Publikováno Březen 31, 200619 r Chci s váma podělit o zkušenost.Stává se mě že tak jednou čtyři měsíce se objeví kapka oleje na spoji mezi převodovkou a motorem.Už před rokem sem to reklamoval a v servisu to poprvé vyřešili výměnou těsnícího kroužku klikovky a při druhé reklamaci to už jenom otřeli.Včera sem to zavezl na třetí reklamaci a budou mě měnit motor.Technik říkal že těch aut z touto vadou je asi už víc.Já mám MR 2004.Tak si zkontrolujte svoje miláčky
Březen 31, 200619 r no neviem ale keby mala škoda po každej uniknutej kvapke oleja a to najmä ak sa to deje raz za 4 mesiace meniť motory tak by asi už nebol v žiadnej Fabii pôvodný motor... To by som čakal tak možno od Rolls Royce-u raz za 4 mesiace??
Březen 31, 200619 r No tiež sa mi to nezdá... Meniť motor? Na prvej Fabii, čo som mal, tak tam bol tiež podobný problém - slzil spoj medzi motorom a prevodovkou. Pri reklamácii vymenili tesnenie a odvtedy žiaden problém.
Duben 2, 200619 r Mam podobnej problém s 1,2 6v ale olej mi uniká kde může kolem výčka na dolejvání+kolem výčka na olejovim filtru a bonus kolem výka na boku motoru,na straně co jsou řemanice, ale nejhorší na tom je to že úniky oleje jsou spůsobený přelitím oleje při první serviní prohlídce a to zhruba o litr....
Duben 2, 200619 r Autor V servise mě říkali že ten olej vlastně prostupuje blokem motoru.takže asi vada materiálu
Duben 3, 200619 r Mam podobnej problém s 1,2 6v ale olej mi uniká kde může kolem výčka na dolejvání+kolem výčka na olejovim filtru a bonus kolem výka na boku motoru,na straně co jsou řemanice, ale nejhorší na tom je to že úniky oleje jsou spůsobený přelitím oleje při první serviní prohlídce a to zhruba o litr.... To snad není možné, takové jednání autorizovaného servisu, přelít olej o 1 litr, bohužel mám podobnou zkušenost, ale "jen" asi 1/2 litru. Od té doby upozorňuji technika, že se jedná o16v, kde se dává pouze 3.2 litrů oleje. Nejjednodušší je obrátit tam 4-erku a víc se nestarat. Tenkrát, jak mi to přelili, nechal jsem to po kontrole ihned odpustit a po předání auto jsem požadoval odpuštěný olej vrátit. Dívali se na mě, jak na blázna, přitom olej byl plná syntetika přes 300,-Kč za litr. samozřejmě, že nic nevrátili a já n....ný odjel.
Duben 3, 200619 r V servise mě říkali že ten olej vlastně prostupuje blokem motoru.takže asi vadamateriálu Počkej, to si asi dělali srandu ne?
Duben 3, 200619 r Ty vou.. lidi nedeste mne... Ja prave uz davam do servisu jen 3 x 1litr oleje a neprelivaji.. nastesti.. Dyt to muze odejit katalyzator, ne??? Kujva to jsou odbornici...
Duben 3, 200619 r jestli vůbec vědí, že kontrola oleje u HTP se musí provádět při ohřátém motoru resp. oleji, za studena totiž hrozí to přelití....
Duben 3, 200619 r To tam mas jako porad ten olej navic? Nebo jsi ho odpustil... Všiml Jsem si toho těsně než jsem šel na druhou prohlídku po 30000 tis.km a už jsem si to ohlídal aby to znova nepřelili.
Duben 3, 200619 r To tam mas jako porad ten olej navic? Nebo jsi ho odpustil...Všiml Jsem si toho těsně než jsem šel na druhou prohlídku po 30000 tis.km a už jsem si to ohlídal aby to znova nepřelili. Hmm, to moc často olej nekontroluješ....
