Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, mam maličkou starost. Potřeboval bych vědět kterej drát (kde ho najdu apod) nese signál o otáčkách motoru (mění se napětí, frekvence apod.). Protože kde je na O1 zapalovací cívka nevím bleh.gif páč tam "žádná není (společná).

Jakékoliv rady apod. vítány (nemam schema a nikde jsem tu nic nenašel). Octavia 1 1,8T RS AUQ

Ahoj, mam maličkou starost. Potřeboval bych vědět kterej drát (kde ho najdu apod) nese signál o otáčkách motoru (mění se napětí, frekvence apod.). Protože kde je na O1 zapalovací cívka nevím bleh.gif páč tam "žádná není (společná).

Jakékoliv rady apod. vítány (nemam schema a nikde jsem tu nic nenašel). Octavia 1 1,8T RS AUQ

Budiky... Jde tam jeden drat..

• Autor

Ja mel za to, ze budiky komunikuji už po sběrnici mezi jednotkami a že se přenášejí "data" a ne i signaly.... -tim lip, ted jeste kterej drat to bude :palec2:

Jinak budiky mam klasicky, s palubakem (NE Maxidot), RS verzi

Pleteš se

do MR00 je to zelenohnědý drát v modré svorkovnici budíků

od MR01 je jen do mezistěny, dál do auta už nevede, končí na oranžové svorce, ALE pokud má auto climatronic, tak vede do něj, barva stále stejná. ;)

od MR01 jedou otáčky do panelu přístrojů po CANu

Upraveno od rolbař

• Autor
Pleteš se

do MR00 je to zelenohnědý drát v modré svorkovnici budíků

od MR01 je jen do mezistěny, dál do auta už nevede, končí na oranžové svorce, ALE pokud má auto climatronic, tak vede do něj, barva stále stejná. ;)

od MR01 jedou otáčky do panelu přístrojů po CANu

Super, tak doufam ze mi to vede tedy i do Climatronicu (MR2001), ja to schvalně prozkoumam jak bude chvilka. Jinak jakej signal se tam objevuje? Mění se napětí nebo střída? Díkys za pomoc, snad to vyjde...Zelenohnědý :palec2:

spíná se tam kostra - pulzuje

Sice nevím k čemu to potřebuje, ale když jsem potřeboval já pro tempomat údaje o rychlosti vozidla, tak jsem to napojil na svorkovnici autorádia. Na drát co zesiluje autorádio s rostoucí rychlostí. Já se nechtěl hrabat do svorkovnic na budíkách, abych neudělal větší škodu než užitek, ale jestli je to stejné jako na ryhloměr to nevím.

• Autor

Je to dobry, třeba na LPG, alarm, ale i na další věci.... Jinak tachometr a otačkoměr bude rozhodně rozdíl wink.gif

Upraveno od Vladimír Kalandra

• 2 roky později...

Já mám sice jinou motorizaci 1.6 74kW MR99, pro tempomat bych potřeboval signál rychlosti a otáček. Na webu jsem našel zapojení přísrojové desky VW http://vw-polo.com/index.php/polo-6n1/rady-a-navody/205-informace-o-pistojove-desce, není to však Octavia (např.nemám signalizaci otevřených dveří, naopak mám potkávačky). Dle tohoto návodu by se mělo jednat o piny 3, 11.

Může mi to někdo potvrdit nebo dát link či schéma na přístrojovku do Oct1

Svorkovnice T32a - piny 28 rychlost, 11 otáčky.

Díky moc za link :kol-47:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.