Publikováno Únor 25, 201015 r Zdar tak jsem dnes přišel na to že mám na předním levým kole vymačkaný závit v těhlici co na tam šroubuje ten váleček co drží brzdič. Zjistil sem žeby to mělo jít opravit vyříznutím většího závitu v jedné firmě (sám to řezat asi nemám kvůli 100procentní kolmosti že?) jenže řeším dilema jestli to má cenu spravovat nebo bude lepší vyměnit těhlici třebas někde z vrakáču? dá se zvládnout demontáž a montáž těhlice v domácích podmínkách s normálním nářadím? Co by se tam mohlo potento při demontáži či montáži? předem díky za odpovědi
Únor 25, 201015 r Už se to tady taky řešilo,existuje opravná sada.Je to závitová vložka,která se tam zezadu nalisuje ale teď nevím přesně jak se jmenuje.
Únor 25, 201015 r jsou na to opravárenský závitový sady rozhodně to vyjde levnějc opravit než měnit celou těhlici s ložiskem a čidlem ABS stačí si najít kvalitní servis co to opraví
Únor 26, 201015 r ja mel ten samy problem... oprava me stala 300 Kc, novy zavit + novy srouby at to mas brzo v cajku
Únor 26, 201015 r Autor ja mel ten samy problem... oprava me stala 300 Kc, novy zavit + novy srouby at to mas brzo v cajku ti někdo spravoval nebo si to řešil doma? jak si pořešil ty šrouby ? návarem a následně nový závit? M11?? nebo tam vleze i M12?
Únor 28, 201015 r Taky jsem t resil, ale jeste to nemam doresene, jezdim s brzdicem, ktery drzi na jednom sroubu, jako mam to vyresene tak, ze mam v garazi pouzitou tehlici, ktra tam na jare pride, bavil jsem se o tom s nekolika mechaniky a kdyz se tam zvetsi dira, tak nastava problem, ze ta pevnost toho materialu muze byt uz mensi, takze radeji vymenim celou tehlici.
Únor 28, 201015 r Autor Taky jsem t resil, ale jeste to nemam doresene, jezdim s brzdicem, ktery drzi na jednom sroubu, jako mam to vyresene tak, ze mam v garazi pouzitou tehlici, ktra tam na jare pride, bavil jsem se o tom s nekolika mechaniky a kdyz se tam zvetsi dira, tak nastava problem, ze ta pevnost toho materialu muze byt uz mensi, takze radeji vymenim celou tehlici. Asi to pořeším těd nějakou to vložkou a jak bude nějaký peníz tak vyměním za novou.... přece jenom z vrakáču nikdy nevíš co s těhlicí může být.
Únor 28, 201015 r No me se tohle taky podarilo, pri vymene kotoucu jsem to demontoval a zustal mi zavit s tehlice na tom kluznem cepu, ani jsem tehlici nesundaval, udelal jsem do ni vetsi zavit a na cep jsem nechal udelat navar, pak mi to kolega na soustruhu srovnal na presny prumer a ockem prorizl vhodny zavit. No a kdyz jsem to v garazi skladal, tak se mi strhl ten druhej, jsem myslel ze me odvezou....no tak jsem opakoval proces a pak to pekne drzelo a nebyl s tim zadny problem. Ten cep neni nijak extremne namahany, je to jen vodici cep trmene. Ku podiv jsem ten zavit udelal rovne jelikoz nebyl zadny problem s nasazovanim.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.