Garen Vloženo 25. Březen 2010 Sdílet Vloženo 25. Březen 2010 Včera jak jsem měnil kola na letní tak jsem si všiml, že pravém zadním brzdovém kotouči jsou rýhy. Nejsou moc hluboké ale jsou tam. Při dobrzďování jsem si všiml takovýho divnýho zvuku. Nevím jak bych to popsal. Myslíte, že to může být těma rýhama? Čím ty rýhy mohly vzniknout? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 25. Březen 2010 Sdílet Vloženo 25. Březen 2010 Co třeba od šutru? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garen Vloženo 25. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 25. Březen 2010 (editace) Jo to mě taky napadlo. Je možný, aby tam ty kamínky pořád byly? Že by to dělalo ten divnej zvuk při brzdění. Moc se mi nechce rozdělávat třmen... Editováno: 27. Březen 2010, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 25. Březen 2010 Sdílet Vloženo 25. Březen 2010 Možná tam budou pokud to vydává "dřivé" zvuky Zkus tam něčím štouchnout - třeba odlamovacím nožem /nebo něčím placatým/ projet mezeru mezi kotoučem a destičkama. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garen Vloženo 25. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 25. Březen 2010 (editace) Tím odlamovacím zubem se tam nedostanu, je moc silnej a nevím, co bych tak jinýho mohl použít. Ale je mi divný, že je tam těch rých víc. Nemohlo by to být špatnou třecí plochou třmenu? Editováno: 27. Březen 2010, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 25. Březen 2010 Sdílet Vloženo 25. Březen 2010 Vypadá to, jakoyby ty kamínky už byli v té destičce zapečné od výroby Těžko říct... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 25. Březen 2010 Sdílet Vloženo 25. Březen 2010 já to mám samý,z druhé strany(vnitřek ještě horší)Nevím jestli je to na reklamaci,tady se to řešilo,myslím a nemohu to najít.Mám necelých 12tkm a kotouče jsou ve stavu,který nemá toyota po 300tkm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garen Vloženo 25. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 25. Březen 2010 (editace) Nj reklamace, to mě nenapadlo...Myslíte někdo, že to je na reklamaci? Na to mým je najeto pouze 5t km. Ale je to jenom na tom jednom kotouči. Tři ostatní jsou OK. Editováno: 27. Březen 2010, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 29. Březen 2010 Sdílet Vloženo 29. Březen 2010 (editace) V 25. 3. 2010 na 18:21, petrumr napsal: já to mám samý,z druhé strany(vnitřek ještě horší)Nevím jestli je to na reklamaci HTP nemá zadní kotouče. Reklamaci pochybuju, ale zkusim se teď v pátek poptat v servisu. Jinak já mám rýhy na obou zadních, na vnějším okraji je kousek neobržděnej. Editováno: 29. Březen 2010, autor: bojler Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 29. Březen 2010 Sdílet Vloženo 29. Březen 2010 ryhy v kotoucich, nebo i "neojete" hrany jsou bezne. Proste vleti nejaky bordel mezi kotouc a desticku a nez se vymete, tak udela ryhy. Na reklamci to asi neuznaji. Neni to noc zasadniho. Horsi by bylo, pokud by se kotouce prehratim zkroutily. Co se tyka "neojetych" hran. To je dano obvykle tim, ze desticka nedoseda presne na celou plochu kotouce. Pokud to jsou jen 2-3mm z kraju, tak se nic nedeje. Urcite jste to vsichni uz u kotoucu zazili. Pokud by to bylo na veti plose, tak by mohlo jit o "rozbitou" desticku, ze ktere se kus ulomil a ted nedoseda na kotouc. To by bylo na opravu(nebo reklamci). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 29. Březen 2010 Sdílet Vloženo 29. Březen 2010 bojler-já sem to psal pochopitelně o předních kotoučách,ale optej se jak se uznává reklamace na kotoučích.Vy máte kolik rantl po xxkm.Kolik vydrží na škodovce kotouč? ,já mám první škodovku s kotoučama,tak nevím nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 29. Březen 2010 Sdílet Vloženo 29. Březen 2010 Já mám tlouštku skoro na mezi, tj. 19,5mm, najeto 140t km. Záleží kde jezdíš, jak a kolikrát brzdíš... