Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Zdravím přednostě se jedná o Octavii I 1.9TDi 81kW r.v. 99, najeto 145 tisíc a teď k problému před měsícem jsem měnil spojku (lamela,ložisko,přítlačák, spojkový váleček) kvůli následujícímu problému: octavie s vyplím motorem řadí ok při krátkých pojíždkách také,ale jakmile se spojka zahřeje je problém zařadit za 1 (silou pouze, někdy i to ne)a zpátečku (počítá zuby) ... nevíte nekdo cim by to mohlo být ? takže zkráceně když se zahřeje spojka jde špatně řadit...napadl mě olej co myslíte? díky za odpovědi. :help:

ps: pedál spojky se také nemačká tak lehce jako po výměně

Editováno: , autor: trmish
Vloženo

Zdravím!!

Mám ten samý problém. Kamarád na BMW totéž a problém se již neobjevil po výměně brzdové kapaliny. Jde o to že ve vystavovacím válci spojky se nahromadí srágory a nedej bože bublinky. V teple pak dělají problém. Já už došel jednou po dlouhé cestě do takového stavu, že jsem nemohl zařadit nic. Musel jsem za jízdy roztočit motor na otáčky převodovky, chroustlo to a kvalt zapadl. Takto jsem doskákal dom a ráno se vše tvářilo jako by se nic nedělo.¨

Kdy jsi naposledy měnil brzdovou kapalinu??? Nezapomněl jsi vypustit a odvzdušnit také spojkový okruh???

Já jí budu měnit v týdnu.

Vloženo

Zdravim,

ve středu jdu měnit převodový olej... Je to také jedna z rad tak uvidím... Určitě se ozvu jaký je výsledek... Brzdová kapalina mě teda překvapila :kuk: , to by mě nikdy nenapadlo a servisáka taky ne :palec2: ... Tak jsem zvědav...

Díky za rady a kdyžtak se taky ozvi jak to dopadlo

Zatim

a spojka se odvzdušňovala

Vloženo (editace)

Brzdovka.

Starnutim sa znizuje jej teplota varu,takze pri dlhom alebo prudkom brzdeni Ti zacne vriet. Tvoria sa bublinky. Spojkovy okruh je prepojeny s brzdovym,takze sa lahko moze stat ze sa dostanu do tohto okruhu. Aj spojku odvzdusnujes pomocou brzdy LP kolesa.

Podla DP je zivotnost alebo interval vymeny 2 roky.

Editováno: , autor: mysko

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...