Gabbo Vloženo 7. Únor 2012 Sdílet Vloženo 7. Únor 2012 Taky mi to na jednicku nebo dvojku piska, ale postrehl jsem to az ted pri mrazech, mam pocity ze kdyz auto vytopim tak to prestane. Zatim neresim a pockam jak se to bude chovat az bude tepleji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joza221 Vloženo 7. Únor 2012 Sdílet Vloženo 7. Únor 2012 Díky za odpověď, asi to o víkendu rozeberu. Ale moc se mi dotoho nechce, kor v tomhle mrazu. Kdyby to alspoň tak nehvízdalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 7. Únor 2012 Sdílet Vloženo 7. Únor 2012 Na mé bývalé FI, která je stále v rodině, vydává ventilátor v těchto mrazech různé pazvuky. Při prohřátí auta se tento "jev" ztrácí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joza221 Vloženo 7. Únor 2012 Sdílet Vloženo 7. Únor 2012 (editace) Tak už to mam, nedalo mě to a v těch -12 co tu na severu teď vládnou jsem to rozebral. Pro toho kdo se na to chystá tak bude muset povolit celkem 5šroubů, 3 v kastlíku a 2 pod kastlíkem. Samotný motor má celkem 6 šroubu ač mě tam jeden chyběl z výroby.Po vyndání motoru byl docela čistý až na zadní část motoru, ložiska vzhledově nebyla vidět, tak jsem ty konce prostříkal olejem a profoukl kompresorem aby se olej dostal na ložiska. Po vyčištění, složení a zakrytování běží potichu je jen slyšet jak proudí vzduch, ale moc velkou výdrž tomu nedávám, vrtulka šla trochu ztuha a bylo slyšet slabé hučení zřejmě od ložisek. Výměna ložisek asi nepřipadá v úvahu jelikož by se určitě hnulo s uložením ložiska a nebylo by přesně ve středu osy. A sundání plastové vrtulky jedině se speciálním stahovákem jinak hrozí prasknutí. Takže do budoucna budu muset koupit zřejmě nový ventilátor pokud se znova ohlásí vrzání. A musím upozornit na ještě jedno pískání, pokud máte klimatizovanou přihrádku, tak to kolečko se kterým se otáčí u vnitř kastlíku, když je malinko volné tak taky píská pozor nato aby jste kvůli tomu nerozebírali větrák. Přikládám nějaké foto a video. http://fisjir.rajce....cz/fabia_topeni Editováno: 8. Únor 2012, autor: joza221 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Royce Vloženo 8. Únor 2012 Sdílet Vloženo 8. Únor 2012 Jo to vrzání co je slyšet na videu u zastavování.. to já mám prakticky trvale :-)) |Zkusím to taky rozebrat a vyčistit.. uvidíme co to udělá btw. proč máš mezi těma fotkama tak dúkladně nafoceného parrota? :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joza221 Vloženo 8. Únor 2012 Sdílet Vloženo 8. Únor 2012 Když už jsem to měl rozebrané, tak jsem fotil co se dalo a fotky jsem už nepřebíral. Ale zarazilo mě kolik drátů má parrot. Jinak dnes ani vrznutí běží jak má Natož že jsem si nikdy na autě nic nedělal ani výměnu destiček se divým že jsem to dal dohromady a funkční. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mara00 Vloženo 8. Únor 2012 Sdílet Vloženo 8. Únor 2012 musim se k tomu take dokopat ....snad u fabie II to jde taky v poho rozebrat ...pac to huceni uz se neda..to je extreem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenal Vloženo 6. Březen 2012 Sdílet Vloženo 6. Březen 2012 Cawte, robil som nedavno to iste, na otcovej fabii to strasne piskalo pri vsetkych rychlostiach... otvoril som to a zistil ze su uplne suche loziska. K jednemu je dobry pristup, druhy som riesil predlzovacou hadickou na spreji s olejom... odvtedy ticho a samozrejme, ze som to robil, ked bolo vonku asi -5C. Najhorsie bolo dostat naspat ventilator do toho plastu na tie 3 gumene silentbloky... skoro ma porazilo... MAM OTAZKU: Preco sa mi pri zaradeni spiatocky zapne vnutorna cirkulacia? Ma to nejake logicke vysvetlenie? Na starej fabke bez klimy to nerobilo... Tato je uz z klimou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vítězslav Rauch Vloženo 6. Březen 2012 Sdílet Vloženo 6. Březen 2012 Aby se ti nedostaly do auta výfukové plyny když couváš ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenal Vloženo 6. Březen 2012 Sdílet Vloženo 6. Březen 2012 Aby se ti nedostaly do auta výfukové plyny když couváš ... Napadalo ma vselico komplikovane ale toto teda nie... na starej fabke som to nemal... