Přejít na obsah

Arogance na cestách


Helmut

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

Zavítal jsem na toto forum, protože by mě velice zajímalo, zda za volantem oktavii s motorizací 1.9tdi, 2.0tfsi a 2.0fsi máte pocit, že se Vám na silnici nemůže nikdo vyrovnat a že tlačení se na řidiče jedoucí předpisovou rychlosti je nutné. Velmi často narážím na řidiče koncernových vozů, co si myslí, že když před nimi jede automobil staršího data výroby, tak že si na něm musí dokázat jak moc jim to jede.

Prosil bych Vás řidiče oktavii o nějaké vyjádření, jestli se jedná jen o určitou skupinu lidi a zbytek jezdí normálně, nebo jestli je to nějaký fenomén kolem koncernu VW obecně a prostě to jinak nejde. Případně se můžete pochlubit co se zrovna Vám na řidičích určitých vozů nelíbí.

předem děkuji za diskuzi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, je třeba si uvědomit, že těch Octavek a dalších modelů Škoda a koncernových aut jezdí mraky.. hodně z nich jsou ještě služebáci, kteří se zaměstnancema firmy taky nemívaj jednoduchý "život". Je to o lidech, ne o autech.. proč německé Audiny, BMW, M-B apod., kterých v Německu jezdí taky mraky na dálnici klidně v levým pruhu přibrzdí za pomalejším autem 30 metrů a ne 2 metry.. a šlápne na to až když má volno, proč není ve městě problém přejíždět z pruhu do pruhu i s kolonou čtyř aut aniž by vedle člověka poskakoval po deseti centimetrech "závodník", aby stál na červený o pět sekund dýl atd. atd. Prostě máme se tady na východě ještě co učit a žádnej bodovej systém nás nespasí. To je můj názor.

Editováno: , autor: ViktorMPI
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I můj názor je, že je to mezi sedačkou a volantem, pokud mě na přehledném úseku předjede i třeba trabant, je mi to šuma fuk, trošku pěním, pokud to udělá v nepřehledném místě, třeba před horizontem, ale pud sebezáchovy mi volí sundat nohu z plynu a nechat jej předjet, protože když s ním budu závodit, může to skončit špatně a kdyby mu někdo vyjel v protisměru, sejmou mě z cesty taky. Jednou už jsem spěchal a zažil bouračku, čelní náraz ve Formanu pod velikou IFU, která naštěstí stála a já to do ní praštil tak ve 30 km/h, ale to nepřeju nikomu, ještě týden se mi o tom zdálo, hnusný pocit, tenkrát to bylo jen podřené čelo a veliká modřina na rameni z pásu navolno (dneska se poutám i na parkovišti), odnesly to hlavně plechy, ale to se dá spravit, zdraví a život vám ale nikdo nikdy nevrátí, o tom uvažujte především. Bydlím v oblasti, kde se ráno kolona aut do práce pohybuje konstantní rychlostí pro někoho nepochopitelných 80km tacho, je pár šílenců, co se snaží předjíždět, ale nemá to moc smysl, možná tak ten adrenalin, jestli to vyjde nebo ne. Znám cesty, kde se opravdu lítá 100+ a je to kumšt někdy pak uhnout lidem, co jedou na cestě první třídy 150 a víc (v místě kde je omezení na 50km/h se mi to stává běžně). Bohužel se dnes dostanou mladí nevybouření kluci k výkonným autům a pak se na cestách opravdu dějí divy. Zase naopak když někdo jede mezi vesnicemi na suché cestě 60, koleduje si tak akorát o průser, takže kloboučníky taky nemusím a na rovném přehledném úseku je předjedu. 1.9 TDi není rozhodně závodní stroj, jede to tedy o hodně líp než moje předchozí felicie 1.3 MPI 50kW, hlavně do kopečků na to není nutné šlapat, ale na závodění to auto není. Přeju všem aby dojeli tam kam chtěli bez problémů a závodníky bych poprosil, ať předjíždějí jen tam, kde vidí a kde mají jistotu že předjedou, nebo ať se jdou vybouřit na letiště, kde mají volnou dráhu na blbnutí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viktor to napsal dobře. jde o to, že škodovek jezdí na našich silnicích daleko nejvíc, proto se zdá, že mi co jezdíme embéčkama jsme největší prasata. já potkávám prasata naprosto ve všech autech a tohle pušalizování mi docela vadí (už jen proto, že OII s 2.0TFSI a 2.0FSI jezdí minimum). českým řidičům chybí ještě pár kroků k ohleduplnosti a předvídavosti (zadní mlhovky v koloně, jízda v prostředním pruhu na dálnici, neuhybání rychlejším vozům....) a to se týká průřezem celým automobilovým spektrem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, není to taky pouze o těch "závodnících" (asi skoro každý, kdo má pod plynem trochu síly, tak si na to šlápne, jde o to, kde a jak to udělá) , ale učit by se měli naopak taky ti, kteří jak píše Luke nevědí v jakém pruhu mají jet, zbytečně zdržují, i když můžou uhnout apod.

Editováno: , autor: ViktorMPI
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SankPetěrburg je krásné město a Luke budeš fakt milé překvapený.Lidi tady si myslí že jsou sto let za opicema ale já tam jezdím rád protože to je opravdu jiný svět.Auta co tam jezdí jsem neviděl ani ve snu ale ta doprava je šílená a já bych v tom provozu nemohl jezdit.Ale chlapci zpět k tématu at má Helmut jasno :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to už musej být hustý extrémy.. říkáte do takových zemí vlastním autem radši nejezdit jo? :D Ono prý ale myslím v takový Indii je taky hustej provoz, ale bouračky žádný, neskutečná ohleduplnost.

Z te Indie te musim vyvezt, stravil jsem tam 1mesic a denne jsem dojizdel taxikem hodinu do prace a hodinu zpet, ohleduplnost?!? Tak mozna kdyz lezi na silnici krava, tak to jsou vsichni ohleduplni, ale jinak ani nahodou, troubeni narazeni do sebe, kdo ma pevnejsi nervy ten tam vjede, zmatek, absolutne zadna pravidla, prednosti neznaji, proste krizovatky jsou totalne plne aut a to se mezi sebou vsechno mota a kazdej si jede kam chce...proste nejdemokratictejsi stat :help: Oktavky jsem tam videl take, ale to jen ve ctvrtich te lepsi kasty (kde jsem bydlel). Jinak kdo chce videt totalni chudobu na druhou stranu totalni bohatstvi urcitych kast a chaos tak si zajedte do Indie...nejlepe destinaci dole u more.

Co se tyka tech neohleduplnych ridicu tady v CR, tak ja treba pozoruji dost neohleduplnych ridicu v Renckach...ty strasny shity Megany jsou levny a kde kdo to koupi :ble :ble :kol-44::wallbash:

Samozrejme nevyjimaje nikoho, obzvlaste treba vydam opravdu hodne tipku v cernem TDi, kteri si mysli ze v tom maji 2.0TFSi :smich: :smich:

Ja mam osobne 1.8TSi a rad si na to nekde slapnu, ale ze bych musel nekoho blokovat nebo prejizdet jako silenec v kolonach, tak to si radsi tech pet minut navic pockam. Mam rad rychlejsi jizdu, ale jen tam kde vim ze si to muzu dovolit a nikoho neohrozim.

Editováno: , autor: Bladik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...