Ondrero Vloženo 26. Březen 2012 Sdílet Vloženo 26. Březen 2012 Podle mě nafta není až tak žravá aby ty hadičky rozpustila...apropo tak si můžeš udělat test ve skleničce Jinak jsem rád,že jsi spokojen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Morris_3nec Vloženo 26. Březen 2012 Sdílet Vloženo 26. Březen 2012 No právě jsem nevěděl jak moc je nafta agresivní, raději jsem tam zatím nedával kryt motoru a sem tam na to kouknu jak to s tím vypadá. Jo jinak super, všechno šlo vpohodě, jen ty dvě k turbu jsem ještě nechal tak, až k tomu bude při nějaké příležitosti lepší přístup tak to dodělám i tam. Ale fakt super, všechno krásně drží, nalisovat to šlo docela těžko takže vím že to bude držet. Díky moc. PS: kolik si tam toho vůbec dal ? zbylo mě ještě tak na 2 - 3 auta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 26. Březen 2012 Sdílet Vloženo 26. Březen 2012 Ani nevim kolik...ale radši víc než míň A jak to vypadá pěkně panečku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ferino83 Vloženo 31. Březen 2012 Sdílet Vloženo 31. Březen 2012 (editace) Zdravim, tak som sa na to dnes pustil. Hadicky komplet vymenene. Ked som prezeral tie povodne nenasiel som ziadne vaznejsie poskodenie (praskliny alebo diery). Ale tak aspon mam klud . Jedna vec o ktorej tu nikto nepise ma dost zaskocila. Neviem ako diesle, ale moja 1,8T AGU to mala dost vychcane spravene, na mnohych hadickach bol iny rozmer cura na jednom konci a iny na druhom (priklad - hadica k turbu, curo na turbe bolo ovela vacsie ako jednosmerny ventil kam siel druhy koniec). Dalsi nepresnost bola s rozmerom hadic, kupoval som podla toho co sa tu pisalo, ale zobral som pre istotu aj nejake vacsie a mensie rozmery, konkretne: PUJ425B - modra - 4mm/2.5mm - 3 metre PUJ64B - modra - 6mm/4mm - 6 metrov PUJ855B - modra - 8mm/5.5mm - 5 metrov PUJ1065B - modra - 10mm/6.5mm - 3 metre PUJ128B - modra - 12mm/8mm - 3 metre cakal som ze budem pouzivat hlavne tu 8/5,5 ako sa tu pisalo, ale vacsina co som pouzil bola 10/6,5, lebo tu tensiu tam neslo narvat. Pouzival som horucu vodu, hadicka sa pekne zmrstila a vytvarovala podla cura skusal som aj rozoberat uz hotovy spoj a jedina moznost je rozrezat hadicku po dlzke takze drzi super. Co sa tyka vysledku, tak auto trosku ozilo a hlavne mam pocit, ze zmena akceleracia - deceleracia je bez trhania a auto ide lepsie za plynom, tak uvidim ako sa to bude vyvijat casom Prikladam aj foto vysledku Editováno: 1. Duben 2012, autor: Ferino83 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 31. Březen 2012 Sdílet Vloženo 31. Březen 2012 Parádní doplnění problematiky hadic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deccros Vloženo 5. Duben 2012 Sdílet Vloženo 5. Duben 2012 Zdravim, tak som sa na to dnes pustil. Hadicky komplet vymenene. Ked som prezeral tie povodne nenasiel som ziadne vaznejsie poskodenie (praskliny alebo diery). Ale tak aspon mam klud . Jedna vec o ktorej tu nikto nepise ma dost zaskocila. Neviem ako diesle, ale moja 1,8T AGU to mala dost vychcane spravene, na mnohych hadickach bol iny rozmer cura na jednom konci a iny na druhom (priklad - hadica k turbu, curo na turbe bolo ovela vacsie ako jednosmerny ventil kam siel druhy koniec). Dalsi nepresnost bola s rozmerom hadic, kupoval som podla toho co sa tu pisalo, ale zobral som pre istotu aj nejake vacsie a mensie rozmery, konkretne: PUJ425B - modra - 4mm/2.5mm - 3 metre PUJ64B - modra - 6mm/4mm - 6 metrov PUJ855B - modra - 8mm/5.5mm - 5 metrov PUJ1065B - modra - 10mm/6.5mm - 3 metre PUJ128B - modra - 12mm/8mm - 3 metre cakal som ze budem pouzivat hlavne tu 8/5,5 ako sa tu pisalo, ale vacsina co som pouzil bola 10/6,5, lebo tu tensiu tam neslo narvat. Pouzival som horucu vodu, hadicka sa pekne zmrstila a vytvarovala podla cura skusal som aj rozoberat uz hotovy spoj a jedina moznost je rozrezat hadicku po dlzke takze drzi super. Co sa tyka vysledku, tak auto trosku ozilo a hlavne mam pocit, ze zmena akceleracia - deceleracia je bez trhania a auto ide lepsie za plynom, tak uvidim ako sa to bude vyvijat casom Prikladam aj foto vysledku Mozem sa spytat kde si kupil tie hadice? (popripade ake rozmery a dlzky na 1.8T 20V AGU potrebujem?) diki Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ferino83 Vloženo 5. Duben 2012 Sdílet Vloženo 5. Duben 2012 Deccros: Kupil som to vo