Přejít na obsah

1,6 TDI CR - zápach v autě


KarelM

Doporučené příspěvky

Vnitřek nové OII (5000km) s motorem 1.6 TDI CR začal náhle během jízdy intenzivně páchnout - něco mezi Fridexem a olejem či spalinami. V servise nic nenašli, zkusili pohledovou a přetlakovou zkoušku na chladící systém - prý OK. Teď to už tak silně nepáchne nicméně občas cítím takový nepříjemný závan z průduchů (pylový filtr je v pořádku). Nedalo mi to, sundal jsem spodní kryt motoru a vida - kolem spony hadice z intercooleru, která je napojena na sání, byl vidět olej (nedotažená spona). Po sundání hadice z ní vyteklo tak 10 ml motorového oleje. Navíc mi teď drží špatně volnoběžné otáčky - dříve 950 nyní 950-800.

Co s tím může být..? V servisech kroutí hlavami a diví se, že nové auto může mít tyto problémy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně jsem to na autě nikdy neřešil, ale dva kolegové přesně to samé před časem řešily, jeden u SI a druhý u Mondea a v obou případech jim to dělala vložka topení....po výměně o.k. ....akorát že výměna obsahuje demontáž celé přístrojovky....ta vložka je totiž v útrobách ventilace a jinak se k ní nelze dostat...Nevim jak po té ten kolega s SI, ale ten druhý z Modeem pak nadával, že od té výměny mu na kostkách/nerovnostech celá přístrojovka drnčí a vrže.....asi to dělal nějakej "šikula" a nejspíše mu po té zbyla hrst matiček a šroubků:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...