martin.s Vloženo 31. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2009 Dobry den potreboval by som poradit nakolko som nikde na fore nenasiel podobny problem. Mam Fabiu Combi 1.2 47kw rv2004, musel som menit vyfuk nakolko uz kompletne prehrdzavel, tak som kupil (na odpuracania technika v skodovke) stredny a posledny diel vyfuku od vyrobcu Tyll. Vyfuk mi vymenili vsetko v poriadku, najazdil som asi 2500km a vyfuk zacal prefukovat na obidvoch spojoch, teda 1spoj - stredny clen pripojeny na prvy diel pritiahnuty objimkou a na spoji prefukuje, tak isto aj na spoji ako je pripojeny posledny diel na stredny. Posledny diel dost vibruje (orig. vyfuk, posledny skoro ziadne vibracie.) Takze by som chcel poprosit ako riesit tento problem, ci kupit vyfuk od ineho vyrobcu, alebo pouzit ine riesenie. Dopredu dakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 31. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2009 Pokud jsi si to nechal měnit v servise, tak bych skusil rozhodně reklamaci na odvedenou práci....jináč se značkou TYLL na Škodovku by co vím neměl být problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin.s Vloženo 1. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 1. Září 2009 ... este som zabudol napisat, ze mi menili aj vlnovec, mohlo by to nejako suvisiet s tym? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 1. Září 2009 Sdílet Vloženo 1. Září 2009 hoď to na reklamačku do servisu (paragon přece máš ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 1. Září 2009 Sdílet Vloženo 1. Září 2009 ... este som zabudol napisat, ze mi menili aj vlnovec, mohlo by to nejako suvisiet s tym? Rozhodne mohlo. Taky jsem si nechal vymenit vlnovec a pote to byla katastrofa. Vibrace se prenaseli od motoru az do posledniho dilu. Motor byl hlucny. Nedalo se s tim jet v nizkych otackach, musel sem jezdit o 500 vys. Reklamoval jsem to. Nejdriv to zkouseli ruzne presazovat, ale nic nepomohlo. Dali me tam misto vlnovce kompletni lehce jety cely 1. dil a jsem spokojen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin.s Vloženo 1. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 1. Září 2009 Rozhodne mohlo. Taky jsem si nechal vymenit vlnovec a pote to byla katastrofa. Vibrace se prenaseli od motoru az do posledniho dilu. Motor byl hlucny. Nedalo se s tim jet v nizkych otackach, musel sem jezdit o 500 vys. Reklamoval jsem to. Nejdriv to zkouseli ruzne presazovat, ale nic nepomohlo. Dali me tam misto vlnovce kompletni lehce jety cely 1. dil a jsem spokojen. a ten cely 1 diel bol original, alebo nieco ako Tyll? Lebo potom by som kupil Tyll cely diel a dufam by to bolo vyriesene.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 1. Září 2009 Sdílet Vloženo 1. Září 2009 a ten cely 1 diel bol original, alebo nieco ako Tyll? Lebo potom by som kupil Tyll cely diel a dufam by to bolo vyriesene.. Original. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 7. Září 2009 Sdílet Vloženo 7. Září 2009 Jak se projevoval opotřebený vlnovec? Proč jste si ho nechali vyměnit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 7. Září 2009 Sdílet Vloženo 7. Září 2009 zatím ho mám ještě origo (172 000km) ale určitě ho budu měnit až bude foukat, tedy v něm bude někde díra, teď v létě jsem ho kontroloval, když jsem měl díru v zadním dílu a hledal jsem kde to fouká, tak jsem zkouknul i vlnovec. Takže má odpověď je pokud v něm nemáš díru a nefouká, tak neměnit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin.s Vloženo 16. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 16. Září 2009 Jak se projevoval opotřebený vlnovec? Proč jste si ho nechali vyměnit? bol deravy, prefukoval a neslo to uz zavarit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 12. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2010 Už mám výměnu vlnovce také za sebou. Po ránu už motor neměl moc dobrý zvuk, takže jsem začal výměnou zadního dílu výfuku, který už před časem započal reinkarnaci v cedník. To úplně nepomohlo, takže přišla řada na vlnovec, který jsem už delší dobu podezříval. Výměna proběhla ve firemním servisu Tyll na Praze 9, cena 1250 Kč, na počkání (za 40 minut hotovo) - maximální spokojenost. Zvýšené vibrace se naštěstí nedostavily, auto je tiché jako už dlouho nebylo. Ztratil se dunivý zvuk při akceleraci a kupodivu se s autem i lépe rozjíždí. Dřív se auto při rozjezdu trošku dusilo, takže jsem ho musel déle držet na spojce (když jela klima na plný výkon, tak už byl dost kumšt se s autem vůbec rozjet). Teď jezdí jako za mlada. A asi to i vysvětluje větší opotřebení spojky u mého exempláře (provoz z velké části v Praze). Tu bych chtěl před zimou také vyměnit. Dunění při akceleraci a problémy při rozjezdu (hlavně v zimě) pozoruju už od nějakých 40 tkm (nyní 93 tkm), takže původní vlnovec toho u HTP opravdu moc nevydrží. A já furt hledal problém v sání, ve svíčkách a v benzínu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 12. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2010 dovolím si ti oponovat, mám 193 000km a mám vlnovec původní. Jediné co jsem zatím měnil z výfukové soustavy byl zadní díl před rokem, tedy při nějakých 175t km . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 12. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2010 (editace) Brácha měnil u slabšího HTP po 60tkm a sedmi letech. Na životnost bude určitě mít vliv i způsob provozu. Ty jezdíš hodně dálky a mimo město, já hlavně Prahu. Editováno: 12. Srpen 2010, autor: rkonf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 12. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2010 (editace) jak to víš, ty jsi někdy se mnou jel ? Jasně máš pravdu , krátké potrhy nesvědčí ani výfuku ani vlnovci Editováno: 12. Srpen 2010, autor: Malta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 12. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2010 způsob provozu už jsme probírali ve vlákně o zadním dílu výfuku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 13. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 ááááha, už jsem doma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wranic Vloženo 31. Květen 2012 Sdílet Vloženo 31. Květen 2012 zdravi sem po vymene vlnovce a v rychlosti na 100km/h mi prijde ze auto ma takovej hucivej az dunivec zvuk...je to normalni??? je fakt ze mam asi podle mechanika uhnilou prepazku v koncovim dilu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dapler Vloženo 15. Červen 2012 Sdílet Vloženo 15. Červen 2012 Přesně to samé s hlukem jsem právě taky řešil po kompletní výměně výfuku. Nakonec se ukázalo,že servis navařuje obvykle (pro šetřílky) ten nejlevnější vlnovec, který je určen pro čtyřválce 1.4 MPI.Mají méně opletení a jsou celkově tužší,takže přenášejí vibrace a všechny možné pazvuky dál na výfuk.Musí se proto zvolit vlnovec určený přímo pro tříválce a připlatit, pak je klid bez problémů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wranic Vloženo 16. Červen 2012 Sdílet Vloženo 16. Červen 2012 me stal vlnovec 450kc a to jeste mechos nadaval ze je to drahy:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.