r.crusoe Vloženo 18. leden 2007 Sdílet Vloženo 18. leden 2007 Prosím o radu.Vlastně ani nevím jestli je to vada.Octavia combi 1.9 TDI 81 KW.MR 00.Když otočím klíčkem před startem tak se roszsvítí kontrolky které postupně zhasínají to je ok,ale když začnu startovat tak si problikne kontrolka ABS jen když startuji motor hned zhasne a to to dělá jen občas.Dělá Vám to také event.znáte příčinu?Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kais Vloženo 18. leden 2007 Sdílet Vloženo 18. leden 2007 Nesetkal jsem se s tim, ale připojil bych to na diagnostiku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r.crusoe Vloženo 18. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 18. leden 2007 Na VAGU to bylo vše je OK i to funguje pojistkovka nad baterií je šitá be kotoze nevím jestli je to běžné kamaradovi to občas dělá Fabia ,ale chci názor někoho s Oktou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NoiseR Vloženo 18. leden 2007 Sdílet Vloženo 18. leden 2007 Taky mi to obcas udela - hned zhasne.... Na diagnostice taky nic... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barbarosa Vloženo 18. leden 2007 Sdílet Vloženo 18. leden 2007 mám stejný problém, dělá mi to od té doby co jsem loni nechal vyměnit levé zadní ložisko. Diagnostika je bez problémů a taky by mne celkem zajímalo kde je zakopaný pes. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ježek 2 Vloženo 18. leden 2007 Sdílet Vloženo 18. leden 2007 Zkuste změřit nabití baterie a kolik má voltů při startování ,možná už dodělává a při startu dojde k takovému poklesu napětí že to abs vyhodnotí jako chybu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mara2000 Vloženo 18. leden 2007 Sdílet Vloženo 18. leden 2007 Přesně tak tohle bývá průvodní jev špatných startů za studena, bud uz ma dost starter nebo baterka a v momente startu je jednotka abs zmatena tak jen problikne kontrolka ale zadnou zavadu na abs to opravdu neznamená Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NoiseR Vloženo 18. leden 2007 Sdílet Vloženo 18. leden 2007 Zkuste změřit nabití baterie a kolik má voltů při startování ,možná už dodělává a při startu dojde k takovému poklesu napětí že to abs vyhodnotí jako chybu. Ja to meril uz kdysi, daval jsem novej altik, novou baterku, porad stejny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ritchie Vloženo 18. leden 2007 Sdílet Vloženo 18. leden 2007 Prosím o radu.Vlastně ani nevím jestli je to vada.Octavia combi 1.9 TDI 81 KW.MR 00.Když otočím klíčkem před startem tak se roszsvítí kontrolky které postupně zhasínají to je ok,ale když začnu startovat tak si problikne kontrolka ABS jen když startuji motor hned zhasne a to to dělá jen občas.Dělá Vám to také event.znáte příčinu?Děkuji. Taky mě občas při startu problikne.A starter jsem už měnil takže asi slabší baterka.Ale se startováním problémy nemám-takže nevím proč to dělá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 20. leden 2007 Sdílet Vloženo 20. leden 2007 No nevím, ale pokud rožnu kontrolky... tak abs zasvítí a zhasne... když potom otočím klíčkem, tak se rozsvítí a ihned zhasne - jakmile motor naskočí... dělá mi to tak stále a je to pravidlem... nevidím v tom nějakou chybu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Berry Vloženo 21. leden 2007 Sdílet Vloženo 21. leden 2007 Prosím o radu.Vlastně ani nevím jestli je to vada.Octavia combi 1.9 TDI 81 KW.MR 00.Když otočím klíčkem před startem tak se roszsvítí kontrolky které postupně zhasínají to je ok,ale když začnu startovat tak si problikne kontrolka ABS jen když startuji motor hned zhasne a to to dělá jen občas.Dělá Vám to také event.znáte příčinu?Děkuji. Sundej kotouče a zkus si pořádně vyčistit všechno, co běhá okolo toho děravého věnce, přes který snímá ABS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 5. Únor 2007 Sdílet Vloženo 5. Únor 2007 Po nasazení zimních řetězů se po nějaké chvilce rosvítila kontrolka ABS a svítí už furt. Nevíte čím to je? Nebo jestli tam ty řetězy nemohli něco urvat nebo skurvit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barbarosa Vloženo 5. Únor 2007 Sdílet Vloženo 5. Únor 2007 nejprve auti napichni na WAG abys zjistil, který snímač kola hlásí závadu. Když pak sundáš to kolo a podíváš se tak určitě zjistíš jestli tam něco visí co by nemělo. Jinak vše podle WAGu, muže být vydný snímač otáček nebo unašeč na náboji nebo může být jenom problém v pojistce na baterii, už se tu o tom psalo tak si to najdi a pročti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PPAJAS Vloženo 5. Únor 2007 Sdílet Vloženo 5. Únor 2007 Možná ,že se ti stalo to , že sis utrhnut el. instalaci od snímače kola abs. Jen si zjisti na jaké je to straně.Napoj to VAG a uvidíš závadu. Buď rád ,že sis neutrhnul hadičku k brzdovému třmunu. Už jsem to viděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hawkehi Vloženo 15. