mr.pecoun Vloženo 22. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2006 tak sem zjistil po natankovani do 1 cvaknuti je v ten okamzik 45 l v nadrzi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xman Vloženo 22. Duben 2006 Sdílet Vloženo 22. Duben 2006 meral si na kalibrovanych nadobach? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobek Vloženo 22. Duben 2006 Sdílet Vloženo 22. Duben 2006 když už jsme u toho nepsalo se tu už drív o tom že se nema přetankovavat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xp3 Vloženo 22. Duben 2006 Sdílet Vloženo 22. Duben 2006 tak sem zjistil po natankovani do 1 cvaknuti je v ten okamzik 45 l v nadrzi Du hast recht. Je to i v manualu. Nádrž 45 litrů + 13 litrů expanzka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anry Vloženo 22. Duben 2006 Sdílet Vloženo 22. Duben 2006 dyt povidam 58 l max. to mám na 1000 km.někdy víc někdy mín. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
789michal Vloženo 25. Duben 2006 Sdílet Vloženo 25. Duben 2006 tak ja s dieselom tankujem vzdy plnu nadrz, a vždy cca 39,5- max 41 litrov a to tankujem ak dojazd je cca30km..... nikdy viac alebo menej... dva krat som tankoval na podozrivej pumpe a natankoval som 43 a 43,5l tak je jasne ze podvadzaju, lebo znamy tam tiez natankoval viac litrov tak buď sa Vám ten benzín vyparí kým dotankujete, alebo pumpár podvádza...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xman Vloženo 25. Duben 2006 Sdílet Vloženo 25. Duben 2006 tak ja s dieselom tankujem vzdy plnu nadrz, a vždy cca 39,5- max 41 litrov a to tankujemak dojazd je cca30km..... nikdy viac alebo menej... dva krat som tankoval na podozrivej pumpe a natankoval som 43 a 43,5l tak je jasne ze podvadzaju, lebo znamy tam tiez natankoval viac litrov tak buď sa Vám ten benzín vyparí kým dotankujete, alebo pumpár podvádza...... neviem ci to je provokacny prispevok alebo si necital diskusiu vyssie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snike Vloženo 25. Duben 2006 Sdílet Vloženo 25. Duben 2006 tak sem zjistil po natankovani do 1 cvaknuti je v ten okamzik 45 l v nadrzi Du hast recht. Je to i v manualu. Nádrž 45 litrů + 13 litrů expanzka. O expanzní nádrži slyším poprvé, kde ji v autě najdu? Kdo má k ní nějaké bližší informace? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SiTo Vloženo 25. Duben 2006 Sdílet Vloženo 25. Duben 2006 V manuálu (návod k obsluze vozidla), je napsáno, že všechny fabky maj nádrž 45litrů a jakmile se ozve kontrolka dotankování, tak zbývá v nádrži cca 7 litrů na dojetí. Já natankoval 39litrů po první cvaknutí.......tech 60 litrů bych chtěl teda vidět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tappaja Vloženo 25. Duben 2006 Sdílet Vloženo 25. Duben 2006 Mel jsem sluzebni Fabii Kombi 1.9 TDi, bezne sem jezdil na vypary, abych nemusel tankovat nekde, kde to neznam. Nejvic jsem tam natankoval 56litru a nejaky drobny, bezne od 50 do 55litru. Nikdy mi nafta nedosla. Odvzdusnovak pri tankovani zmacklej, po odpeneni nafty se tam taky jeste neco vejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
789michal Vloženo 26. Duben 2006 Sdílet Vloženo 26. Duben 2006 mne tam fakt voslo najviac 41litrov, a to vždy tankujem do plna. potom mne s toho vyplýva, že ked pocitac ukazuje dojazd povedzme 30-50km a vám sa vošlo aj 55 litrov, tak tam je este rezerva minimalne 10 litrov a staci na 200 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest Vloženo 26. Duben 2006 Sdílet Vloženo 26. Duben 2006 nie, jazdis najprv stale s plnou nadrzou, potom pri 40-45 litroch zacne ubudat aj na ukazovateli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tappaja Vloženo 26. Duben 2006 Sdílet Vloženo 26. Duben 2006 Ja uz si to nepamatuju, ale s TDi jsem po takovymhle dotankovani vzdy ujel 300-400Km aniz by se rucicka hnula, pak to slo teprve dolu a ujel sem dalsich 300-400km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
