Přejít na obsah

Hospodský pokec


Marek

Doporučené příspěvky

když jsme opět u těch dětí, tak v úterý jsme si přivezli new car malýho :D

kočárek se krásně vešel do kufru a mohl jsem zatáhnout i roletku...ale dodám, že byly demontovány kolečka. S nimi by musela být roletka asi shrnutá. Nicméně v kufru bylo ještě plno místa např. na cestovní postýlku a tašky hraček :D

 

foto caru, je to ale foceno doma večer a je to přesvětleno.

post-5189-0-24680400-1424510565_thumb.jp post-5189-0-55656600-1424510599_thumb.jp post-5189-0-87726200-1424510628_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tohle všecko s hlubokým kočárkem jsme my absolvovali ještě za časů vlastnictví Matyldy - šáde stodvacítky... Najet s kočárem k autu, zabrzdit, odemknout dveře řidiče, natáhnout se dozadu a zevnitř otevřít zadní dveře, vysoukat se zpátky ke kočárku, odcvaknout po stranách pojistný páčky, posunout a zvednout korbičku i s pasažérem, otevřít zadní dveře, korbičku šoupnout dozadu, zavřít dveře, odbrzdit podvozek kočárku, přejet s ním před auto, otevřít dveře spolujezdce (samozřejmě předtím si je člověk ještě muset odemknout zvenčí klíčkem nebo od řidiče zevnitř zatažením za páčku), otevřít přední haubnu, složit podvozek kočárku, zvednout ho na hranu kufru, sundat kolečka, podvozek položit do kufru v tom správným natočení (jinak se samozřejmě nevešel dovnitř), urovnat kolem zbytek povinný výbavy a případnejch zavazadel, zavřít haubnu - a mohlo se konečně zasednout za volant, zastrčit klíček do zámku a začít se modlit aby byl Pámbu doma a auto nezačalo trucovat...

 

Podotýkám, bylo to v době, kdy ještě nebyly zákonem požadovaný dětský sedačky bez ohledu na věk děcka, takže mimino který ještě neumělo sedět se mohlo vozit vleže přímo v korbičce kočárku. V dnešní době si neumím představit, kam bych ten kočár skládal, kdyby na zadním sicu trůnily dětský sedačky - asi by máma musela sedět uskřípnutá mezi nima a korbička by se vezla prázdná vepředu, nebo by musel celej kočár na střechu...

 

Naštěstí krátce po narození druhý ratolístky jsme mohli tyhle otázky přestat řešit, protože šáde se odebrala do další služby v rámci rodiny a nám doma přibyl prostornější člen - kombík Ferda. Do něj už vůbec nebyl problém naložit doslova cokoliv, navíc Junior poměrně rychle povyrostl a přestal vyžadovat hlubokej kočárek, takže na venek stačil "golfáč" a bylo vystaráno. A v autě Junior "převzal" skořepinovou sedačku s 5bodovým pásem, určenou pro děti od půl roku vejš po svojí starší setřičce, zatímco ona se přestěhovala na nově koupenej podsedák, na kterým se brzo sama naučila kurtovat "dospělým" pásem - a bylo po ftákách na dalších pár let, doslova než Junior vyrostl natolik, že mu sedačka začala bejt malá, takže se koupil jen druhej podsedák stejnýho typu jako ten první a i Junior dostal lekci v samopoutání se. Batolecí sedačka se přenechala za pár peněz dalšímu mladýmu páru, takže ani ta nevyšla vnivěč. Největší starostí od tý doby bylo, aby se podsedáky stěhovaly spolu s děckama, když se jelo třeba k babičce a měly v rámci dalšího pobytu nebo i jen návratu jet jiným autem než naším. 

 

No a před pár lety spolu s tím, jak potomstvo nabralo vejšku, se i oba podsedáky ukázaly bejt zbytečnýma, to už bylo po další generační obměně vozovýho parku, takže od tý doby už jezdíme "bez" jen s klasika povinnýma pásama - podsedáky dostal kvůli jejich stáří doslova za dvě čokolády kolega z bastlířskýho fóra, kterej měl doma v tý době zrovna velikostně vhodnej dorost - a já doufám, že další sedačkování už bude muset řešit až další generace... :kol-28:  :kol-28:  :kol-28:  :kol-28:  :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen mezi řečí (když všichni tady řeší prcky :D ) jsem po týdnu znovu v ČR ale co ty cenovky za paliva? Však to někde vyletělo o 2Kč na litru... Jak se mělo slevovat tak pomaličku a haléřově ale opačně to jde o koruny a hned? Jsem nasranej jako prase. Nakonec perlička z Mikulova :D vždycky stáváme na Benzině kde dáme pauzu a dotankujeme znovu do plna. Letos jsme brali za 29,90Kč mno a málem jsem se posral když jsem viděl asi o dvě minuty později cenovku na Shellu. Podržte se 35,80Kč!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Škebláci jsou vždycky totálně mimo mísu - včetně toho, kolik požadujou za svoje údajně úžasný prémiový paliva, který ale podle testů s bídou drží v rámci průměrnosti... Snažit se můžou jak chtějí ujistit všecky o tom, že nám za ty nekřesťanský prachy jejich stojany blejou do nádrže to samý, co Schumimu někde na okruhu - ale skutek utek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, chlap se pry přiznal.. Ale musel jsem volat 158. Udělal to nervozní pán na sídlišti, když tam vjel s návěsem a já odmítl projet mezerou, do které se široký Golf prostě nevešel a pak i vylézt z auta, takže se naštval a rozmlátil rukou okno. Auto už je v servise, zítra pry bude hotové  :kol-32: .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...