Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Koupil jsem fabii s autorádiem VDO a Handsfree nokia. Přestože šlo o původně služební auto, někdo amatérsky přepojoval konektory a vodiče. Vypadá to,že tam není původní iso ani repro konektor. Navíc nešla diagnostika VAG. Opravář uštípal vodiče handsfree a odpojil rádio z konektorů a VAG jde. Rád bych taky poslouchal rádio a případně handsfree. DO iso je zřejmě připojen CAN vodič a ten dělá paseku. Můžu ho odpojit? + 12V od klíčku nejde nic- je to přes nějakou pojistku? Handsfree chce vodič IGNS,kde ho vezmu? Díky.

Vloženo

To co ti tam dělalo paseku nebyl CAN, nýbrž k-line (šedo bílý drát), ten musíš vypojit, nemusíš hned stříhat, stačí vytáhnout konektor ze svorkovnice. S -kontakt je tenký hnědo červený drát který jde přes pojistku č. 10 (5A). A když už budeš dělat pořádek v isu, tak od tama vyhaž aji ty nepotřebný konektory (k, rychlost, 58)

Vloženo

Díky za radu,udělal jsem to tak,ještě po neděli vyzkoušet diagnostiku.

Nevím však stále co je vedení IGNS a jak k němu připojit handsfree,aby se samo zapínalo. Z autorádia VDO jdou bokem ještě dva vodiče na MUTE,jeden mute high a jeden mute low a nevím,který z nich připojit k vodiči mute na handsfree,kde je jen jeden. Zatím nemám mobil s bluetooth,abych to vyzkoušel. Díky.

Vloženo

IGNS = zapalování= S kontakt = hnědo červený drát v ISO svorkovnici. Na VDO bylo mute tuším na tom růžovým ( ještě je tam šedý?) V pondělí bych to zjistil přesně. Už sem naměl VDO v rukách delší dobu, tak v tom plavu. No že nemáš mobil s BT - pokud tam máš CK-7W, tak se po zapnutí klíčku a marným hledání přístroje ozve pípnutím, takže poznáš jestli ti to ztlumí radio v tu chvilu.

Vloženo

VDO má na mute šedý a růžový drát,nevím,který mám použít. Jinak Handsfree má červený drát na pus 12V, mám tedy modrý,co je na IGNS připojit k tomu,co vede 12V od klíčku? Nebude zkrat? Díky za odpověď.

Vloženo

Ty vado sem zapomněl:-)

Jo červený od HF na černo modrý u radia, černý na hnědý a modrý na hnědo červený. Zkratu se neboj,žádný tam být nemůže pokud vše děláš jak máš.

Jinak jestli máš manuál k tomu radiu, tak tam by mohlo být nějaký moudro ohldeně toho mute.

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...