Přejít na obsah

Repro combi


JMcz

Doporučené příspěvky

Zdravím,

auto: Octavia 2 KOMBI (r. v. 2006)

audio: autoradio Stream MP3, original repro vpredu i vzadu.

(prosel jsem si zdejsi rady, nicmene hodne podobnych rad je starsiho data a doporucovane repro jiz neni v prodeji - proto tento novy dotaz)

Chtel bych si o trosku zlepsit ten bidny "skoda" zvuk ale nechci v tom utopit prilis penez (auto ani neni moje). Moje predstava je kolem 3000 Kc, pokud by melo nejaky velky vyznam priplatit (nejaky vyrazny bod zlomu v kvalite smerem vzhuru ;) ) tak bych i jeste mirne priplatil (tak do ca 5000 Kc). Naopak, pokud bych v cene 2000 a 3000 sehnal podobnou kvalitu a nebo obecne bych si v techto mych cenovych hladinach oproti puvodnim repro nepolepsil, tak i za tento poznatek (= usetrene penize) budu rad.

Radeji bych se priklonil pouze k jednodussi variante - pouze nove repro (predpokladam ze dopredu i dozadu?). Nejsem moc manualne zrucny a vycvaknout tu predni mrizku a vysroubovat repro je tak max do ceho bych se chtel sam poustet. Do nejakych "narocnejsich" operacich typu sundani tepecirunku a nejaky vycpavani, vymeny podlozek apod. bych se rad vyhnul. A pokud je ten rozdil opravdu markantni a stoji zato do toho jit, tak bych za nej nekomu zaplatil (mate tip kdo to umi? - Praha, Brno, Znojmo, Jihlava nebo na spojnicich techto mest a okoli).

Ptam se:

1) doporucene repro dopredu?

2) doporucene repro dozadu (je to kombi) ... ma smysl menit i zadek nebo usetrene vrazit do lepsich v predu?

3) mrizka na repro v Octavia2 je jen vycvakavaci na plastove zobacky? (nemate nekdo obrazek ve kterych mistech jsou zobacky umisteny?)

4) pri vymene pouze repro staci sundat tyto mrizky nebo se sundani tapecirunku nelze vyhnout?

5) pokud je kvalita zvuku pri dalsich upravach (v moji cenove hladine) vyrazne lepsi, koho (firma/clovek) byste mi doporucili kontaktovat pro upravy a montaz?

diky za pripadne rady a tipy :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

3. mřížka není vyndávací, tapec dolů..

4. repro je na nýtech..

A za 6. mám Columbuse a každý koho jsem vezl byl hodně unešen jak mi Octa hraje a to mám to samé co ty... podle mého je zvuk špičkový a hrálo mi to dobře i se Streamem, poté s Nexusem... Asi máš větší nároky..

100 lidí, 100 chutí, 100 uší..

Editováno: , autor: Standis
není dovoleno citovat předcházející příspěvky a ještě takový slohy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně si myslím, že výměna repro je v tomto případě zbytečná. Spíš vyměnit rádio.

Z osobní zkušenosti můžu říct, že Stream nehraje moc dobře.

Teď mám Columbus a zvuk je úplně o něčem jiném. Nebe a dudy.

Protože Columbus stojí hodně peněz, tak si tam dej nějaké 1 DIN rádio a uvidíš.

Při pohledu na palubku se pobliješ, ale hrát to bude líp.

Když auto není tvoje, tak je výměna repro stejně o ničem.

Takhle vyměníš rádio a jdeš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, dik za nazory

koukam ze i jen pri vymene pouhych repro se nevyhnu (z meho pohledu) vetsi montazi :(

jiny radio jsem nechtel, pri couvani to graficky zobrazuje vzdalenost od prekazky ... sice to zaroven i pipa, ale na tom grafickem displeji poznam i jestli je prekazka nalevo nebo napravo (je to dost navykovy a degeneruje to schopnosti ridice, kdyz obcas mam firemniho maleho forda fiestu, tak mam problem zaparkovat do mezery, kam bych s pipajicic O2 kombi bez problemu najel :) ).

nemyslim jinak ze bych byl nejak zvlast narocnej, ale proste zatim to hraje nejhur ze vsech aut se kteryma jsem dlouhodobeji jezdil .... pokud nepocitam Favorita z detstvi :)

2003 - 2006 - Octavia I - s Pioneer sound systemem - nesrovnatelny

2006 - soucasnost - Superb I - "Skoda" audio zvuk (ale v te nejvybavenejsi verzi) - nesrovnatelny

2005 - 2007 - Vectra - sice taky malinko nadstandardni vybava, ale audio "Opel" a zvuk slusny standard

