zdenek1234 Posted December 8, 2014 Share Posted December 8, 2014 (edited) Dobrý den,nainstaloval jsem do kufru Skody Superb 2 Combi (2010), led osvětlení kufru . Svítí skvěle, ale mám jeden problém. Pokud kufr zavřu, tak vše zhasne, včetně odjímatelné svítilny, to je správně.Ale problém nastane, pokud vůz uzamknu, tak na odnímatelné svítilně v kufru se rozsvítí asi po 2 vteřinách od uzamčení světlo (konkrétně 1ze3 žárovek na svítilně) Pokud vrátím zpět originální osvětlení, tak se tento jev nevyskytuje. Čím to může být způsobeno, auto žádnou chybu nehlásí, vnitřní osvětlení není zapojeno na diagnostiku. Díky za rady??? Edited December 8, 2014 by zdenek1234 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdenek1234 Posted December 8, 2014 Author Share Posted December 8, 2014 ...nikoho nic nenapadá? takhle mám svítilnu schovanou v lékárničce, aby mi to nevybíjelo baterii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeFSI Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 (edited) To nevím, ale.. Ty máš LEDky i v té svítilně? Nebo to tak jen vypadá.. Aha - tak koukám na druhou fotku a ne.. Edited December 9, 2014 by GeorgeFSI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dell Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 ve svítilně jsou LEDky, ne? ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdenek1234 Posted December 9, 2014 Author Share Posted December 9, 2014 Svítilna je origoš. A tam budou asi ledky z výroby. Jinak ta první fotka je převzatá. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dell Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 zkusil bych jinou svitilnu.....trebas bude chyba v ni.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HANZTD Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 svítilnu sem taky daval na reklamaci > nesvítila VŮBEC < takže muže to býti jí ale muj tajnej tip je ten , že ty tvoje new moduly maj minimalní odběr a tim nějak "okouzlujou" el.instalaci a lampička ti svítí z "nějákyho zustatkovýho proudu" jak vyřešíš dej každopádně vědět Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
r_e_n_e Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 Ja som tiez vymenil v "svitilne" vsetky ledky za biele (predne som vymenil za viac svietive aje ked boli biele a tie tri zlte som menil za biele tie co mi dali) a funguje ako predtym. Takze si daco odpalil asi v svitilne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdenek1234 Posted December 11, 2014 Author Share Posted December 11, 2014 jak jsem říkal, když vrátím zpět originální světla do dveří kufru, tak se svítilna po uzamčení nerozsvítí. No zkusím si půjčit od kamaráda svítilnu a uvidíme... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeFSI Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 (edited) r_e_n_e - No, právě to bych taky chtěl.. Ale nemám na to ani ruce, ani ,,nářadí".. Neuměl by to někdo v Praze a okolí (stačila by mi pouze výměna těch žlutých)? Edited December 12, 2014 by GeorgeFSI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdenek1234 Posted December 12, 2014 Author Share Posted December 12, 2014 No jako nářadí ti stačí švýcarský nůž, který máš určitě v kapse. Musíš ty světla vydloubnout. Nesmíš se toho bát Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suri. Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 ja by som počkal či to do pol hodiny nezhasne a potom to ak tak riešil , keď sa uspia všetky jednotky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeFSI Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 zdenek1234 - nee.. ty světla už mám, myslel jsem předělat LEDky v té baterce. Aby to ladilo.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
r_e_n_e Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 (edited) No jako nářadí ti stačí švýcarský nůž, který máš určitě v kapse. Musíš ty světla vydloubnout. Nesmíš se toho bát tak toto som este nepocul! SMD ledky, ktore su napajkovane na plosny spoj odtrhavat s nozom! Ak chce niekto vytrhnut aj vodivu plochu, tak nech sa paci! Ja som to robil klasickou trafo pajkou. Pri spojoch som tu ledku nahrial a jednoducho ju odtiahol pinzetou. Samozrejme najprv zistit spravnu polarizaciu, aby nove led si nenapajkoval opacne. Ledky kupis v radioamaterovi... dones rozmontovanu svitilnu a oni ti daju biele... Nic zlozite...vela zdaru. Edited December 16, 2014 by r_e_n_e Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matelkoxxl Posted December 17, 2014 Share Posted December 17, 2014 ja mam tiez jednu otazku k tomu svetlu. povodnemu majitelovi sa nejako podarilo to ulozenie vylomit a vtlacit dnu, takze dost tazko