Přejít na obsah

Problikavani relatka svetel


Premek84

Doporučené příspěvky

Zdravim,

mam uz par tydnu takovy zajimavy problem s moji Feldou - obcas se mi stane - tak 2-3x behem dne - zatim jsem nezpozoroval nejakou indicii pri cem presne tohle dela - ale zda se mi, ze nejcasteji pri rozjezdu - ze mi problikava relatko svetel - tzn. obrysove svetla na necelou sekundu ( ani ne ) zhasnou-rozsviti-zhasnou-rozsviti... pritom procvakava relatko v pojistkove skrince - kontroloval jsem pojistkovou skrinku - konektory dotlacil, relatka i pojistky dotlacil a na radu jsem zkusil procistit konektor od zluteho dratu vedouciho od starteru ( kam vlastne vede??? lol ) - vycistil, prostriknul..ale nepomaha...

Je to celkem neprijemne protoze to zatim hodne zpozoruju pri rozjezdu kdyz takhle "problikavam" auto predemnou kol5:smich:

Nesetkal jste se s tim nekdo?

Ma druha otazka - dnes jsem predelal dva vypinace ze zarovicky na LED podsviceni a mlhovka mi sviti v pohode, ale vyhrivani svetel - jakmile jej ZAPNU tak mi LEDka zhasne - nepamatuji si co to delalo kdyz jsem tam mel zarovicku, ale pochybuju, ze zhasinala - tyhle podsviceni by meli svitit permanentne asi? V cem muze byt problem??

diky za rady kol5

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

juro - to s tou packou pod volantem by to mozna i byt mohlo - vzpomel jsem si nyni, ze mi obcas kdyz hodim blikacku doprava zacne svitit dalkove svetlo - staci tu packu "potlacit" jeste vice nahoru a ono to zhasne - muze to mit souvislost? Zkontroluju konektory.... tyhle jsem zatim nekontroloval - i kdyz na vypinaci da se rict, ze ano...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemam istotuci to plati pri felde, ale vecsina starsich aut ma rele svetiel napojene od prepinaca dialkovych. Vypinac svetiel napaja packu a ta posiela stavu bud do rele dialkovych , alebo tlmenych- takze vadna packa ma urcite suvis z relatkom co ti cvaka pri blikani svetiel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tady ty vypinace ve favoritech a ve feliciich jsou myslim delany pres plišky venitr ve vypinaci :) a ty se obcas potrebovanim bud ohnou a pak kdyz das blinkr tak zacne treba svitit dalkove nebo neco takovyho vymze sem resil treba ze sla svetelna houkacka ale dalkovy nesly .. problmem byl takovy ze plíškovy kontakt byl ohnuty a kdyz se zaply permanentí dalkovy tak se to neseplo.. nebo u favorita jsem resil to ze kdyz dal blinkr tak se to seplo i s klaksonem tudiz to zacalo blikat a troubit :)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud ti to dela ze se vypinaji OBRYSOVKY jak pises ,tak je to spinac obrysovek a protoze pres nej jsou i rele hlavnich svetel ,tak relatka cbvakaji.muze tobyt i konektor na tom spinaci obrysovek - oboji casta zavada felicii.

prepinac dalkove / tlumene res jen v pripade ze blikaj dalkove...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeden cerstvy poznatek - prave jsem se vratil a tedka mi to delalo dost casto a hodne - probliklo to behem 2sekund klidne 10x!!! ridici predemnou si museli myslet, ze jsem magor.... ale poznatek je takovy, ze to dela VZDY a POUZE jen pri rozjezdu a jakmile preradim na trojku anebo dosahnu otacek cca 3000 na dvojce - tak to prestane jako mavnutim kouzelneho proutku a NEZABLIKA TO!! Celou cestu - 25 min tam a 25min zpatky mi to presne podle tohoto vzorce delalo jako pres kopirak - volnobeh - svetla sviti a neblikaji - rozjezd a zacne to blikat jako dive - preradim na dvojku - jeste to sem tam problikne, ale po dosazeni cca 2800 otacek to prestava a sviti vse jak ma.... timto asi zavrhuji myslenku na prepinac dalkovek ( i kdyz obcas to zablbne ) a budu se muset zamerit znovu na ten zluty drat anebo spinac svetel popr. konektor - jeste me napadl alternator - ale ten je cca rok stary.. co myslite?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...