Přejít na obsah

Nákup PC přes web v USA


Mairek

Doporučené příspěvky

O tohle jsem se jednou zajímal, chtěl jsem noťase. Protože v USA koupíš takové specifikace o kterých si můžeme nechat zdát. Tady se sestavují compy ze starejch komponentů co oni nepotřebují.

Bohužel, náklady na dovoz jsou tak velké, že se dostaneš jen o málo levněji než u nás. A další problém je se zárukou. Můžeš si přikoupit nějakou mezinárodní, ale stejně, když prostě ty díly budou mít jen v USA tak to bude problémek. Navíc se za ní musí připlácet.

Také napájení je jiné USA 120V u nás 230V, u stolního PC by jsi asi musel koupit jiný zdroj?

Takže se to vyplatí jedině tomu, kdo tam má cestu a koupí to tam. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trosku upresnim - vyplati se to tomu kdo tam mam cestu a predevsim, taha to pro sebe nebo sveho vyborneho znameho. Btw, stolni pocitac si neumim predstavit, neni to vec ktera se da nacpat do prirucniho zavazadla a za ty problemy na letisti pokud cloveka nahodne vylustruji to opravdu nestoji. Amiky by krabice pocitace v zavazadle pravdepodobne nezajimala, ale v Evrope urcite ano. Spravne je treba platit clo. Nehlede k tomu ze jak se zavazadly na letistich triskaji tak v relativne citlivem zarizeni jako je stolni pocitac muzou cokoliv rozmlatit.

Laptop je na dovoz relativne v pohode, obal v US zahodim, na letisti budu tvrdit ze je muj. Nikdo nic nedokaze. Je to uz nejaky patek, ale delal sem to takto v roce 2005 a v mem pripade byla uspora za podobnou sestavu asi 35% ceny.

Napajeni problem neni pokud zarizeni koupene v US ma spinany zdroj, pak je jedno jestli se pripoji na 120 nebo 230. Zdroje pro pocitace a napajeci adaptery pro laptopy se vetsinou prodavaji uplne stejne v Evrope i US, lisi se jen sitova snura.

Se primym zasilanim z US zadnou zkusenost nemam a nemyslim si ze se to pri dnesnich cenach vyplati.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...