Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

jims1:

Vím kolik mám,protože tankuji vždy do plné

Natankoval jsem 29,7l a ujel 345km.

29/345=8,6

Při průměru na PC 7,6 na 345km by to bylo:

0,076*345=26

Wassermann:

Nuluju PalPC při každém tankování.

Editováno: , autor: Kubenec
Vloženo

Mam 1.4 MPi 44 kW, 2001. Průměr za sledovaný 30.000 km mám 7,53 l/100 km. Jezdím převážně do práce 13 km tam

a 13 km zpět. Na dlouhý trasy jezdím za 6,2 l/100. Když jede můj kluk tak dovede jet i přez 8 l/100. Mam svoji tabulku na spotřebu v excelu, ale koukám že máte i nějakou profi muže někdo napsat, kde ji stáhnout? Dík :help:

Vloženo
jims1:

Vím kolik mám,protože tankuji vždy do plné

Natankoval jsem 29,7l a ujel 345km.

29/345=8,6

Při průměru na PC 7,6 na 345km by to bylo:

0,076*345=26

Wassermann:

Nuluju PalPC při každém tankování.

Jj, chápu. Já jen narážel na fakt, že do nádrže Fabie nacpeš po prvním vypnutí tankovací pistole klidně i o 10litrů víc díky rozvětvenému systému odvzdušňovacích hadic, které fabia u nádrže má.

Otázkou pak je, co myslíš plnou nádrží, jestli tankování po první cvaknutí (což by mělo správně být) nebo tankování až po hrdlo, což by se dělat nemělo...

• o 2 týdny později...
Vloženo

Ahoj lidi, mám asi dva měsíce Fabii 1.4 MPI 44 kW, najeto dle tacho cca 102 000km, zatím jezdíme jen po městě, ale spotřeba je naprosto šílená: průměr 10,5 litru na 100 km!!! Jezdíme s tím jen krátké trasy vždy několikrát týdně cca 2,5 km a pak zase 2,5 km zpět po městě (na cestě jsou asi 3 semafory). Předtím jsem měl Felicii 1.3 MPI 50kW a i bez palubního PC jsem měl spočítáno, že spotřeba nikdy nebyla takto vysoká! S autem jezdím naprosto normálně, nijak zvlášť "těžkou" nohu nemám. Je to u tohoto auta při tomto stylu provozu normální, že je tak velká spotřeba? Nemůže být nějaká chyba v ŘJ motoru? Na trase mimo město (přes několik vesnic) jsem to zkoušel prozatím jen jednou, cca 25 km tam a a zpět a spotřeba byla cca 8,5 litru na 100 km.

Díky za rady.

Vloženo

Taky ty krátký trasy jsou v tomhle ošemetný...ale pokud máš i na 25km trase spotřebu 8,5 litru, tak to normální není podle mě. Tyto trasy, ač s 1,2 jezdím od 5,0 do 6,5 litrů, dle stylu jízdy a času...a 1,4 jezděj +- 0,5 litru víc, možná máš jen zasranou škrtící klapku, taky bych se koukl na stav vzduchovýho filtru a svíček...

Vloženo

dokážu jezdit s plně naloženym autem i sám za 6,8L/100 ...ale když tomu dupnu a spěcham někde tak aji sam po městě dám 11-13L/100 :smich:...jednou se mi podařilo jet trasu dlouhou 100km za 5,8L a to bylo převýšení 12°nevim jak jsem to udělal :D:p

Vloženo

tak já ted v zimě jezdím cca za 7 litrů, ale musím říct, že dosta tahám vozejk se zakázkama, montuju totiž dveře, a ten vozejk má rozměry: 3000x1350x1500, takže takový hovado za mojí fábinkou. Po dálnici s ním mám spotřebu 8,5-9 litru, jinak když jezdím sám nebo jen s přítulkou, tak se pohybuju se spotřebou někde kolem 6,2 litru svižné jízdy.