sa to svetlo teraz odtial vybera. chcel by som to opravit, ale neviem ako sa dostat k tomu. vie mi niekto poradit ako to rozmontovat? dakujem za kazdu radu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdenek1234 Posted December 19, 2014 Author Share Posted December 19, 2014 Rene..Já jsem nevěděl, že myslíte ledky v té odnímatelné svítilně ☺ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HANZTD Posted December 24, 2014 Share Posted December 24, 2014 (edited) tak sem se z "nudy" a pro lepší pocit osvitu kufru pustil do "přeledkování" těch tří origo žlutejch prostorovejch ledek v lampičce kufru za ledky bílí ... (bylo to poslední světlo týhle barvy v interieru) musim ovšem říci , že to neni činnost pro slabou povahu ja byl zralej celou dobu na BOHNICE all exclusive .. 3mm x 3,5mm nicméně , podařilo se a mam z výsledku i sebe RADOST ještě sem na odrazovou plochu pod "sklíčko" nalepil stříbrnou folii pro dobrej pocit k učelnějšímu odrazu světla a přiznám se , že při tý dnešní příležitosti sem po 2,25 letech zjistil , že lampička je magnetická PŘED - PO - V AUTĚ - TMA - BOHNICE Edited December 26, 2014 by HANZTD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdenek1234 Posted December 27, 2014 Author Share Posted December 27, 2014 HANZTD máš to pěkný, asi dost piplačka. Psal jsi, že to bylo poslední žluté světlo, takže máš určitě i ledky ve víku kufru. Zeptám se tě tedy, zda jsi neměl stejný problém, jak jsem popisoval na začátku. Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HANZTD Posted December 28, 2014 Share Posted December 28, 2014 (edited) 1234- Schválně sem se na to prosvěcování po osazení víka zaměřil a opravdu neměl - nemám .. osazeno canbusem ,ale ten neni třeba , jen mi to přišlo zrovna pod ruku :-) (ano interier komplet v led + dveře + zrcátka) Edited December 28, 2014 by HANZTD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
r_e_n_e Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 (edited) HANZTD... gratulujem. Vitaj v klube bielo svietiacich. Mne osobne to islo s tou lampickou v poho... Inak si si isty, ze mas vsade biele svetlo? Otvoril si schranku pred spolujazdcom? U mna je to posledne zlte svetlo. Ja som tam daval uz dve ledky a ani jedna mi velkostne nepasovala... Tak som sa na to vykaslal. Edited January 4, 2015 by r_e_n_e Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HANZTD Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 (edited) vždyt už se na tu žlutou vzadu nedalo koukat,tak sem se do toho hold pustil,a výsledek je okamžitej (po nasazení zpět) Ano i v kastlíku,je to sufit 31mm,řikam všechno tak všechno Edited January 4, 2015 by HANZTD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirkin Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Ahoj, mohu se optat prosím na vnitřní lampičku ? Můj problém je v tom, že lampička mi svítí, pokud je v držáčku. Pokud ji ale vyndám, tak svítit ihned přestane. Může můj problém způsobovat nějaká vyměnitelná vnitřní baterie nebo je jediná možnost lampičku vyhodit protože už není nabíjecí a na bazoši musím koupit za 300 Kč novou ? Moc děkuji Mirkin. Jo je to sup 2,0 tdi 103 kw, rv. 2012, manuál. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
r_e_n_e Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Lampicku otvor. Skontroluj voltmetrom, ci je na baterkach napatie. Ak nie, tak mas baterky v prdeli. Vymen ich za nove, uz si nepamatam ci tam vojdu klasicke tri AAA, alebo musis kupit RC baterky. Ak su ok, tak odisla nejaka elektronika na plosaku. Dal by som ju skontrolovat nejakemu elektro kutilovi. Nie je nutne kupovat novu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirkin Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 (edited) r_e_n_e Díky moc. To je Super tohle on-line poradenství. Edited January 6, 2015 by Mirkin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vti Posted January 12, 2015 Share Posted January 12, 2015 (edited) Abych nezakládal nové téma, zeptám se na problém, který trápí mě... Při jízdě mi v nepravidelném intervalu něco z kufru (předpokládám tahle svítilna) problikává. Blikne na půl vteřiny a třeba za minutu, dvě to udělá znova. Myslel jsem, že je to nějakým dotekem, ale občas to udělá, i když auto stojí. Pokud jí vyndám, svítí normálně, jak má... Napadá někoho něco, co by se s tím dalo udělat? Je to nepříjemné vždy záblesk do zrcátka, i když jen odražený... Děkuji! P.S.: Ještě se mi několikrát stalo, že mi na vteřinku začalo naplno svítit za jízdy osvětlení nohou a zase se to vrátilo na těch nastavených asi 35%... Edited January 12, 2015 by vti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts