Fabia2000 Vloženo 31. Květen 2012 Sdílet Vloženo 31. Květen 2012 skontroloval bych jestli není na hlavním stabilizátoru vymlacený ty gumové dorazy pak zkontroloval přední a zadní silentbloky na přední nápravě a pak šel po těch kloubech takhle ti to říct nemůžu když to nevidím a neslyším Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyfabia Vloženo 1. Červen 2012 Sdílet Vloženo 1. Červen 2012 Silentbloky jsou nové, a na stabiku jsou také dobré, toto mi kontroloval mechanik při té výměně silent. na ramenech, jinak cca před půl rokem se začali z ničeho nic oběvovat takové pazvuky když sem jel přez nerovnosti pomalu a bez kvaltu jako by občasné skřípnutí, jako když šroubovákem bouchnu do kricího plechu za kotoučem př. brzdy. Nevím no, podotýkám že auto má najeto 230 tis.km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fabia2000 Vloženo 1. Červen 2012 Sdílet Vloženo 1. Červen 2012 a co čepy kulové a na řízení? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyfabia Vloženo 1. Červen 2012 Sdílet Vloženo 1. Červen 2012 Vše odzkoušeno, a nikde žádná vůle, sem vše zkoušel monpákou rozhejbat a nikde nic nenalezeno, žádná vůle nic. Ještě budu celé auto zvedat u známého, a zkouknem to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 1. Červen 2012 Sdílet Vloženo 1. Červen 2012 luky: mrkni i na vzpěru převodovky, zda není utrhlej gumovej silentblok - když se roztrhne, tak při prudký akceleraci, brždění nebo přeřazování jde slyšet kovový zvuk, když už je hodně potrhaný, začne se auto "klepat" a z ťukanců jsou pěkný rány Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyfabia Vloženo 1. Červen 2012 Sdílet Vloženo 1. Červen 2012 OK, zejtra jestli budu auto zvedat, zkotroluju i ten silentblok, jinak už nevim co by to mohlo být. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
béďo Vloženo 2. Červen 2012 Sdílet Vloženo 2. Červen 2012 tak ja mam podozrenie na tie tycky stabilizatora chccelsom ich dat prec ako radil libero, odsrouboval ale neviem ju vybrat, je to tak pootocene predtym to menil chlapik v dielni a ja som do toho laik asi kupim najskor novu a potom pojdem na to aj silou ale ze by ta tycka vydrzala len rok a 15.000 km? (( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 2. Červen 2012 Sdílet Vloženo 2. Červen 2012 a čo si na nej nevedel vybrať,keď už si ju mal odšróbovanú??...veď s ňou trošku zakývaj,ona drží opretá len o závit,lebo ju šponuje stabilizátor... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fabia2000 Vloženo 2. Červen 2012 Sdílet Vloženo 2. Červen 2012 jj zkontroluj ještě tu akcelerační vzpěru je vní silentblok tak jestli není prasklej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyfabia Vloženo 2. Červen 2012 Sdílet Vloženo 2. Červen 2012 Tak dneska auto zvednuto a vše překontrolováno, se vším hejbáno jak ručně tak monpákou a nikde žádné vůle, jen to že levá poloosa má menší vůli, dle mechanika to není zas tak hrozné, ale že by to tak bouchalo. Tak poraďte co tedy s tím?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fabia2000 Vloženo 3. Červen 2012 Sdílet Vloženo 3. Červen 2012 jezdi dál dokud se něco nepo...e u takového auta se ti nevyplatí hledat mouchy nebo si kup nový Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bartys Vloženo 5. Červen 2012 Sdílet Vloženo 5. Červen 2012 Zdravím :-) , měl bych také takový menší problém. Před nedávnem mi začala fábie při pomalé jízdě po nerovnostech tak prapodivně vrzat, zvuk se ozívá od levého předního. Pomalu se to zhoršovalo a při rychlejší jízdě se to vrzání logicky mění v bouchání. Stabilizátory jsou měněné tudíž jsem se vrhnul na čepy. Hned po vyměnění jsem se rozjel a vrzání tam bylo cca 200m a najednou to přestalo. Pak jsem ujel cca 1000km než to začalo vše na novo. Myslíte že by to mohl být zase čep? Nebo tam zlobí něco jiného? Děkuji mnohokrát za odpovědi a rady ;-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fabia2000 Vloženo 5. Červen 2012 Sdílet Vloženo 5. Červen 2012 pískání vrzání mi taky způsobovalo že na kryt kotouče se mi chytl kamen a při točení volantem se začal dotýkat kotouče tudíž to pískalo jak svin...ale tohle asi nebude tvůj případ...klasicky přejít stabilizátor hlavní jeho gumové uložení potom kosti stabilizátoru a pak čepy,silentbloky... zační pročítat je tady o tom plno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 5. Červen 2012 Sdílet Vloženo 5. Červen 2012 Zdravím :-) , měl bych také takový menší problém. Před nedávnem mi začala fábie při pomalé jízdě po nerovnostech tak prapodivně vrzat, zvuk se ozívá od levého předního. Pomalu se to zhoršovalo a při rychlejší jízdě se to vrzání logicky mění v bouchání. Stabilizátory jsou měněné tudíž jsem se vrhnul na čepy. Hned po vyměnění jsem se rozjel a vrzání tam bylo cca 200m a najednou to přestalo. Pak jsem ujel cca 1000km než to začalo vše na novo. Myslíte že by to mohl být zase čep? Nebo tam zlobí něco jiného? Děkuji mnohokrát za odpovědi a rady ;-)) vrzat může i utržený silentblok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 5. Červen 2012 Sdílet Vloženo 5. Červen 2012 tak ja mam podozrenie na tie tycky stabilizatora chccelsom ich dat prec ako radil libero, odsrouboval ale neviem ju vybrat, je to tak pootocene predtym to menil chlapik v dielni a ja som do toho laik asi kupim najskor novu a potom pojdem na to aj silou ale ze by ta tycka vydrzala len rok a 15.000 km? (( tyčka se blbě vyndavá pokud je zvednutá jen jedna strana - šprajcne se to. Takže buď přizvedni druhé kolo, nebo to naopak postav na zem. Pokud použiješ noname stablík, tak je 15 000 km naprosto luxusní životnost :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
béďo Vloženo 11. Červen 2012 Sdílet Vloženo 11. Červen 2012 takze nic som neskusal ale rovno kupil novu tycku boli aj nejake lacne po 6€ tak som zvoli cenovy stred a kupil nejaku QH von isla tak ze som druhym zdvihakom podvihol samotne rameno dobra sprava je ze to naozaj bolo v tycke (chvala bohu), no zla ze asi aj ta predtym bola QH (tu menil chlapik ked menil aj silentbloky) takze na dalsi rok to asi mozem menit znovu dikes vsetkym za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyfabia Vloženo 13. Červen 2012 Sdílet Vloženo 13. Červen 2012 Tak problém s boucháním vyřešen, vyměnil jsem pravou delší poloosu za novější a vše je OK, dle mechanika byla vůle už i v krátké poloose, ale ta zatím je dobrá, a po 230tis km měla nárok na to odejít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarys Vloženo 13. Červen 2012 Sdílet Vloženo 13. Červen 2012 (editace) Zdravím :-) , měl bych také takový menší problém. Před nedávnem mi začala fábie při pomalé jízdě po nerovnostech tak prapodivně vrzat, zvuk se ozívá od levého předního. Pomalu se to zhoršovalo a při rychlejší jízdě se to vrzání logicky mění v bouchání. Stabilizátory jsou měněné tudíž jsem se vrhnul na čepy. Hned po vyměnění jsem se rozjel a vrzání tam bylo cca 200m a najednou to přestalo. Pak jsem ujel cca 1000km než to začalo vše na novo. Myslíte že by to mohl být zase čep? Nebo tam zlobí něco jiného? Děkuji mnohokrát za odpovědi a rady ;-)) možná trošku mimo mísu... ale nedávno mi přejezdu nerovností začala Fabča vrzat, myslel jsem, že to je od přední nápravy, bylo to fakt hodně slyšet, nakonec se přidalo i bouchání.. a co to dělalo? Ztvrdlé gumové dorazy kapoty, tam jak jsou ty vzpěry (kapoty), vrzalo to fakt hodně! vyměněno a odstraněno vrzání.. A to bouchání, pravá zpěra kapoty měla vůli (jak to popsat) přímo v tom pantu (kloubu) té vzpěry a to kovové bouchání vycházelo z tohoto dílu, taky vyměněno a konečně je klid. Člověk by neřekl, že takovýhle dvě drobnosti budou uvnitř auta tak hodně slyšet, někdy ten zvuk vydává věc u které by to ani člověk nečekal a nehledal. Editováno: 13. Červen 2012, autor: Jarys Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek 1 Vloženo 19. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2012 Mám najeto 130000km,na přední nápravě je něco po výměně a mám tento problém.Při pudrém rozjezdu nebo při hrcání na jedničku a dvojku se ozývá z podlahy tlumená rána.Dneska mi borec vyměnil vlnovec,celý výfuk zaklínoval hadrama,aby vyloučil výfuk a dělá to stejně.Celou nápravu obchází montpákou a nemůže nic najít.Když budu řadit a rozjíždět se v klidu,tak to neudělá.Dnes tam měl i jinou fabku a ta to dělá taky a majitel o tom ani nevěděl.Zkuste poradit.Dík Radek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 19. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2012 "neco po výmene" obsahuje čo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 19. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2012 popiš to pořádně, frekvence bouchání, kola v rejdu, atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostia Vloženo 20. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2012 +reakční vzpěra motoru? dole mezi motorem a nápravnicí. Pak by to mohlo dělat i jiné uložení motoru. Co dobrždění? - úrudší zastavení? pokud i tak, tak silentbloky ramene atd atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2012 radek 1 sa odmlčal...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek 1 Vloženo 20. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2012 Dnes odstraněno,byl to silenblok pod baterkou a telefonek u převodovky.Zbývá malé cvakání a to je levý vnější homo kloub.Cus Radek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2012 čo je "telefonek u převodovky" ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.