2007 - soucasnost - Octavia 2 combi - standardni "Skoda" audio (repro predni i zadni) - a zvuk mi prijde slabší podprůměr ... uz si nepamatuju jak to hralo ve Favoritu, jezdil jsem v nem jako dite, takze objektivni porovnani je vyloucene, ale pocitove mi to pripada asi tak nejak na podobne urovni :) ... proste basy chybi uplne, vysky zasumeny a stredy taky nejsou ... a obcas pazvuky, predevsim od levych zadnich)

predbezne to teda asi necham beze zmeny, pokud tim mnoho neziskam ... nedelam v aute diskoteky, jen pri delsich cestach rad posloucham hudbu a chtel jsem ji slyset malinko cisteji.

Editováno: , autor: Standis
to platí pro oba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sám mám jako elektronik trochu jiný názor: pokud neuvažuji rádio z tržnice, skoro vždy jsou při ozvučování omezující reproduktory, zejména u chybějících basů je to jednoznačné. Na svědomí to budou mít nejvíc akustické zkraty. Takže bez úpravy dveří by to opravdu nešlo...

Zašuměné výšky - je otázka, co to přesně znamená, pokud doslova, to by mohla být závada rádia, příp. špatná anténa, ale chtělo by to slyšet. Nedovedu si představit, že by chyběly středy, ty přenese každý reprák... (i když zvlněné).

Do Octavie jsem si ke Columbu objednal Sound System, takže mám ozvučení včetně basů slušné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ja mam podobne podezreni, ze v mem pripade bude nejvice limitujici kvalita spise repro (pripadne zastavby do dveri) nez radio ... ten popis jsem asi trochu prehnal a pribarvil, poslouchatelny to je ale jednoznacne nejhorsi z tech co mam vyzkouseno to je taky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Znamená to vyměnit všechny současné reproduktory ve všech dveří(přidat nové do středové výplně) + komplet kabeláž ve dveří + komplet předělávka kabeláže mezi rádiem, dveřními sloupky a škodováckým zesilovačem, osazení zesilovače a nakódovat, aby to hrálo jak má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No prave ... vzdavam to a prozatim zadny "vylepseni" nebudu realizovat

ja mam asi stesti v octe, nemam sice nejvyssi tridu v ozvuceni se zesikem, ale mam 8x repro a puvodni radio melody jsem vymenil (4x20w?) za sonku GT 616 08 rok co mi hrala ve felde ( dvere, stred s vysky, plato 1kw, kufr 1,2kw ) a zvuk o dost lepsi, co do kvality i vykonu (4x50w - neverte tomu :D jediny repro co vydrzelo tak muselo mit pres 100W vykon na kanal a rms vetsi nez 50w :D , proste hold sonky davaji vic, pincky zase davaji lepsi zvuk) takze si stezovat nemuzu, zabasovat to umi, radio umi vytlacit taky dost a taky hlavne sezvejkne vse :) vzadu se hrejou 3 RCA takze uz jen najit chut natahnout kabelaz a hura subama do kufru :D

za zivot jsem vystridal hodne radii, nikdy jsem neveril tomu, ze radio je tak dulezite, nikdy nedosahnete skvelich vysledku jako s kvalitnim radiem, je to jako kdyz mate supr auto, silny motor, pneu a odpruzeni site na miru, kdyz budete mit spatnou prevodovku, vsechno snazeni padne vnivec, jelikoz vyuzijete jen cast potencialu :(

Nez jsem tohle poradne pochopil, zarvalo 15 tis na radiich :( chybama se clovek uci

BTW ramecek na din radio prijde kolem 5 stovek + - tusim :) a budes mit vse zalicovany, jen je skoda, ze se zmensi kastlicek pod radiem na 1 din

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
Osobně si myslím, že výměna repro je v tomto případě zbytečná. Spíš vyměnit rádio.

Nevím jaké repro má pisatel původního příspěvku, ale já ve své Octavia I Ambiente 11/2000 nemám vzadu nic a vpředu je něco ! strašného !.

Měl jsem Feldu 1.6 v lepší výbavě z roku 1995, měla 4 repro a hrála 100x lépe než ta hrůza v oktávce.

Samozřejmě se stejným rádiem Kenwood, které jsem si přendal.

Takže budu měnit i přední hrůzy za reproduktory. GRRRR ..

Nemluvě o dalších věcech které oproti té Feldě jsou buď horší nebo schází vůbec.

Začínám souhlasit s kamarádem, který tvrdí, že novější Škoda auta jsou předražené odrbané kšunty.

Proč jen je to auto takové Do-Do.. A pořádně vybavené (rozuměj na úrovni jiných zahraničních) je dražší (než ony) .. :angry2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...