Přejít na obsah

Výlet Praha-Kyjev


Doporučené příspěvky

Vlastně vzato kolem a kolem, v Kijevě máme naši kancelář taky a některý ty lidičky znám. Pak ještě znám jistího Petra Buetlera a jeho ženu, ti pracují pro jinou švýcarskou firmu. Takže i známosti v Kijevě mám :)

Ta jejich měna se asi v Čechách vyměnit nedá, že? Eura budou asi OK?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ke mně se už asi moc nikdo nepřifaří do auta, protože by jsme jeli já, žena a obě děti, takže "full house"

Jaká je tam kvalita ubytování? Psal jsi, že byt za noc je cca 300,-CZK, ale není to nějaká špeluňka? Dá se tam platit kartou a nenese to riziko vytunelování karty?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tomáši: já bych raději vsadil na dollary a nebo ještě lepší to tam vyměnit za městsky prachy.

co to jsou městské prachy? Dolary nevedu žádné a pokládám je za zbytečnou měnu. Eura vozím běžně v peněžence, proto je pro mně Euro už tak nějak jako "druhá" koruna. Nejraději platím kartou, a když to nejde nebo není účelné, tak korunami nebo Eurem.

Tyhle to exotický měny jako Forinty, Leva a pod. mně celkem serou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak psal mole..nic tam nehrozí...jen nějaké menší či větší čekání na hranicích do ukrajiny...to samé nazpět.a pak ta jejich milice...jinak mistní vesničani jsou milý a pohostiný...pročetl jsem pár cestopisů..hlavně na motorkáři.cz...všichni si to chválí..prý kdo jednou okusí tak se chce vrátit :)

jiank ten mezinárodní řidičák snad nemusí být..teda oni by měli akceptovat euro řidičák...takže kdo ho má...je to ten nejnovější snad, neměl by mít problém..já zítra cinknu na ambasádu a optám se.jinak je povinej hasičák v autě..termín se dohodneme o víkendu a upřesníme.mole co tohle ještě vyvěsit v roomstrech a FII??oni sem do normálních srazů nechodí a třeba by někdo jel...Musím si zjistit jak je to s LPG..vím že v polsku je čerpaček dost ale na Ukrajině??hmm..

jinak TomašB...jedině stan na spaní...to je to kouzlo takové výpravy...já zkusím ukecat manželku...aby jela...musí mě někdo hlídat že jo...:-)aby mě bedličkaa nic neprovedla... lollol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takže popořadě:

TomasB: dej na radu Romariooo, ty dollary tady opravdou dokážou divy. Nicméně v oficiálních prodejnách je taky moc brát nechtěj. Na druhou stranu pokud s nima budeš platit za ubytování, budou ti líbat ruce. Na karty si ještě úplně nezvykli (zvlášť ty čipový), takže pokud nechceš byt nebo pokoj přes agenturu, raději na to zapomeň. Ale jsou tu miliony bankomatů. Hrivna se dá v Čechách snad koupit nějak na objednávku v nějaký směnárně v Praze, kdysi jsem po tom koukal, ale ten kurz byl prasárna. Nejlepší jen najít dobrej kurz dollaru a pak i dobrej kurz hrivny a při větší částce můžeš i hodně ušetřit oproti bankomatu.

V pondělí nechám asistentku aby nějaký byty našla.

Jo a řekl bych, že o auto se bát nemusíš. Parkuju už půl roku venku na ulici s ne zrovna levným autem, a zatím se ho nikdo ani nedotkl. V jistý době se sem - ostatně jako do všech východních zemí - tahali kradený auta, takže proč by je někdo kradl znova :)

mira: co se týká LPG, tak to fakt nevím, nikdy jsem po něm nekoukal. ale moc bych na to nesázel, že ho tu bude hodně. pokud ti to ale jezdí spokojeně i na benzín, tak buď klidnej, cena za litr je při momentálním kurzu kolem 15kč. A při vjezdu do Ukrajiny by vás velká fronta potkat neměla, pojedete-li přes Krakovec, to spíš zpátky, protože ne ukrajinci, ale poláci dělaj hrozně rádi problémy.

O tom hasičáku ani nevím, ale zeptám se na to.

