Přejít na obsah

Zadni svetla

mazanec

Doporučené příspěvky

Zdravím, neporadil byste mi někdo jak mají být umístěny žárovky v zadním světlometu u fabie combi r.v. 2003 1.2? Zjistil jsem že pokud do dolní objímky vložím dvouvláknovou žárovku (tuším 21/4 W), tak ji lze vložit děma způsoby tak, že svítí buď obě vlákna nebo jen jedno. Když svítí obě tak mám pocit že to svítí nějak moc a taky mě řidiči za mnou problikávají že je oslňuji. Dále mi vůbec nesvítí zadní mlhovka, pojistky jsou v pořádku. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za rady, tu mlhovku jsem však nepochopil. Jestli to tedy dobře chápu, tak řazení žárovek ve světlometu(od shora dolů) je mlhovka - couvačka - brzda - zadní světlo+parkovačka (proto dvě vlákna). Tedy dole má být dvouvláknová správně polarizovaná a u té mlhovky jenom jednovláknová nebo taky dvouvláknová, nebo je to nějak jinak? :help:

Odkaz ke komentáři

poradi od zhora dolu by mnelo byt nasledovne: BRZA > SMEROVKA > SPATECKA > PROVOZNI SVETLO (Dve vlakna proto ze v svetlu je taky hmlovka)

takze kdyz zapnes svetla tak by ti mneli svitit uplne spodny a kdyz hmlovku tak by mnelo svitit tak uplne spodny ale jenom leve tusim je hmlovka...

to jak si rikal ze ti svitili silne svetla tka to proto ze si mnel zarovku naopak a namisto vlakna na Provozni svetlo ti svitilo vlakno na hmlove svetlo ktere je silnejsi ;)

Odkaz ke komentáři

Myslím,že to bude v pořádku.Každé světlo sdružené svítilny má svůj písmenný kód,který na světlech musí bát vyznačen.Buď poblíž patice,nebo jsem to taky viděl zvenku na každém světle.Bude tam předepsaná watáž žárovky a nějaké písmeno.Porovnej to s origo svítilnou a je to. :palec2: Přeházet je určitě nemůžeš i kdyby to šlo.

Odkaz ke komentáři

Prečo by to nemohol prehodiť?Pokiaľ som to dobre pochopil tak potrebuje prehodiť hmlovku s brzdou.Obe tieto svetlá majú 21Watt vlákno,takže sa nič nestane ak to tak urobí.A čo sa týka hmlovky ,tá by mala byť skôr dole ako hore,tak ako je to na origo svetlách.Prikladám citát z vyhlášky:

"Zadné svetlo do hmly musí byť vždy orientované smerom dozadu a pri pohotovostnej

hmotnosti vozidla so zaťaženým sedadlom vodiča nesmie byť spodný okraj činnej

svietiacej plochy nižšie ako 250 mm a horný okraj vyššie ako 1000 mm nad rovinou

vozovky. Vzdialenosť medzi činnými svietiacimi plochami najbližšieho brzdového svetla

a zadného svetla do hmly nesmie byť menšia ako 100 mm."

Odkaz ke komentáři

ramon-proč by nemohl?Prostě proto,že to tak není homologovaný.Technicky to třeba půjde,ale dobře to nebude.Proto jsem psal,že každé světlo má své označení.Tak jako světla označená "A"nelze použít jako denní,tak nejde svévolně měnit světla skupinové svítilny.

djgigi05 se ptal jestli tak jak to má je to dobře a já mu odpověděl kapišto? ;)

Ve finále je mi ale ukradený,jak si to zapojí :palec2:

Odkaz ke komentáři

OK ja sa nehádam,myslel som to po technickej stránke.V tom problém nieje a či sa niekto pri cestnej kontrole,alebo na STK bude zaoberať tým kde má byť to ktoré konkrétne svetlo,ak to bude svietiť ako originál,je otázne.Skôr to bude niekoho dráždiť,ak to trebárs na prvý pohľad nebude svietiť dostatočne silno.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...