mňa,ja som chcel kúpiť 205/50 R17 kôli šírke,ale zistil som,že táto potenza 225/45 R17 má rovnakú styčnú plochu s vozovkou,ako ta 205/50 R17,tak som ani nešpekuloval a kúpil rozmer,ktorý mám v TP,čiže 225/45 R17.

Editováno: , autor: Nikita1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...