EDIT: o tom vlastnictví je to svatá pravda, na razítka jsou ulítlí

Editováno: , autor: mole.first
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to pět let staré, takže pár věcí se změnilo:

1) na 90 dní vízum opravdu nepotřebujete

2) auto můžete mít klidně služební, ale plná moc se vyžaduje - a pozor, je třeba ji mít i v ukrajinštině!!! (dneska už překladatele do ukrajinštiny najdete všude, za mírný poplatek jsme ochotni to připravit i my - měl bych mít ještě vzor - tady, mám kontakt na překladatelku)

3) doporučuje se mít cestovní zdravotní pojištění, jinak můžete skončit v případě potřeby v obyčejné nemocnici, a ty bych vám moc nedoporučoval. pojištění na týden u generali vyjde asi na 100 kč, pojistit se můžete zde http://www.generali.cz

4) připoutat se dnes již musíte (nehledě na to, že je to prostě bezpečné)

5) benzínky doporučuji LUKoil (nyní i v Praze) a Zolotoi Gepard. Najdete tu i Shell. o tom placení je to svatá pravda

Jen doplnění, při vjezdu na Ukrajinu se vyplňuje Imigrační kartička. Pokud s vámi pojede tequii, už vám řekne jak ji vyplnit, ale radši vám i zašlu vzor. Minimálně budete potřebovat místo pobytu a osobu za kým jedete. Žádné strachy, karta je napůl v angličitně.

Co se týká té ruštiny, tequii se ji posledních pár měsíců učí, takže přinejmenším s azbukou pomůže.

A co se týká té měny, eura taky rádi vezmou, přeci jen je to pro ně valuta, ale dollary považujou za svoji mateřskou měnu :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak já bych teda jel taky ale je v tom mnoho faktoru...hlavně dejte už pevnej datum kvuli dovolené abych si ji nahlásil čim dřiv tim lip a stejně je nejiste jestli mi ji schválej...a další faktor je financ snad bude ale předběžně učast potvrzuji...sice na mě lidi koukaj jak na debila když řeknu že chci jet na dovču na ukrajinu ale ať si myslej co chtěj,všichni jsou blázni jen já jsem letadlo... :kol-138:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pardubice, Kiev, Jalta, Sevastopol, Odesa, Pardubice. To se mi docela líbí, ale nevím, jestli je to reálné.

Jinak koukám, že tam je i nějaké obří jezero, daj se tam chytat ryby? Tam snad asi ani povolení netřeba. To by byl velmi zajímavý option.

Jinak já do auta už nikoho nepoberu, 2ks dospělí a 2ks smradi

Editováno: , autor: TomasB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TomasB: Moc realné to není, pokud nemáš dovolenou dva týdny a chceš víceméně pořád sedět v autě ;)

Co se týká nafty, je tam taky, ale my máme jen benzíňáky, takže nějak jsme ji nesledovali. Kvalitou asi bude horší než u nás.

Nicméně včera jsme s Mírou vydumali něco jinýho. Do 10-14 dnů potřebujeme vědět, kdo jede na tutovku a podle toho by se přistoupilo k jízdě autem nebo kombinaci auto Praha-Katovicze / letadlo Katovicze - Kyjev. Podrobnosti připravuju,ale cena je skoro stejná jako autem, jen rychlejší ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no já si hnedka v pondělí do organizeru nasázím dovolenou, aby mně náhodou někdo nepředběhnul a nenaplánoval mi nějaké školení nebo meeting někde. Takže za nás říkám že jedem a jediný co to může zhatit je nemoc.

daj se tam chytat ryby? Teda rybama myslím dravce(sumec, candát, štika, ...). žrát je nebudu, ale chytačka by mohla být zajímavá, vidím tam na mapě nějaké balšoje ozero :) Že bych případně sebou vzal cajk.

Kolik "kopějek" je tak asi potřeba na 1-2 týdny na UKR 2dospělí a 2 děcka? Abych měl představu kolik brát sebou. Šetřit nechci, prostě tak bezstarostné užívání si.

Ad nafta, ještě že mám motor, kterej sežere kde co bez potíží :)

Editováno: , autor: TomasB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TomášB:my máme totiž problémek...jsem tu jedinej kdo chce jet autem....a samozřejmě ty...jenže já kvůli razítku auto vzít nemůžu...takže ty lidi co chtěj jet semnou v autě + já se nemáme ke komu připařit...ty jsi plnej...takže se jede do katowic autem a dál letadlem...uvidíme po tomhle víkendu co a jak na sto procent...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...