Duben 3, 200619 r To tam mas jako porad ten olej navic? Nebo jsi ho odpustil...Všiml Jsem si toho těsně než jsem šel na druhou prohlídku po 30000 tis.km a už jsem si to ohlídal aby to znova nepřelili. Hmm, to moc často olej nekontroluješ.... Jeto nový auto a nepredpokládám že by to mělo žrát olej.
Duben 3, 200619 r To tam mas jako porad ten olej navic? Nebo jsi ho odpustil...Všiml Jsem si toho těsně než jsem šel na druhou prohlídku po 30000 tis.km a už jsem si to ohlídal aby to znova nepřelili. Hmm, to moc často olej nekontroluješ.... Jeto nový auto a nepredpokládám že by to mělo žrát olej. V pokynech k jízdě v návodu k obsluze vozidla je uvedeno, že se má olej kontrolovat při každém tankování brácha má taky nové auto s motorem co ty, má najeto cca 6 tkm a už půl litru doléval
Duben 3, 200619 r ja normálne nechápem ako je možné že niekomu to žerie pol litra oleja na 6000km a niekomu vôbec nič? Alebo žeby to bolo o unikaní?
Duben 4, 200619 r ja normálne nechápem ako je možné že niekomu to žerie pol litra oleja na 6000km a niekomu vôbec nič?Alebo žeby to bolo o unikaní? aj aj........... Mne zatial nepozorovatlene moznostvo Olej zerie kazde auto ide iba o to kolko, ci to pozorujes medzi vymenami, teda podla rysky.. nad 1dcl/vymenu, alebo pod. Mne zatial pod, ale poznam zopar kumu zeru ich milacikovia aj 5litrov (nie fabky)
Duben 4, 200619 r ... jeste k uznani reklamace - pokud clovek vidi presne misto kde to tece je dobry, zatimco pokud by mizel jen tak bez viditelnych stop, tak si vyrobce kryje zada poznamkou v navodu k obsluze (ze x litru na 100 km je v normalu), takze nevim nevim... Mam taky 1,2HTP a olej nedolevam, ale kdyz to tak pozoruji, tak az pujdu z prace to hned zkontroluju.... (jen pro info - u audiny jsem mel v navodu, ze 1,5 litru na 1000 km je uplne v pohode )
Duben 4, 200619 r Mam 30000km. Olej sem zatim nejen nedolival, ale ani na merce jsem zadnej ubytek nepozoroval. Porad na max
Duben 4, 200619 r ja normálne nechápem ako je možné že niekomu to žerie pol litra oleja na 6000km a niekomu vôbec nič?Alebo žeby to bolo o unikaní? Bylo to asi o tom, že to z počátku honil jen po dálnicích ve vysokých obrátkách. Teď když jezdí jen tady "okolo komína", tak olej drží a už se neztrácí. Asi si to už sedlo.
Duben 7, 200619 r Dokud tam byl originál - zřejmě nic moc minerální olej, bylo to suché jak pepř. Pak jsem tam po necelém roce nalil plnou syntetiku Castrol a bylo hotovo - prolíná to zřejmě přes přírubu olejové vany. Nechával jsem to v rámci záruky přetěsnit, dívali se na mě jak na blázna. Stejně to zas lehounce prolíná. Kašlu na to, olej neubývá. Motor 1,4 16V.
Duben 7, 200619 r Dokud tam byl originál - zřejmě nic moc minerální olej, bylo to suché jak pepř. Pak jsem tam po necelém roce nalil plnou syntetiku Castrol a bylo hotovo - prolíná to zřejmě přes přírubu olejové vany. Nechával jsem to v rámci záruky přetěsnit, dívali se na mě jak na blázna. Stejně to zas lehounce prolíná. Kašlu na to, olej neubývá. Motor 1,4 16V. Carlo: To samé, s tím rozdílem, že je stále sucho (klep, klep)
Duben 7, 200619 r Na spotrebu oleja má vplyv nie len stav motora, ale aj to, či je olej 0W (5W) alebo nebodaj longlife. Tieto oleje sú redšie a ľahšie unikajú. Potom časté sudené štarty prípadne jazda na vysochých otáčkach alebo dlhodobo pri maximálnej záťaži.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.