Publikováno Leden 30, 201015 r V tomto počasí se mě rosvítila siganlizace opotřebení brzdových destiček - je mě jasné co bude následovat. Do autorizovaného servisu se mě zrovna nechce - za zásady chtejí vymněnit vždy celé auto a to nutně. Mám na Vás dotaz - napojení signalizace je pouze na předních deskách? Tento dotaz pokládám jen s ohledem na současné počasí - nechce se mě sundavat zadní kolo - musel bych to provést venku na parkovišti ! Žádám o radu - od jaké společnosti koupit brzdové destičky ( přijatelná cena - dobrá užitná hodnota ) ? PS: S-1/ RV 2003/ 1,9 TDI/ 96 KW
Leden 30, 201015 r Signalizace je jen na predku . Jeste tam trochu masa bude, ale nebude to nic moc - zadek musis zkouknout fyzicky Já kupovat ATE za par korun a spokojenost Upraveno Leden 30, 201015 r od Petik
Leden 31, 201015 r Jj čidla jsou jen vpředu. Za sebe mohu doporučit Ferodo Premier kotouče a Ferodo Thermo Quiet desky.
Únor 10, 201015 r V tomto počasí se mě rosvítila siganlizace opotřebení brzdových destiček - je mě jasné co bude následovat. Do autorizovaného servisu se mě zrovna nechce - za zásady chtejí vymněnit vždy celé auto a to nutně. Mám na Vás dotaz - napojení signalizace je pouze na předních deskách? Tento dotaz pokládám jen s ohledem na současné počasí - nechce se mě sundavat zadní kolo - musel bych to provést venku na parkovišti ! Žádám o radu - od jaké společnosti koupit brzdové destičky ( přijatelná cena - dobrá užitná hodnota ) ? PS: S-1/ RV 2003/ 1,9 TDI/ 96 KW Tiež som ich menil minuly rok kupil som ferodo premier majú v sebe prímes proti pískaniu sada na celé auto cca 100 eur max. spokojenost. V tvojom pripade je to dobre že ti zahlasilo mne odtrhlo kabel jazdil som až železo na železo.
Únor 10, 201015 r V tomto počasí se mě rosvítila siganlizace opotřebení brzdových destiček - je mě jasné co bude následovat. Do autorizovaného servisu se mě zrovna nechce - za zásady chtejí vymněnit vždy celé auto a to nutně. Mám na Vás dotaz - napojení signalizace je pouze na předních deskách? Tento dotaz pokládám jen s ohledem na současné počasí - nechce se mě sundavat zadní kolo - musel bych to provést venku na parkovišti ! Žádám o radu - od jaké společnosti koupit brzdové destičky ( přijatelná cena - dobrá užitná hodnota ) ? PS: S-1/ RV 2003/ 1,9 TDI/ 96 KW Mám rovněž Ferodo premier. Dobrá cena a celkem slušný účinek.
Únor 13, 201015 r Autor V tomto počasí se mě rosvítila siganlizace opotřebení brzdových destiček - je mě jasné co bude následovat. Do autorizovaného servisu se mě zrovna nechce - za zásady chtejí vymněnit vždy celé auto a to nutně. Mám na Vás dotaz - napojení signalizace je pouze na předních deskách? Tento dotaz pokládám jen s ohledem na současné počasí - nechce se mě sundavat zadní kolo - musel bych to provést venku na parkovišti ! Žádám o radu - od jaké společnosti koupit brzdové destičky ( přijatelná cena - dobrá užitná hodnota ) ? PS: S-1/ RV 2003/ 1,9 TDI/ 96 KW Děkuji všem za rady - kotouč a destičky na předku vyměněny - vše značka Ferodo - je to jiná káva - spokojenost! Paro
Květen 31, 201114 r Otázka. Dají se homemade doma vyměnit brzdové destíčky se signalizací opotřebení na Oct I ? Mohu je koupit jako origo díly výrazně levněji než mi je naúčtují jako materiál v servise. U Š120 si otec takové opravy dělal sám, u takovýho auta si nejsem jistý zda to vůbec jde. případně jaká je obvyklá cena za výměnu předních destiček na Š octavia I combi 4*4 ?? napište i vlastní zkušenost. V Praze 3 nějaký obyčejný servis a ne servis kde živím i 10 uklízeček a prsatou blondýnu v recepci ? Pardon, tohle spíš patří do otázek okolo octávie..našel jsem téma vyhledáním... Upraveno Květen 31, 201114 r od JuraS.
Květen 31, 201114 r Ano tvůj dotaz patří do sekce octavíí. Ale jinak jestli jsi trochu zručný tak výměnu zvládneš sám.
