Přejít na obsah

Nabíječka baterií


Martinoslav

Doporučené příspěvky

Momentalne resim uplne stejnou zalezitost, protoze moje stara nabijecka uz odrovnala tolik baterii ze me to prestalo bavit.

Ve vyberu mi zustali tyhle 3 inteligentni nabijecky:

i-tec BATA099 - nabiji kazdou baterii zvlast, umi vybijet, baleni obsahuje 4xAA Nimh 2400, konektor do auta, do USB. Ma display ktery indikuje stav nabijeni.

522 vc DPH.

http://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?...tem&stiid=52119

MW-4798

Opet inteligentni, nabiji baterie po parech coz je mensi nevyhoda, ale ma funkci vybijeni a regenerace baterii, a adapter lze pouzit jako univerzalni.

350 vc. DPH.

http://www.computershop.cz/eshop/default.a...-aa-akumulatory

MW 6178

Skoro to stejne co prvni.

590 vc. DPH.

http://www.eobchodnidum.cz/ebaterie/komerc...---mw-6178.html

.....................................................................

Asi koupim tu druhou... cena a dobre zkusenosti rozhoduji.

A pokud bys chtel neco extra tak tady maji za 1200 fakt luxusni. Je to bazar, ale pry je to nove.

http://electro24.cz/detail-13812-inteligen...ka-techno-line/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud bych ti mel neco doporucit, tak toto. 4x AA baterie nabity za 30 minut, nabijecka se po 40 minutach automaticky vypina. Ma kontrolu a stav nabijeni pro kazdy clanek nezavisle + teplotni ochrana.

Tady je link, jinak kdyby se ti nezdala cena, tak maji i levnejsi varianty.

http://www.emos.cz/DesktopDefault.aspx?tab...xml&cPh=4.1.2.3

Jo a pametovy efekt nema smysl resit, ten se tyka NiCd, NiMh ho maji tak minimalni, ze je to zanedbatelne.

post-18-1143807787.jpg

Editováno: , autor: Jeff
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nabiti za 30 min. samozrejme mozne, je ale podivej se jaky proud pujde do tech baterek.... ty nebudou mit dlouhou zivotnost. Proti prehrati to ma vetracek.

Navic se mi zda GP ponekud drahe. Umi prakticky to stejne, co ty dve drazsi, ktere jsem sem dal, ale je za dvojnasobnou cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze tu GP nabijecku mam uz asi rok, ma vetracek do beterek tecou velke proudy to je pravda, prave pro to ma nepevno ukoncovane nabijeni po 40 minutach. Nabijim AA 2300 vsechny ctyri naraz a za 35 minut jsou nabity. To neni sen ,ale skutecnost. Nabijim casto a na tech baterkach v praxi pametovy efekt neznam, to se driv pouzivanim poskodi ta nalepka, kterou jsou obaleny.

A tuzkove AA boterie zas nestoji tolik, takze i kdyby se tam nahodou pametovy efekt projevil, tak je vyhodis a koupis nove.

Editováno: , autor: Jeff
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady mas nejake poctenicko o pametovem efektu, mimo jine jsem taky slaboproudar. Zalezi na uhlu pohledu a vysvetleni ruznych pojmu.

Nic ve zlem, ja jsem jen popisoval me zkusenosti vylozene s bateriemi AA a nabijeckou GP. -_-

Paměťový efekt baterie, tak jak je široké veřejnosti prezentován, podle odborníků z Baterie Slaný CZ neexistuje. Opakuji - neexistuje! Pro vysvětlení skutečného paměťového efektu používají následující příklad:

Družice oblétá Zemi v pravidelných intervalech a při každém obletu prolétá nad polokoulí, na níž je den, je tedy přivrácena Slunci. Při průletu nad touto polokoulí jsou palubní přístroje napájeny ze slunečních kolektorů a během této doby se dobíjejí i jejich akumulátory. V okamžiku, kdy se družice dostane do slunečního stínu noc, akumulátory ukončí v tu dobu režim nabíjení a začnou napájet přístroje družice, v čemž pokračují po celou dobu letu nad zastíněnou polokoulí. Jakmile družice ze stínu vyletí, přejdou akumulátory opět na režim dobíjení a jejich funkci opět převezmou sluneční panely. Každý oblet Země znamená jeden cyklus nabíjení a vybíjení, v jehož průběhu nikdy nedojde k úplnému využití celé kapacity akumulátorů.

Znamená to, že akumulátory se ve velmi přesném časovém úseku nabíjejí a vybíjejí na stejné hodnoty po dobu několika let. Za těchto okolností může dojít k jevu, kdy na konci vybíjecího cyklu poklesne napětí akumulátorů cca o 2mV), což může ovlivnit další funkčnost přístrojů na palubě i funkčnost celé družice./

Tento problém řeší odborníci na kosmickou techniku, pro uživatele akumulátorů v běžných podmínkách nepředstavuje paměťový efekt žádné nebezpečí.Snižování kapacity baterie má na svědomí především jejich přebíjení. Přebíjení baterií se na jejich kapacitě projevuje relativně velmi rychle. Problém je tedy ukryt v jednoduchých nabíječkách, které nesignalizují nabití baterie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak jestli jsi slaboproudar a veris tomuhle trapnemu vysvetleni, pak promin, ale mel bys zmenit profesi.

Vis vlastne co to je pametovy efekt?? Kdyz baterii NiMH nebo NiCd zacnes nabijet nevybitou, tak chemie uvnitr se priste pri vybijeni zastavi na stejnem bode, jako kdyz jsi ji zacal nabijet, ackoli v ni napeti stale je - jenze uz se bude hlasit jako vybita. A stejne tak to pracuje i naopak. Kdyz ji vybijes, ale nenabijes ji na plnou kapacitu, tak priste ji taky nenabijes na plnou kapacitu, protoze nabijecka ti bude hlasit nabito i presto, ze baterie jeste nema plnou kapacitu. Muze za to nikl - hodne zjednodusene receno.

Mimochodem, vis, ze v kosmonautice se nepouzivaji NiMH nebo NiCd bateriove clanky??? :D

Pametovy efekt jsem popsal tak strucne jak jen jsem mohl. Doufam tedy, ze to pochopi i ostatni neznali veci.

Pro Jeffa: Zadej si na internetu do vyhledavani "pametovy efekt" a muzes si par tydnu hezky cist :) Pokud pametovy efekt neznas, pak pouzivas spravne cykly nabijeni a vybijeni - v tvem pripade to za tebe dela nabijecka/vybijecka. Schvalne si nekdy zkus pouzivat treba NiMH tuzkove baterie tak, ze se o ne nebudes starat, poznas co je to pametovy efekt velmi brzy ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzdyt to co jsi napsal je obsazeno v tom clanku take at uz se to nazyva pametovy efekt a ten neexistuje, tak je to jen nazyvano. Jev je zpusobeny spatnym pouzivanim nekvalitnich nabijecek, ktere baterii nevybiji, ale zacnou nabijet od stavu, ve kterem se nachazi.

Prave proto pouzivam takovou nabijecku, ktera baterii nejdrive vybije a pak nabije.

Pisu to pro potreby bezneho uzivatele, pro toho, ktery ma solidni nabijecku, tomu takove jevy nehrozi.

Profesi jsem zmenil davno, sice v oboru a to vypocetni technika, ale to neni dulezite.

Pokud by ses rozhold pro pouziti nabijecky, kterou jsem ti vyse predeslal, na jev, ktery je nazyvan pametovym efektem muzes zapomenout.

Nevim co bych vice dodal, tak se uz dale k tomuto nebudu vyjadrovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...