Jump to content

Nepravidelný chod, nízké otáčky. 1,3i

sedlon.petr
 Share

Recommended Posts

Čau, mám problém s nepravidelným chodem motru, otáčky na volnoběh jsou nízké, že se třepe skoro jako 1,2HTP a občas nejde nastartovat (po 3-4 pokusech naskočí). Bylo měněné těstní pod hlavou a po 30-ti kilometrech to začlo takhle zlobit. Nevíte, co s tím?

Felicia r.v. 1998 1,3i

Čau, mám problém s nepravidelným chodem motru, otáčky na volnoběh jsou nízké, že se třepe skoro jako 1,2HTP a občas nejde nastartovat (po 3-4 pokusech naskočí). Bylo měněné těstní pod hlavou a po 30-ti kilometrech to začlo takhle zlobit. Nevíte, co s tím?

Felicia r.v. 1998 1,3i

Já mám sice 1,3MPI ale podobný problém my způsobuje nefunkčnost vstřikovačů na dvou válcích.

To znamená že nastartuji a motor jede na dva nebo tři válce. Strašně to cuká a pokud nepošlapu na plyn tak to i zdechne.

U 1,3I to bude podobné signalizování závady.

Podle mého názoru se na tom může podílet:

- netěsné sání (místo paliva to nasává jen vzduch do některých válců, oproti MPI na to bude motor mnohem citlivější)

- závada v rozdělovači nebo kabelech (nejde správně jiskra) - teoreticky by se to dalo změřit i osciloskopem který bude bezkontaktně u izolace svíčky

- do válce teče voda (jak to poznat by asi poradil některý mechanik) dá se to nějak poznat na kouři z výfuku, úbytku vody ....

Zkus dodat nějaké podrobnosti, nesráží se ti voda v oleji? Dělá to jen po dlouhém odstavení, nebo kdykoliv, když je motor studený nebo i když je teplý?

čím víc detailů tím líp

Edited by noneac

• 7 months later...

U Felicie 1,3 MPI /Benzín + LPG/ mi na volnoběh kolísají při provozu na benzín otáčky. Volnoběh u plynu je OK. Na diagnostice jsou tyto 2 chyby motoru: 1. vstrikovac 1 a 2 zkrat na kostru - sporadická, 2. lambda sonda - signál příliš malý - sporadická. Může to nějak souviset s tím volnoběhem? Poradí někdo co s tím? Díky

Edited by MarekMaty