firme ODOS v Trencine, teda oni mi to objednali a cakal som na to tyzden (vyhodou bolo, ze sa dalo kupit aj mensie mnozstvo ako cele balenie - 50 m, ako je to napr na e-shope Festa). Nie su to original Festo, ale nejaky iny vyrobca, ale vsetky parametre maju presne tie iste (podla katalogoveho listu). Dokopy som za ne zaplatil 27,- EUR no zostalo mi este na dve auta :S, Radsej som zobral aj do zasoby keby som potreboval nejaku vymenit (napr po demontazi niektoreho z tych ventilov). Teraz ti presne nepoviem kolko som ich minul, musel by som sa pozriet doma kolko presne mi toho zostalo. Ale pouzival som iba 3 rozmery z tych piatich co som objednal a sice: 6/4, 8/5.5, 10/6.5 ine nepotrebujes. Ja som zobral pre istotu zo vsetkych lebo som si nebol isty rozmermi co sa tu uvadzali :S Ked kupis z kazdej po 4 metre mal by si mat urcite dost a este ti aj zostane,... Ceny boli taketo: PUJ modra - 10/6.51,600EUR/+dph za m PUJ modrá 6,0/4,0 - 0,586EUR /+dph za m PUJ modrá 8,0/5,5 - 0,969EUR /+dph za m Vela zdaru a daj pozor nech nic neulomis pri vymene, niektore plastove veci su po tych rokoch dost krehke Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deccros Vloženo 5. Duben 2012 Sdílet Vloženo 5. Duben 2012 (editace) Dakujem pekne za vycerpavajucu odpoved, idem teda objednat ked pojdem okolo. Editováno: 5. Duben 2012, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvek!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeniczek Vloženo 4. Květen 2012 Sdílet Vloženo 4. Květen 2012 Tak jsem se byl dneska zeptat ve Skodovce na podtlakove hadicky. Prumer 3,5mm - 161kc/m, prumer 5mm - 285kc/m. To se asi zblaznili. Kdyz jsem technikovi rekl, ze to je "trochu moc"" tak se rozhledl a rika, "no zkuste to radsi v Kelly, tam jsou levnejsi" Nasel jsem na netu tohle: http://www.hadice.info/hadice-pro-ropne-produkty/petrotec-tx Rozmery jsou stejne, vcetne sily steny, jako origo. Opletene, vydrzi -45 st.C az +100 st.C a cena dobra. Tak jsem je objednal a vyzkousim. Hezky vikend vsem . . . . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
magic480 Vloženo 6. Květen 2012 Sdílet Vloženo 6. Květen 2012 Omlouvám se, asi to sem nepatří, ale chci znát váš názor. Auto ztratilo výkon, jelo, ale bylo neuvěřitelně líné, otevřel jsem motor a hledal přičinu co se stalo. Po chvilce hledání bylo jasno, přikládám foto. Hadička od podtlakové nádobky byla přeříznuta, co byste dělali na mém místě. Dík za názor. Uplně jasný,kuna ! Nebo aspoň mě si tam udělala jeťě pelech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 6. Květen 2012 Sdílet Vloženo 6. Květen 2012 Sežraly mi hadice! Kuny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prcek36 Vloženo 8. Květen 2012 Sdílet Vloženo 8. Květen 2012 Tak jsem taky koupil hadičky Festa 6mm/4mm 5metru a 8mm/5.5 taky 5 metru a 10mm/6.5mm mám z práce těch 10 metru stálo 140kč ve firmě HOSTR Liberec mají hadice na vše Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 11. Květen 2012 Sdílet Vloženo 11. Květen 2012 (editace) Upřímně nechápu proč šetřit na hadičkách a cpát tam polyuretanové 60°C, byť krásně modré; časem nutně ztvrdnou a odejdou. Od té doby, co mi prdnul přepad na starém Pažoutovi a po motoru mi tekla nafta, je nemůžu ani vidět. Kupovat za 200,-/m origo asi taky není to pravé, ale jasný favorit je pro mně 200°C silikon ca 100,-/m, šel bych do černého, ale dělají i "ten správný" odstín modré . ... Je třeba: vnitřní průměr 3.5 mm - cca 3 metry vnitřní průměr 5 mm -cca 1.5 m Asi to výhledově risknu a půjdu do toho, snad ty míry sedí na 81kW .... Editováno: 11. Květen 2012, autor: Viktor X Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 12. Květen 2012 Sdílet Vloženo 12. Květen 2012 Jojo je pravda že ty silikonové jsou taky good http://tuning.autodoplnky.cz/samco-sport/vacuum-hadice/samco-sport-silikonova-vacuum-hadice-rovna-modra-s2898956 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RuleZZzz Vloženo 13. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2012 Chlapi taktiež chcem meniť podtlakové hadičky, ale neviem aké presne mi treba a v akej dĺžke s akým priemerom. Mám octaviu 1,9 TDI AGR 66kW, r.v. 08/1999. Niektoré časti tých podtlakových hadíc vyzerajú že dostlai dobre zabrať, preto to chcem radšej vymeniť, lebo mám niekedy problém s tým, že auto naštartujem a kolíšu mi otáčky. Teda to kolísanie nie je nejaké zjavné, ale motor má nepravidelný chod. Musím pridať trošku plynu, na chvíľku sa to upraví a potom začne mať opäť nepravidelný chod. Niekedy to robí za studena aj za tepla a dočítal som sa, že to môžu byť aj tieto hadičky. Taktiež, keď je auto zohriate na rovných 90°C, tak už nemá až taký rázny ťah ako keď je v 1/3 budíkov - ale to neviem, či súvisí s týmito hadičkami. Tu sú fotky, ako vyzerajú tie moje hadičky a tiež ako vyzerá ten ventil (asi je to N75), ďakujem za všetky typy a nápady ako to vymeniť http://img641.images...3/dsc01183u.jpg http://img406.images.../dsc01185wz.jpg http://img853.images...3/dsc01186a.jpg http://img195.images...3/dsc01187z.jpg http://img3.imagesha...2/dsc01189a.jpg http://img259.images...3/dsc01190e.jpg http://img42.imagesh.../dsc01184ny.jpg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.i.r.a.s._ Vloženo 4. Září 2012 Sdílet Vloženo 4. Září 2012 Chlapy dotaz nemá někdo zkušenost se silikonovými hadickami? Třeba: http://race.dieselpower.cz/Produkty/produkty-siliconhoses.php#podtlak Tady je Supr cena http://www.highperformanceparts.cz/katalog/80-podtlakove-hadice Tady je to trochu dražší Jde mi o kvalitu a jestli se dají pouzit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 4. Září 2012 Sdílet Vloženo 4. Září 2012 Mám velmi dobrou zkušenost s těmi od Dieselpower.Moc jich tam sice nemám ,ale s tím co tam je jsem spokojen,drží.Siliconhoses je levnější,ale velmi dobrá alternativa pro hadice Samco z toho druhého linku. Pokud chceš kvalitu,myslím,že ji dostaneš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.i.r.a.s._ Vloženo 11. Září 2012 Sdílet Vloženo 11. Září 2012 Chlapy a ještě jeden dotaz? Měnil už ty pod tlakové hadičky na 1.8T motor AUQ. Nevím přesně ktere vymenit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek1806 Vloženo 9. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2012 Mám velmi dobrou zkušenost s těmi od Dieselpower.Moc jich tam sice nemám ,ale s tím co tam je jsem spokojen,drží.Siliconhoses je levnější,ale velmi dobrá alternativa pro hadice Samco z toho druhého linku. Pokud chceš kvalitu,myslím,že ji dostaneš. Zdravím, mohl bys mi napsat, které hadice jsi objednával(průměr apod.)? Děkuji. Budu je muset taky objednat, ale nějak se v tom nemůžu vyznat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bibso Vloženo 10. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2012 (editace) takze na dieselaka potrebujes: 3m - 3,5mm 0,5m - 4mm 1m - 5mm Editováno: 10. Prosinec 2012, autor: žralok Necituj předchozí příspěvek ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek1806 Vloženo 11. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2012 Mockrát děkuji za odpověď bibso. :palec2: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gebo82 Vloženo 15. leden 2013 Sdílet Vloženo 15. leden 2013 Zdravím, jsem začátečník tak se na mě nezlobte.. Rád bych si vyměnil tlakové hadičky, ty černé s úpletem viz. obrázek, na některých ,místech je úplet potrhaný. Poradíte mě prosím kde je seženu aby přesně pasovali do mého vozu? Ve škodovce po mě chtějí za kompletní sadu 1200Kč. A když jsem se ptal zda tam jdou dát i nějaké jiné tak pán jen zakroutil hlavou že to je vyloučené. Nejraději bych kdyby někdo měl přímo celou sadu pro moje auto, abych s tím už nemusel nijak dál laborovat a vymýšlet, prostě aby seděl průměr a vše jak má. Mám Škoda Octavia (1U2) 1.9 TDi, 81kW, rok výroby 2001 Navíc bych se ještě moc rád zeptal co tyhle hadičky vedou a k čemu slouží? Mockrát děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Morris_3nec Vloženo 6. Únor 2013 Sdílet Vloženo 6. Únor 2013 Já dal podtlakové hadičky Festo od jednoho ze zdejších členů, průměr ti teď z hlavy neřeknu ale o pár stránek výš je to přesně popsané, jakou délku jakých průměrů potřebuješ. Náklady max 400kč a hadičky podle mě nepoměrně kvalitnější sloužící k vedení mnohem většíchtlaků/podtlaků. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
medved00 Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 Zdar oktáváci. Shánim sadu podtlakových hadiček na oktu 1,6/75kw benzín s egrem r.v.2001 Nevim průměry ani metráž. Poradíte někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 Noo podle mě na 1.6 moc podtlakovek nemáš když nemáš turbo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.