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2007 Všechny zdravím! Chtěl jsem se zeptat zda nemá někdo podobnou zkušenost s ABS kontrolkou.Stává se mi, že mi po nastartování zůstane svítit ABS. Někdy zhasne během jízdy, jindy svítí třeba celou cestu.Když auto třeba potom odstavím,vypnu a vyrazím třeba za 1/2h tak to někdy zhasne.Jednou jsem se vydal i do servisu právě když mi to svíítilo a než jsem tam dojel tak to zhaslo.Nechal jsem to ale i tak zkontrolovat a samozřejmě,že nikde nic.Můžete někdo poradit. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eugen Vloženo 15. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2007 todle se mi taky stávalo a po čase se mi rozsvítilo na stálo a šel jsem na výměnu.Tak asi tím nedává o sobě vědět,že jde do kytek,ale to je můj názor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 15. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2007 pokud se ti rožne kontrolka ABS tak poté v servisu musí v paměti závad tuto událost najít tipuju snímač otáček a nebo vedení k němu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 15. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2007 Zkus se podívat na pojistky. http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=9440 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 15. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2007 jo u me pojistka nad baterkou - oxidace Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilB@ Vloženo 15. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2007 Kolega měl něco podobného u Renaulta Megana - v opravně házeli desetitisícové částky za řídící jednotku, po dohádání se za cenu testu (chtěli 2500,-,; dostali 1200,-) k tomu doma sedl a po výměně jedné pojistky (pojistka na přeměření dobrá, asi nějaká oxidace) již přes 3 měsíce vše OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hawkehi Vloženo 16. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2007 Díky všem za typy.Nejdřív to zkusím s tou pojistkkou,tak oxidace by u mě připadala nejvíc.Měl jsem tam starou baterku,dával jsem novou a trochu oxidace se tam vyskytlo,zkusím teda vyčistit.Doufám,že nevymažu nic z řídíví jednotky,když pojistky vytáhnu.Dám vědět jak jsem dopadl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel Vloženo 16. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2007 Mám podobný problém,teď mi už ABS svítí trvale a v chybách je závada na snímači levého předního kola.Pojistky jsem zkontroloval a žádná změna.Příští týden jdu na výměnu snímače,tak pak napíšu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 16. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2007 Měl jsem též stejné příznaky, pak svítila kontrolka pořád. PP snímač ABS, koupil jsem nový na skoda-díly. Výměna jde doma bez extra nářadí. Ven šlo pouze přes sílu, otvor pořádně vyčistit drátěným kartáčem, natřít vazelinou, opatrně nasunout a přišroubovat. Proti škodovce cena lidová (450,-Kč) a bylo na něm logo Siemens. Tak takhle nějak můj problém s ABS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barbarosa Vloženo 16. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2007 můj problém s ABS byl ten, že se kontrolka občas rožla a zhasla kdy se jí zachtělo. Problém byl v tom, že na zadním náboji kola je pouze nalisovaný unašeč otáček, který se povolil a otáčel se s kolem jenom někdy a při určitých otáčkách kola. Přibodoval jsem ho k náboji a je hotovo. Taky se mi při nastartování na chvíli rožla kontrolka, ale to bylo slabou bateríí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.8T Vloženo 16. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2007 (editace) Tohle nepravidelný rozvěcení kontrolek (u mě ASR) dělá rozvaděč a pojistková skříňka nad baterkou. Všechny šrouby povolit, prostříkat kontaktolem, zamlít vlastníma pojistkama a mám klid už rok. Odpojit můžeš cokoliv, vymažeš jen nastavení rádia a hodin... Editováno: 16. Srpen 2007, autor: 1.8T Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.