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 29. Březen 2010 Sdílet Vloženo 29. Březen 2010 většinou město,zítra to změřím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 30. Březen 2010 Sdílet Vloženo 30. Březen 2010 S tim bordelem by to i sedělo, protože zadní brzdy nejsou tolik namáhaný a asi tam fakt vobčas něco zapadne. Já mám spíš problém se rzí, té je po dešti opravdu hodně. Jinak o kotoučích jsem se bavil s kolegou, kterej byl jakejsi závodník. Na otázku, jestli má cenu dávat nějaký kvalitnější kotouče odpověděl, že se nesetkal s žádnejma, který by po třiceti tisících tak jako tak nebyly ve volantu při brždění aspoň mírně cítit. Jak sem koupil, tak prodávám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garen Vloženo 30. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 30. Březen 2010 No že by se mi tam dostalo pět kamínků a všechny na jednom a to stejném kole, se mi moc nezdá. Ale i to je možný. Štve mě ten divnej zvuk při brzdění... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidenqo Vloženo 30. Březen 2010 Sdílet Vloženo 30. Březen 2010 V 29. 3. 2010 na 7:08, bojler napsal: HTP nemá zadní kotouče. Reklamaci pochybuju, ale zkusim se teď v pátek poptat v servisu. Jinak já mám rýhy na obou zadních, na vnějším okraji je kousek neobržděnej. ked mas esp tak su aj vzadu kotuce pokial viem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 30. Březen 2010 Sdílet Vloženo 30. Březen 2010 V 30. 3. 2010 na 10:32, Garen napsal: No že by se mi tam dostalo pět kamínků a všechny na jednom a to stejném kole, se mi moc nezdá. Ale i to je možný. Štve mě ten divnej zvuk při brzdění... a kdyz na to dupnes, tahne to nejak vyrazne do strany? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garen Vloženo 30. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 30. Březen 2010 V 30. 3. 2010 na 12:57, Blacky napsal: a kdyz na to dupnes, tahne to nejak vyrazne do strany? Toho jsem si nevšiml, jenom ten zvuk. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 1. Duben 2010 Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 V 30. 3. 2010 na 10:38, davidenqo napsal: ked mas esp tak su aj vzadu kotuce pokial viem Ani prd, to vieš blbě. Některé motory mají kotouče vzadu vždy (1.6 77kW, 1.9TDI 77kW), některé v případě dovybavení ESP (1.4 63kW, 1.4TDI 59kW) a některé nikdy (1.2 44kW a 51kW, 1.4TDI/51kW). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 1. Duben 2010 Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 kdybych tam měl kotouče,tak to měním za bezudržbový bubny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 1. Duben 2010 Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 A co takle běhat pěšky? Neplatil bys za benzin. Fakt logika jak noha.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 3. Duben 2010 Sdílet Vloženo 3. Duben 2010 hihii nepochopil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 3. Duben 2010 Sdílet Vloženo 3. Duben 2010 Popravdě su hodně na vážkách a nevim, jestli si dělá srandu nebo ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 4. Duben 2010 Sdílet Vloženo 4. Duben 2010 Ja doufam, ze ano. Jinak mas pravdu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedulo Vloženo 14. Duben 2010 Sdílet Vloženo 14. Duben 2010 Presne tento isty problem riesim teraz aj ja spolu s dvoma kamaratmi. Vsetci sme si kupili minuly rok Roomstera 1,6, cize aj s kotuckami vzadu. Do zimy v pohode, ked som menil kola pred dvoma tyzdnami, zistil som, ze moje oba zadne kotuce vyzeraju presne tak ako na foto hore. Kamarati maju tiez to iste. Taktiez ma znervoznuje aj "suchotavy" zvuk pri brzdeni. Ked som to ukazal v servise bolo mi povedane, ze je to normalne, a ze urcite aj brzdenie je v poriadku a ze to bol kamen... Ale tolko kamenov a po celej brzdnej ploche!!! Mne osobne sa to nepaci, najmä ked sa pozeram po ostatnych inych autach (znackach) s kotuckami vzadu a vidim, ze tam je to v pohode. Idem do servisu si dat zmerat brzdnu silu, tak uvidim... Osobne pochybujem, ze brzdna sila bude ok. Myslim si, ze kotuce dostavaju momentalne poriadne na frak a vyzeraju na pohlad strasne. To mam najazdenych len cez 11000 km!!! Nas nazor je, ze brzd. platnicky su prilis mäkke a kazdy kamen sa zachyti, zapece, nevypadne a kresli, a kresli, a kresli... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.