• o 3 týdny později...
Vloženo

Ahoj, mám 1,4 mpi 44kw

v létě jsem jezdil Praha jižní spojka přes baranďák cca za 7 litrů... jen cuky po Praze cca 8km

tu samou trasu ted, v lednu - 9,3

rozjezdy jak důchodce, ale pak to držím okolo 90 km/h

PP nemám, všechny spotřeby jsou od plná-plná

Historicky nejnižší spotřebu jsem dosáhl cestou z východního slovenska do Prahy - 6,3 ( plně naloženo)

Tonhle motor je fakt neštastník - už bych do toho nešel. Nostalgicky vzpomínám na Felicii 1,3 mpi.....

Vloženo

Nazdar,

Mam 1.4 16V 55kw 2001,

Trasa 50km:

normalni spotreba po okrskovych silnicich - 6.2l

plynula, predpisova jizda duchodce po okrskovych silnicich - 5.6l

spesna a dalnice 6.7l az 7l

:palec2:

Pri kratkejch trasach se na PP radej nedivam...

• o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...
Vloženo
55kW, 16V, kombi - dlouhodobý průměr 6,1 (40%město, 20% dálnice, 40 % okrsky + lehčí noha)

teď jsem dodělal tempomat a na dálnici jde spotřeba dolů (Praha - Liberec kolem šesti litrů), ale na koplikovanějších okrskách zatáčky, stoupání/klesání jde dost nahoru - holt ten tempomat nemá takový cit :D

Se stejným autem dlouhodobý 5.7 l a jen léto 5.4 l

Vloženo (editace)

Použil jsem sajrajt na čistění vstřiků, bo se mi na VAGu objevovala náhodná chyba vstřiku - po aplikaci podoručoval výrobce jízdu s maximálním vytáčením motoru, takže jsem to nešetřil a tento víkend jsem to fest protáhl - spotřeba mě mile překvapila, dle palubního PC 6,7 l/100km. Při jízdě s lehkou nohou na spotřebu se dá jet jistě pod 6 na 100 km. Uvidíme, jaká bude realita po dotankování plné ... kol117

Editováno: , autor: Hupy Frud
Vloženo

Nevim, ale s tou spotrebou je to rozne. Mam kombajn 1,4 Mpi 50kW. Mimo mesta na dlhsiu trasu zozere 5,5litra-lahka noha, ziadne kopce, v meste si vypyta v zapchach aj 9 litrov, pri mojej rezkejsej jazde asi 7,5 litra. Inak som spokojny. Su auta co zeru viac

Vloženo

Ahoj,tak já mám dlohodobou průměrnou spotřebu dle PP 6.9 při průměrné rychlosti 77 km/h a ujetých 3012 km v zimě (leden - březen),z toho cca 60% dálnice,30% okresky a zbytek po Praze.

Vloženo

Jarda: jestli budeš jezdit kratší jízdy a za rok najedeš do 30t km, tak bych spíš pořídil 1.4 16V...ale pokud chceš mermomocí naftu šel bych do 1.9 SDi, v lepšim přípdě 1.9TDi....za ten peníz coo udáváš bys to TDíčko kolem udávaných let splašit mohl ;)

PS: pročti si sekci "motor" o tomhle je tam spooooustu počtení.

Vloženo
Jarda: jestli budeš jezdit kratší jízdy a za rok najedeš do 30t km, tak bych spíš pořídil 1.4 16V...ale pokud chceš mermomocí naftu šel bych do 1.9 SDi, v lepšim přípdě 1.9TDi....za ten peníz coo udáváš bys to TDíčko kolem udávaných let splašit mohl ;)

PS: pročti si sekci "motor" o tomhle je tam spooooustu počtení.

Vloženo (editace)

Pro ty kteří namají palubní PC je tady jedna aplikace do mobilu na výpočet spotřeby. Já má 1,2 HTP 12V a zimu jsem přečkala na 6,5 l / 100km.

Kdyby to bylo proti pravidlum tak se omlouvám

Spotreba.zip

Editováno: , autor: 56152

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...