Duben 3, 201213 r Zdarec, nechal jsem si u známéno vyměnit přední brzdové kotouče zn. Zimmermann + přední destičky Textar se signalizací opotřebení. Po výměně, kontrolka signalizace opotřebení brzd. destiček neustálé svítí . Při tom čidlo by mělo být zapojené dobře. Ještě to musím hodit na rampu a podívat se, ale mezitím, jestli vás náhodou něco napadne, dejte vědět, když už to zvednu, tak ať vyzkouším rovnou všechno. Jo jinak zkontroloval jsem kontakty na destičkách a vypadají, že jsou v pořádku. Děkujiiiii!
Duben 4, 201213 r opotřebení respektive signalizace má spojitost s hladinou brzdové kapaliny.To znamená,že jakmile se destičky ohoblují tak poklesne hladina brzdovky a tudíž ti to začne hlásit.Takže se koukni na výšku brzdovky.A i tam by mělo být nějaké čidlo tak jestli není třeba zaoxidované.
Duben 29, 201213 r Zdarec, tak teprve před dvěma týdny jsme se na to podívali s mým mechanikem....a problém VYŘEŠEN! Kontakt z auta (samice) měl větší dírky a kontakt z destiček (samec) byl hodně úzký, takže mi to sem tam zasvítilo a sem tam ne. Ten vidlicový kontakt (samec) jsme trochu ohli a hurá, vzalo to, destičky už mi nesvítí.
Říjen 15, 20168 r Má někdo pro Vag Com 304 podrobný návod k vypnutí signalizace opotřebení brzdových destiček ? 17 - přístrojová deska, jaký login, kanál 5 místná hodnota zapnutí a vypnutí atd? Děkuji předem.
Říjen 16, 20168 r Zdar, toto nelze vypnou přes VAGínu, není to vedeno přes ŘJ Pokud chceš aby Ti nesvítila signalizace opotřebení, musíš spojit ty dva piny na konektoru přímo u brzd. Např přes starší čidlo nějakých destiček - prostě spojit kabely, nebo spojit přímo na konektoru nějakým kabelem a zaizolovat
Říjen 16, 20168 r Jde to zrušit stačí v kodování to jen odkodovat z výbavy . Uděláš to v 17 přstrojová deska - kodování a odčteš čísla dle tabulky které potřebuješ. Žádný login není potřeba. Když tak napiš SZ a navedu tě. Upraveno Říjen 16, 20168 r od Pavska
Říjen 17, 20168 r fascinující tabulka pokud to chápu správně tak na prvních dvou místech má být číslo 31 když je vše aktivované ?
Říjen 17, 20168 r Přesně když je vše aktivované tak je 31 , tak že odečteš 1 a měl by si to nakodovat číslem 30 zbytek čísel pak už necháš jak je
Říjen 17, 20168 r Tak už jste to pánové nakódovali na tom S1? Já tohle kódování už zkoušel... Upraveno Říjen 17, 20168 r od SUP1
Říjen 18, 20168 r Petr.gr mi psal SZ že to odkodoval a je OK. Dělal jsem to na více autech a nebyl problém nikdy vše fungovalo
Říjen 18, 20168 r Pavska mi objasnil postup v VAG COM,sekci : 17-panel přístrojů vypnutí signalizace opotřebení brzdových kotoučů 07-Kodování načtená hodnota (např. 31117) se změní na 30117. (xxxxx, první dvě určují: x0=bez signalizace, x1=se signalizací Měl jsem obavy z nějaké špatné manipulace s nastavením ale vše OK. Pavsko díky. Změna nastavení ŘJ diesel Login pro nastavení některých parametrů: 12233 Úprava parametrů 01-motor Login 12233 10-Přizpůsobení Kanál 01= vstřikované množství paliva, snižování zvyšuje odezvu plynu Kanál 02= volnoběh, 32768 v základu zvýšit na 32850 nebo více Kanál 03= EGR, 33768 v základu, snižování redukuje kouř Kanál 05= startovací dávka, v základu 32768 zvýšit na 33000 nebo více Kanál 12= prodloužení délky žhavení, v základu 32768 snížit na 32730 Upraveno Říjen 18, 20168 r od Petr.gr
Březen 12, 20196 r Dobrý den poradci… Nemáte z Vás náhodou někdo zkušenost s odkodováním opotřebení brzdových destiček na Octavii II ? Použil jsem Váš návod a narazil jsem u kodování, že původní zapsaná hodnota je 110B00 a tak nevím co přepisovat, protože prostě hodnota 31 , tak není, tak není v co zaměňovat. Moc děkuji za ochotu… Upraveno Březen 12, 20196 r od bilovec
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.