Přejít na obsah

Kontrolka ABS

r.crusoe

Doporučené příspěvky

Prosím o radu.Vlastně ani nevím jestli je to vada.Octavia combi 1.9 TDI 81 KW.MR 00.Když otočím klíčkem před startem tak se roszsvítí kontrolky které postupně zhasínají to je ok,ale když začnu startovat tak si problikne kontrolka ABS jen když startuji motor hned zhasne a to to dělá jen občas.Dělá Vám to také event.znáte příčinu?Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím o radu.Vlastně ani nevím jestli je to vada.Octavia combi 1.9 TDI 81 KW.MR 00.Když otočím klíčkem před startem tak se roszsvítí kontrolky které postupně zhasínají to je ok,ale když začnu startovat tak si problikne kontrolka ABS jen když startuji motor hned zhasne a to to dělá jen občas.Dělá Vám to také event.znáte příčinu?Děkuji.

Taky mě občas při startu problikne.A starter jsem už měnil takže asi slabší baterka.Ale se startováním problémy nemám-takže nevím proč to dělá.

Odkaz ke komentáři

Sundej kotouče a zkus si pořádně vyčistit všechno, co běhá okolo toho děravého věnce, přes který snímá ABS.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

nejprve auti napichni na WAG abys zjistil, který snímač kola hlásí závadu. Když pak sundáš to kolo a podíváš se tak určitě zjistíš jestli tam něco visí co by nemělo. Jinak vše podle WAGu, muže být vydný snímač otáček nebo unašeč na náboji nebo může být jenom problém v pojistce na baterii, už se tu o tom psalo tak si to najdi a pročti.

Odkaz ke komentáři

• o 6 měsíců později...

Všechny zdravím! Chtěl jsem se zeptat zda nemá někdo podobnou zkušenost s ABS kontrolkou.Stává se mi, že mi po nastartování zůstane svítit ABS. Někdy zhasne během jízdy, jindy svítí třeba celou cestu.Když auto třeba potom odstavím,vypnu a vyrazím třeba za 1/2h tak to někdy zhasne.Jednou jsem se vydal i do servisu právě když mi to svíítilo a než jsem tam dojel tak to zhaslo.Nechal jsem to ale i tak zkontrolovat a samozřejmě,že nikde nic.Můžete někdo poradit. Díky

Odkaz ke komentáři

Kolega měl něco podobného u Renaulta Megana - v opravně házeli desetitisícové částky za řídící jednotku, po dohádání se za cenu testu (chtěli 2500,-,; dostali 1200,-) k tomu doma sedl a po výměně jedné pojistky (pojistka na přeměření dobrá, asi nějaká oxidace) již přes 3 měsíce vše OK.

Odkaz ke komentáři

Díky všem za typy.Nejdřív to zkusím s tou pojistkkou,tak oxidace by u mě připadala nejvíc.Měl jsem tam starou baterku,dával jsem novou a trochu oxidace se tam vyskytlo,zkusím teda vyčistit.Doufám,že nevymažu nic z řídíví jednotky,když pojistky vytáhnu.Dám vědět jak jsem dopadl.

Odkaz ke komentáři

Měl jsem též stejné příznaky, pak svítila kontrolka pořád. PP snímač ABS, koupil jsem nový na skoda-díly.

Výměna jde doma bez extra nářadí. Ven šlo pouze přes sílu, otvor pořádně vyčistit drátěným kartáčem,

natřít vazelinou, opatrně nasunout a přišroubovat. Proti škodovce cena lidová (450,-Kč) a bylo na něm

logo Siemens.

Tak takhle nějak můj problém s ABS. :)

Odkaz ke komentáři

můj problém s ABS byl ten, že se kontrolka občas rožla a zhasla kdy se jí zachtělo. Problém byl v tom, že na zadním náboji kola je pouze nalisovaný unašeč otáček, který se povolil a otáčel se s kolem jenom někdy a při určitých otáčkách kola. Přibodoval jsem ho k náboji a je hotovo. Taky se mi při nastartování na chvíli rožla kontrolka, ale to bylo slabou bateríí.

Odkaz ke komentáři

Tohle nepravidelný rozvěcení kontrolek (u mě ASR) dělá rozvaděč a pojistková skříňka nad baterkou. Všechny šrouby povolit, prostříkat kontaktolem, zamlít vlastníma pojistkama a mám klid už rok. Odpojit můžeš cokoliv, vymažeš jen nastavení rádia a hodin...

Editováno: , autor: 1.8T
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...