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lakystar Vloženo 17. Březen 2013 Sdílet Vloženo 17. Březen 2013 mne tiež píska na fabii. skúsil som to rozobrať a pustiť ho mimo a nepískal. keď som všetko poskladal ako má byť opäť pískal. bude chyba ložisko? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 17. Březen 2013 Sdílet Vloženo 17. Březen 2013 Určitě ložiska! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kluvo Vloženo 17. Březen 2013 Sdílet Vloženo 17. Březen 2013 (editace) mne tiež píska na fabii. skúsil som to rozobrať a pustiť ho mimo a nepískal. keď som všetko poskladal ako má byť opäť pískal. bude chyba ložisko? Editováno: 17. Březen 2013, autor: kluvo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kluvo Vloženo 17. Březen 2013 Sdílet Vloženo 17. Březen 2013 Mne tiez piskal cca pred 5 rokmi. Dal so dole skrinku pred spolujazcom a navrtal cca 4 dierku do motora kurenia v mieste kde je oska motora kurenia. Ijnekcnou striekackou som tam potom strekol oleja. Uz je to asi 5 rokov a zatial nepiska. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lakystar Vloženo 17. Březen 2013 Sdílet Vloženo 17. Březen 2013 Mne tiez piskal cca pred 5 rokmi. Dal so dole skrinku pred spolujazcom a navrtal cca 4 dierku do motora kurenia v mieste kde je oska motora kurenia. Ijnekcnou striekackou som tam potom strekol oleja. Uz je to asi 5 rokov a zatial nepiska. aký olej? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kluvo Vloženo 17. Březen 2013 Sdílet Vloženo 17. Březen 2013 Motorovy alebo prevodovy. WD alebo konkor no skratka tie co su v spreji vyprchaju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lakystar Vloženo 18. Březen 2013 Sdílet Vloženo 18. Březen 2013 ak mám aj AC tak aj pritom budem v lete využívať ten ventilátor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 18. Březen 2013 Sdílet Vloženo 18. Březen 2013 No JISTĚ ! Bez něj ti přece klima nepojede. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lakystar Vloženo 23. Březen 2013 Sdílet Vloženo 23. Březen 2013 Aký rozdiel medzi ventilátorom kurenia a klimatizácie ktorý sa používa vo fabiach bez klimy a s klimou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kluvo Vloženo 23. Březen 2013 Sdílet Vloženo 23. Březen 2013 To je ten isty ventilator Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lakystar Vloženo 20. Červen 2013 Sdílet Vloženo 20. Červen 2013 pískal mi ventilátor žačalo mi vybíjať poistky tak som ho premazal ale opäť mi vybilo poistky a už som musel ísť do servisu a tam mi povedali že mám pohorené káble. ako sa to mohlo stať? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 20. Červen 2013 Sdílet Vloženo 20. Červen 2013 Cos tam dal za pojistky jak silné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lakystar Vloženo 21. Červen 2013 Sdílet Vloženo 21. Červen 2013 (editace) 25 A ako tam bola povodne resp. pri kupe Editováno: 21. Červen 2013, autor: lakystar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chosse tdi Vloženo 9. leden 2014 Sdílet Vloženo 9. leden 2014 Tak se přidávám do diskuze, mě ventilátor vrzal a teď už jede jen na 4 takže asi zatuhl... Podle toho co jsem četl to snad zmáknu bez újmy na zdraví Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fosgen Vloženo 9. leden 2014 Sdílet Vloženo 9. leden 2014 Když jede jen na 4,tak máš spálený předřadný odpor topení.Taky mi to udělalo a jeden den už nejel ani na 4 a byla spálená pojistka.Nezbývalo než vyměnit ventilátor a od té doby je klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.