789michal Vloženo 27. Duben 2006 Sdílet Vloženo 27. Duben 2006 ako si to ujel ??? Je fakt ze ked dam do plna nadrz rucicka sa nehne prvych 150km ked ju mam na 1/2 nadrz mam prejdene cca 600-650km potom rucicka klesa rychlejsie ked sa ozve hladné oko, mam vzdy dojazd 95-110km nikdy inak ked idem tankovat je rucicka v prvej 1/4 cervenej oblasti a dojazd 50km a prejdene cca 930-960km vzdy natankujem aj s cakanim kym to dopeni 40-41l nikdy viac skoro stale mam priem spotrebu podla pocitaca v lete 3,9-4,2l/100km takze tych max 41 litrov je realnych aj vypoctom preto si myslim, že ak tam niekto da 55litrov, tak bud mu rucicka zle ukazuje a mala byt davno v minuse, alebo to ma nejaku nulovu polohu za ktoru uz do minusu neklesa, ...... kazdopadne nemam tu odvahu, ze ak bude ukazovat pocitac dojazd 5km tak na tom este zo 200km pojazdiť a potom natankovat tych 55l, ale mozne to asi bude..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest_xman Vloženo 27. Duben 2006 Sdílet Vloženo 27. Duben 2006 ako si to ujel ???Je fakt ze ked dam do plna nadrz rucicka sa nehne prvych 150km ked ju mam na 1/2 nadrz mam prejdene cca 600-650km potom rucicka klesa rychlejsie ked sa ozve hladné oko, mam vzdy dojazd 95-110km nikdy inak ked idem tankovat je rucicka v prvej 1/4 cervenej oblasti a dojazd 50km a prejdene cca 930-960km vzdy natankujem aj s cakanim kym to dopeni 40-41l nikdy viac skoro stale mam priem spotrebu podla pocitaca v lete 3,9-4,2l/100km takze tych max 41 litrov je realnych aj vypoctom preto si myslim, že ak tam niekto da 55litrov, tak bud mu rucicka zle ukazuje a mala byt davno v minuse, alebo to ma nejaku nulovu polohu za ktoru uz do minusu neklesa, ...... kazdopadne nemam tu odvahu, ze ak bude ukazovat pocitac dojazd 5km tak na tom este zo 200km pojazdiť a potom natankovat tych 55l, ale mozne to asi bude..... preboha nemotaj to stale dookola, precitaj si celu diskusiu. pri 45 l ukazuje plnu, pri 58 l ukazuje tiez plnu. ked svieti rezerva je tam len par litrov na dne - ziadne tajne desiatky litrov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal Vloženo 27. Duben 2006 Sdílet Vloženo 27. Duben 2006 Tak jsem se při čtení docela zasmál....Nádrž nemá žádnou expazní nádobu,ale nádobu s aktivním uhlím a do té jak se dostane palivo,tak je to docela pruser!Aktivní uhlí se rozpustí a je vyděláno,jen tak dál,ale stejně už je asi pozdě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kankunen Vloženo 27. Duben 2006 Sdílet Vloženo 27. Duben 2006 do SDI jsem natankoval maxi 55l a to jsem byl na počítači,, v minusu'' 100km a uz jsem měl bobky, ale u benzinu se údajně přes odvzdušňovák nemá tankovat, ale u nafty zatím bez problémů a to mám 130tis. a 300km se ručička ani nehne-nádhera, jinak souhlasím s kakkajou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vevodap Vloženo 27. Duben 2006 Sdílet Vloženo 27. Duben 2006 no nejak nechapu cotam to aktivni uhli dela, a hlavne kde je, jestli je nekde v nadrzi, nechapu proc by mu melo vadit pretankovani (predpokladam, ze kdyz tam liju benzin, musi to projit skrz, tak o co jde? ovsem asi to spatne chapu, vi nekdo vic? