Publikováno Březen 30, 201015 r Ahoj, potřebuju poradit. Naskytla se mi koupě Fabie, ale při zkušební jízdě jsem si všim, že když brzdim není cítit od shora pedálu žádný odpor a až ve spodní části je to najednou jako kdybych šlápnul na kámen. A v tu chvíli auto začíná brzdit. Jde mi o to, zda jsou v háji jen destičky a kotouče, nebo třeba brzdový válec. Mohl byste mi popřípadě někdo napsat, jak se projevuje závada brzového válce? Dík
Březen 30, 201015 r U Fabie moc neodchadzaju hl. valce ako to bolo u š120. Kotuče a doštičky stym nič nema ale skôr by som sa zameral na zadne brzdy. Samoštel či funguje, stav obloženia, či nie su zapečene valčeky a odvzdušnenie.
Březen 30, 201015 r Autor A co by tedy asi tak mohl stát materiál na opravu, kdyby byly zapečený ty válečky?
Březen 30, 201015 r No nechci moc rozumovat, pokud mas moznost to porovnat s jinou Fabii stejne vybavy, tak potom OK, ale mam 1.4 44kW bez ABS a chova se mi to tak nejak podobne, tj. do pulky skoro pedalu to moc (vubec) nebzdi a pak to zacne. Co jsem jezdil jeste kdysi s Fabii v autoskole (taky bez ABS) chovalo se to podobne, vetsi odpor pedalu a nastup brzdneho ucinku pozdeji. Pozn. co jsem mel moznost ridit autoa s ABS tam se to chova jinak, pedal jde mekce a brzdi od zacatku
Březen 31, 201015 r My v rodině máme 2 fabie.. Já mám fabii 1.4 Mpi 50KW s ABS a bráchová přítelkyně má fabii 1.4 Mpi 44KW bez ABS, a pokud to mám porovnat, tak na mojí s ABS to začne brzdit skoro hned jak na to šlapnu (stačí fakt malinko sešlápnout a brzdí to) a u té její bez ABS je to takové tužší, musí se více přitlačit na pedál a je to jak píšeš, že to začne brzdit až ve spodní části ... Prostě se mi to zdá jakoby to bylo stejné u favorita, felicie bez ABS... Teď jde o to co to bylo za fabku? Jestli s ABS nebo bez ...
Březen 31, 201015 r Autor ABS to nemá, tak to bude asi tím, ale stejně se na to číhnu. Díky za rady. Jinak Fabia už je doma.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.