Přejít na obsah

GPS, GSM alarm


buff

Doporučené příspěvky

Chtěl bych získat pár rad a tipů, který alarm je lepší. Jetli GSM nebo GPS? Máte s těmito alarmy osobní zkušenosti, co se týče třeba nepříjemné krádeže a následného vyhledávání? Který z těchto alarmů je na vyhledání přešnější popřípadě jak moc jsou oba druhy přesné a spolehlivé? Zvažuju do čeho jít, ale zkušenosti mluví za vše, tak se Vás tady snad najde dost se zkušenostma. Předem dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vím a tvoje info beru, ale víc lidí, víc zkušeností, víc názorů. Třeba má někdo lepší osobní zkušenosti, ale taky třeba horší. Díky tomu, že jsi mi řekl zkušenost, tak chci znát víc názorů. Já měl o GSM alarmu tupé mínění. Ale jinak zatím dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja ted vyvijim GSM + GPS pager jako modul v podstate pro jakykoliv alarm, ktery ma vystup 12V na sirenu. Zaroven to umi ovladat dva vystupy pres rele.

Komunikuje to pres SMS.

GSM - presnost ve meste chvilemi klidne i 2.5 km :( takze temer nepouzitelne.

GPS - 5-10 metru, akorat to nefunguje v podzemnich garazich (GSM obcas taky ne)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to nastavitelne. Uz to mam prakticky hotove.

Pri spusteni alarmu, to posila SMS.

napr. ted to mam nastaveny , ze po 1 minute.

Posila to: zemepisnou delku , sirku, nadmorskou vysku, smer pohybu, rychlost. (pak jeste teplotu ve vozidle a napeti na akumulatoru :D )

taky to umiz ovladat dva vystupy pres rele (napr da se sepnout pridavna sirena, nebo odpojit privod paliva , atd.)

Pri alarmu to umi i zavolat na definovane cislo a spustit odposlech interieru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

GPS presnost velmi dobra. Ukaze konkrektnu ulicu na ktorej auto stoji. Da sa blokovat motor, nastavit max. rychlost, mikrofon v aute, zaslat polohu....a vela dalsich funkcii. Samozrejme akekolvek zmeny v aute to hlasi ces SMS. Tak ako sa to aj cele ovlada cez SMS. Pri odpojeni akumulatoru to hlasi pokles prudu a GPS polohu auta. Pri spusteni sireny auto odosle sms-ku a centrala vola na uvedene tel. cislo "poplach z auta". Je to potrebne potvrdit cez telefon, inak stale zvoni. Zatial nebol medzi spustenim alarmu a dorucenim sms dlhsi cas ako 15 sekund. V pripade aktivacie airbagov system automaticky vola centralu. V pripade ziadnej odpovede je na miesto nehody vyslana pomoc. Auto pri havarii aj odosle suradnice... Dalej dojazd okien pri zamykani auta, periodicke testy, ktore sa daju nastavit /auto hlasi svoj stav-polohu, napatie/ a vela dalsich blbosti, je k tomu hotova knizka..... Je to dobra vec, jedine co neni dobre je cca. 35 000 Sk.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, to je ta cena. Je to třeba 28 000kč, ale je to mazec. Jenže člověk má větší jistotu, že to auto po odcizení někdo najde. Ten kdo do svoji krasotinky nacpe hromadu dalších peněz chce mít takový nějaký svůj klid, že má auto trošku v bezpečí. Ale to asi sneska nejde, co? A za ty prachy. No nevím co z toho bude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...