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 27. Duben 2006 Sdílet Vloženo 27. Duben 2006 Do nádrže se vejde 45l, do expanzní nádoby 13l, celkem tedy max 58l. Toto je správná odpověď , 45 + 13 ale jak říká Martinoslav Benziňáky nepřeplňujte přes pojistku odvzdušnění nádrže. Může dojít k poškození palivového systému. Navíc se na vagu zpravidla objevuje sporadická závada o odvzdušnění palivového systému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xman Vloženo 27. Duben 2006 Sdílet Vloženo 27. Duben 2006 Do nádrže se vejde 45l, do expanzní nádoby 13l, celkem tedy max 58l. Toto je správná odpověď , 45 + 13 ale jak říká Martinoslav Benziňáky nepřeplňujte přes pojistku odvzdušnění nádrže. Může dojít k poškození palivového systému. Navíc se na vagu zpravidla objevuje sporadická závada o odvzdušnění palivového systému. ako je to s nadobkou s aktivnym uhlim? dostane sa tam benzin len ak sa natankuje po hrdlo a benzin sa rozpina teplom? alebo to podla vas natankujeme priamo do uhlia? netusim, preto sa pytam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal Vloženo 28. Duben 2006 Sdílet Vloženo 28. Duben 2006 nádoba s aktivním uhlím zachycuje palivové párx,které se odparujou z nádrže.Poté jsou dodatečně spalovány....Benzín rozpustí palivové uhlí,regenerační ventil se přidře,nebo rozleptá gumovou memgránu a problém je na světě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 28. Duben 2006 Sdílet Vloženo 28. Duben 2006 Sranda je, ze me VAG ukazuje chybu odvetravani palivove nadrze i kdyz jsem nikdy nepretankoval a nadobku s aktivnim uhlim i ventil u motoru jsem vymenil. Navic moje auto ani nezna pojem plna nadrz. A i presto se mi tam tato zavada objevila. Nekdy to necham promerit u kamarada v servisu, proc se ta chyba objevuje- nicmene na spotrebu paliva ani nic jineho to vliv nema a nic jineho to poskodit nemuze, takze s tim jezdim dal... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 28. Duben 2006 Sdílet Vloženo 28. Duben 2006 Tankujem vzdy tak ze v nadrzi mam este 1/3 paliva a tankujem doplna po prve cvaknutie a potom iba zaokruhlim cenu na cele stovky. Ale kedze jazdim prevazne dlhsie trasy a mam vytipovane lacnejsie bezninky, tak na nich natankujem uplne doplna niekedy aj 53 litrov, ale zase taham aj 300km bez pohnutia palivoveho ukazovatela, takze auto je preplnene max 4h jazdy, a zatial vsetko OK. Urcite by som to nerobil keby som to hned nevyjazdil, ani by som si nedovolil nechat auto stat naobed na priamom slnku, to by mohlo mat katastrofalne nasledky. Lacne benzinky nemyslism JZD ci Jurki.... myslim lacnejsie velke benzinky Shell, a Slovnaft, ci Metro (Marko) a Tesco. Posledne dve mneovane beru aj tak od Slovnaftu a maju super ceny. Samoska ze benzin nieje dodatocne aditivovany, ale dojazd mavam rovnaky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 28. Duben 2006 Sdílet Vloženo 28. Duben 2006 U Makra jsem vzal jednou a nikdy vice Auto se pak malem ani nerozjelo, netahalo a melo tendence chcipat. Podobne zkusenosti mel i kamarad. Od jiste doby uz jezdim jedine na Shell pro V-Power 95 a kaslu na to. Nenajezdim toho zase tolik, abych pocitil par korun na litru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dattel Vloženo 28. Duben 2006 Sdílet Vloženo 28. Duben 2006 U Makra jsem vzal jednou a nikdy vice Auto se pak malem ani nerozjelo, netahalo a melo tendence chcipat. Podobne zkusenosti mel i kamarad. Od jiste doby uz jezdim jedine na Shell pro V-Power 95 a kaslu na to. Nenajezdim toho zase tolik, abych pocitil par korun na litru. nemáš mít 1,2 HTp, ta netáhne ani kdybys do ní lil kerosín.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.